co nam się nie podoba w Bojanie - lista

Oto lista z tego forum:
-quady i motory
-napływowi mieszkańcy
-rdzenni mieszkańcy
-dziury na drogach i śnieg, zima w Bojanie i przedwiośnie, bo błoto i lato, bo kurz i kleszcze
-drogi ogólnie
-osiedla bliźniaków
-psy bez smyczy
-spacerowicze bez odblasków
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja wykreśliłbym 2 i 3 reszta jak najbardziej
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: co nam się nie podoba w Bojanie - lista

i anonim
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Twoj nick też wiele mówi, tyle co anonim.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Quady i motory - owszem jeżeli nie spełniają warunków dopuszczenia do ruchu i jeżdżą nieprzepisowo.
Napływowi i rdzenni mieszkańcy - no cóż szanujmy się na wzajem, a będzie dobrze.
Drogi? - mieszkasz na wsi, czego się spodziewałeś i tak z roku na rok jest coraz lepiej.
Osiedla bliźniaków - nie wiem kto wydaje pozwolenie bez zapewnienia odpowiedniej infrastruktury (drogi, miejsca postojowe, itp.)
Psy bez smyczy - bez smyczy tak, bez opieki NIE, zawołaj psa do siebie jak widzisz innych spacerowiczów, a myślę, że nikt nie będzie miał pretensji.
Spacerowicze bez odblasków - jesteś w terenie zabudowanym, przy przepisowej prędkości zobaczysz pieszego na czas. Spacerowiczu, po zmroku daj się zobaczyć!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wszechobecny płacz na wszystko na tym forum
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nr 2 na rdzennych mieszkańców patrzą z góry.Mają kasę , to myślą że im wszystko wolno.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bez urazy ale to samo można w drugą stronę. Rdzenni mieszkańcy myślą że mogą wszystko i to jest ich własnośc i nikomu nie wolno się wprowadzać:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rdzenni mieszkańcy, którzy sprzedali działki budowlane, a teraz im się nie podoba, że nowi sąsiedzi narzekają na palenie śmieci w piecu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

i mają rację. Kupił gamoń obok śmierdziela a teraz płacze. Nikt normalny nie skazuje siebie na smrody, ale ważne że tanio.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Eh mentalność chłopska nigdy z człowieka nie wyjdzie. Palenie śmieciami jest cacy i każdy kto narzeka to d**il. Myślenie rodem z lat 70 XX wieku. Straszne, że te ideały są dalej przekazywane z pokolenia na pokolenie. Można pluć w twarz a jeden z drugim powie, że to deszcz pada.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

to nie jest tak, że bojano jest wyjątkowe pod tym względem, w każdej wiosce większość rdzennych mieszkańców to jest zwyczajne pospolite chamstwo święcie przekonane, że im wszystko wolno bo oni są stąd więc to im daje legitymację do palenia śmieci albo ich wyrzucania do lasu. Nowych mieszkańców jest co raz więcej, o ile już nie stanowią większości, więc tutaj jest ogromna szansa na kompleksowe zmiany sposobu życia i ciągłego nękania śmieciarzy i śmierdzieli.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bo jak ktoś świadomie robi ze wsi miasto wysprzedając całą ziemię to musi się dostosować do nowych warunków.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zakazać jazdy autami spalinowymi, tylko elektrycznymi bo ja takim jeżdżę. Cieszę się że wprowadzane są zakazy wjazdu do miast śmierdzielami. Zakaz powinien obowiązywać również na wioskach.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wyprowadziłem się z miasta z myślą o spokojnej starości. Chamstwa, blokersów, wszelkiej maści syfiarzy podrzucających śmieci do boksów innych wspólnot. Za *****ych trawników i ślepych na to, właścicieli czworonożnych pupilów. Zniszczonych trawników przez zaparkowane auta, zastawionych wejść bo gamoń musi wjechać w drzwi, przejście kilku kroków sprawia zbyt wielki wysiłek fizyczny a myśl o utrudnionym wejściu innym domownikom, intelektualny. Bazgroły na ścianach, zaszczane klatki schodowe, walające się puszki i butelki po piwie.
Niestety czar prysł, dziadostwo z miasta się przypętało i pojawiają się te same problemy. Auta stawiane w wejściu do biedry, na drodze przed domami, syf po budowie przy posesji bo, deweloper nie posprzątał i nie ruszę pupy bo zapłaciłem. Akcja sprzątania świata też przeszła bez echa, bo śmieci kilka metrów od zabudowań nadal leżą. Psie kupy bo na wsi nie ma chodników i nie trzeba sprzątać, pod butami się rozniesie. Itd, itd, wyjmij belkę ze swojego oka gło opku jeden z drugim bo drzazga w obcym jest mniejszym problemem, zdziczały..kolorowy..zbuku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

