co na wierzch do chrztu?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
wielkimi krokami zbliża się chrzest naszej córeczki i mam pytanie do bardziej doświadczonych mam...

co ubrać 6-miesięcznej dziewczynce na wierzch do chrztu??

chrzest będzie 31 marca w święta i w kościele jest mega zimno, wiadomo cos białego pod spód (sukienka/ czapeczka/ sweterek), ale co na wierzch?? kupić biały śpiworek ? kocyk? bo nie założę jej jej bordowego kombinezoniku w który teraz ją ubieram wychodząc :P

jak drogie mamy macie cos na sprzedaż to chętnie odkupię (teraz córcia nosi rozmiar 74 cm, wiec musi być troszkę większe bo chrzest za niecałe 1 msc)

dziękuję z góry za porady i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: co na wierzch do chrztu? chętnie kupię strój

Myśmy mieli chrzest córki w święta w grudniu i miałam kupione strój czapeczka+spodnie i bluza/kurteczka z polaru to wszystko i kocyk biały. Dziecko jest na rękach więc i Ty je grzejesz

a gdzie kupowałaś kurteczkę ?

tzn to wszystko to był komplet :)

my chrzcilismy corke pod koniec wrzesnia i juz bylo troche chlodno i miala na sobie body ,sukieneczkę + bolerko i na to biały sweterek i nie zmarzla ,byla w wozku przykryta kocykiem i tylko na moment chrzczenia wyjeta

Re: co na wierzch do chrztu?

duzo jest teraz takich bialych zimowych komplecikow typu czapeczka, spodnie i kurteczka z polaru, koszt ok 100 zl. Napewno sa w Akpolu, Mama i Ja oraz http://www.zaczarowane-sny.pl ten sklep znajduje sie w gdyni.

polecam polarowy płaszczyk/kurteczkę
my mieliśmy chrzest w grudniu i dzieci cała mszę musiały być na rękach a nie w wózkach i maleństwo to można było trzymać w beciku ale moja miała już prawie 3 miesiące i mieliśmy ubrane: body, satynowa sukieneczka, rajstopki a na to do kościoła polarowy komplet kurteczka i spodenki i nie zmarzła więc polecam polarowe wdzianka
swojego nie proponuje bo za małe na Twoją dzidzię :)
poszukaj może na allegro
np. http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=p%C5%82aszczyk+chrzest+74

dzięki za poradę

chyba uderze w te polarowe płaszczyki z jakimiś spodenkami, a pod spód i na czesc rodzinna jakas sukieneczke.
Troche przeraza mnie wizja wydania 200 zł na komplet z mama i ja albo ze strony zaczarowane sny.
Liczę ze znajdę cos używanego bo na jeden raz nie chce wydawać fortuny.

PS. ksiądz tak zaznaczył ze dzieci mają byc na rękach a nie w wózku?? moja mała już wazy 7200 więc sobie tego nie wyobrażam i bez sensu na rękach jak dziecko moze sobie spać w cieplutkim wózku.

w mama i ja ostatnio ogladalam taki komplecik i to jeszcze z torebeczka na smoczek i kosztowal 90 zl, wiewc nie wiem skad jest Twoja wizja 200 zl

wejdz na tą stronę i zerknij http://www.zaczarowane-sny.pl/

ta stronke znam i wiem jakie maja ceny, dlatego napisalam jeszcze o akpolu i mama i ja bo tam za 100 kupisz caly komplecik. Sama ostatnio za czyms takim sie rozgladalam i dlatego podalam taka cene.

też szukasz na chrzest? ja teraz ogladam na allegro ale standardowo są do 74 najpopularniejsze komplety, a potrzebuję już coś większego. Daj znać jak coś znajdziesz :)

http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/Cieplutkie-biale-futerko-do-Chrztu/468 a za taki komplecik 140 to chyba nie jest az tak zle;) ten jest na 80 cm, a na ile potrzebujesz???

cieżko powiedzieć moja mała ma teraz ubranka na 74 a chrzest 31 marca. Rośnie jak na drozdzach, narazie poczekam do początku marca, chyba ze bedzie super okazja to kupie.

lepiej poczekaj bo moze jakas promocja sie trafi, teraz beda napewno juz wyptrzedawac takie cieplejsze komplety. Jak bym gdzies cos trafila to dam Ci znac;)

Moja mała dwa miesiące gdy ją ochrzciliśmy, było to w drugi dzień świąt więc było zimno. Miała ubrany biały kombinezon lecz go już sprzedałam. Mam jeszcze na sprzedaż drugi biały kombinezon na 74cm (6-9miesięcy) biały firmy Mothercare odsprzedam za symboliczną sumę 15-20zł lub ewentualnie oddam za coś dla mojej dzidzi. Jakbyś była zainteresowana to napisz maila a wyślę fotki. Kombinezon jest w bardzo dobrym stanie, ma w komplecie doczepiane buciki.
to moj mail agata-137@o2.pl

napisałam maila :)

oki już odpisałam :)