co kupić na Komunię chłopcu?

witam

Co mogłabym kupić chrześniakowi na Komunię Św., a może pieniądze (jeśli tak to ile)?

z góry dzięki za odp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: co kupić na Komunię chłopcu?

A ile chcesz przeznaczyć pieniędzy na ten cel - bo to od tego należy zacząć...

nie wiem ile wypada? kokosów nie zarabiam ;)

Nie pytaj ile wypada, tylko rozważ jakie są Twoje możliwości, żebyś potem nie musiała żyć na przysłowiowym "chlebie z margaryną" do końca miesiąca. ;)
Komunia to nie "zastaw się a postaw się", nie o to w tym dniu chodzi.

no ale nastały takie czasy jakie nastały i nie dla wszystkich będzie to takie oczywiste jak napisałaś...

Czasy tworzą ludzie.

A z innej beczki:
Czym interesuje się chłopak, co lubi robić, czym się bawić?
Może uda się coś znaleźć bez uciekania się do drogich laptopów, tabletów i pozostałej elektroniki, która tak naprawdę wg mnie jest w tym wieku zbędna i nie dość, że psuje oczy to jeszcze kusi złodzieja w szkole.

no właśnie sama nie wiem, raczej wszystko ma... to może pieniądze, ale ile powinnam dać?

Żaden dzieciak nie ma "wszystkiego" no chyba, że dzieci Kulczyka :D
Pieniądze to ostateczność (a i tu nie powiem Tobie konkretnej sumy nie znając Twoich możliwości - bo co mam powiedzieć, że masz dać 500zł) - weź przeprowadź dyskretny rekonesans o czym marzy, jakie gry planszowe ma, a jakich nie (gry nigdy nie wychodzą z użycia - Superfarmer, Monopol, Scrabble itd), czyta książki? uprawia sport?
Wiesz warto wiedzieć o dziecku jak najwięcej, poznać je - wtedy nie ma takich dylematów.

Inne tematy z forum

co na prezent na imieniny dla faceta? (40 odpowiedzi)

Poradźcie co można kupić na imieniny dla faceta 40-letniego? Nie mogą to być takie śmieszne...

Prezent dla koleżanki z pracy (234 odpowiedzi)

Co kupić koleżance krótko ze sobą pracujemy (jakieś 20 dni),a jest w firmie tak że kupuje sie...

co dla chłopca 11 lat na prezent? (7 odpowiedzi)

co mogę kupić dla chłopca 11 lat kupić na urodziny? proszę o pomoc, może macie jakieś pomysły?...