1. "Auta stawiane w wejściu do biedry" - takie parkowanie jest wspólne dla całego polactwa, tu nie ma żadnej zasady, jak się nie urwie koło to wjedzie wszędzie.
2. "syf po budowie przy posesji bo, deweloper nie posprzątał" - tu sobie sam odpowiedziałeś kto jest za to odpowiedzialny
3. "Akcja sprzątania świata też przeszła bez echa, bo śmieci kilka metrów od zabudowań nadal leżą" - i jak, pomagałeś sprzątać? Bo ja ostatnio wynosiłem puszki bo jednym starym tutejszym robolu, co jeździ składakiem przez las i zawsze z tatrą w łapie. Jakoś ja syfu przy nowych zabudowaniach nie widzę
4. To tak jak w pierwszym punkcie, problem uniwersalny.

z problemem samochodów pod samym wejściem do biedzony się zgadzam w 100 proc później jedna gwizda z drugą latają z płaczem że im ktoś auto zahaczył wózkiem - niesamowita tragedia ale myślenie boli !
ale z tematem syfu u deweloperów sie nie mogę zgodzić - z tego co widzę to u deweloperów jest zazwyczaj czysto - to na prywatnych budowach jest syf niemiłosierny - bo szkoda na kontener
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Do chwili obecnej przy drodze Na Dambnik folie, styropiany po budowie szeregów leżą. Mieszkańcom taki obrazek podoba się i nie przeszkadza bo, po drugiej stronie drogi taki miejski klimacik.
Jeszcze kilka lat wcześniej można było w ciszy i spokoju odpocząć jeden dzień w tygodniu, teraz niedziela, święta kosiarki, szlifierki to, norma. Korpomatoł jest u siebie i ma w głębokim poważaniu sąsiadów.
Ludzie zacznijcie od siebie świat naprawiać, jeśli przeszkadza tobie dym, czemu nie zakończyłeś walki ze śmierdzielami w mieście. Trójmiasto jest jeszcze sporym polem do zagospodarowania. Leczenie kompleksów?

Mam nadzieje ze to tylko wiekszy wplyw pandemi przez ktora ludzie zaczynaja narzekac na wszystko i wszystkich. Siedzimy wiecej w domach i chyba to jest przyczyna zauwazania wiekszej ilosci problemow.
Wymienione w tym temacie sa w 99% polskich miast oraz wsi. To nie kwestia lokalizacji a ludzi w niej zyjacych. Niestety slomy w butach potrafi byc wiecej u ludzi bardzo bogatych. Swiata nie zbawimy przez takie narzekanie, tymbardziej na forum. Oczywiscie jesli komus lepiej ze sobie tu ponarzeka zamiast osobiscie komus wybic zeby ze auto zle zaparkowal to spoko;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

https://noizz.pl/design/tak-wyglada-polska-wies-pandemia-uwypuklila-jej-problemy/zm1tj0m
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

collegium tumanum (3 odpowiedzi)

Czy wójt zwrócił nasze, mieszkańców gminy pieniądze, które przeznaczył na dyplom MBA z...

Szukam rodziny Lemke i Bieszk z Bojano lub Koleczkowo (4 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję rodziny Lemke mojego dziadka Franciszka Lemke, jego rodzice to Feliks i...

Smieci (14 odpowiedzi)

Dlaczego Bojano ma drozszy wywoz smieci niz gdynia i do tego w gdyni czesciej odbieraja