co podstawiacie pod choinkę w doniczce

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Może się wydawać głupie pytanie,ale wczoraj postawiliśmy choinkę w doniczce,ale tak leciała woda z tego, ze boimy się o panele.
Podstawki takiej dużej nie mamy, więc pewnie będzie trzeba kupić,ale jestem ciekawa jak u Was jest?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: co podstawiacie pod choinkę w doniczce

w zeszłym roku mieliśmy choinkę w takim worku-doniczce ;) tam chyba było 50l ziemi? albo i więcej :] wstawiliśmy to w dużą miskę plastikową ;) (specjalnie szukałam w sklepach konkretnej średnicy)

idz do najbliższej kwiaciarni i kup osłonkę plastikową dużą :) tylko bez durek :)

a jakie to są koszty?

podstawiłam talez od pizzy taki kupiony za 1 zł na rynku w gratach

szukam na stronce leroya,ale takich dużych osłonek nie ma. My potrzebujemy średnicę 35 cm.

a podstawki są koszmarnie drogie, taka średnica to koszt 41-49 zl, grrr, nie spodziewałąm się tak drogo.

wiecie gdzie taniej bym mogła dostać?

W zeszlym roku wstawilismy doniczke w wiaderko z castoramy - wczesniej obklejone ozdobnym jednokolorowym papierem ( taka folia nieprzezroczysta, sliska jak np.celofan w kolorze) ladnie to wyglada. W tym roku to samo. Mamy choinke na zloto- czerwono i kolor tego papieru to gleboka czerwien.

miska za kilka zł , można owinąć papierem ozdobnym folią jakimś materiałem

my rok temu zjeździliśmy markety budowlane w poszukiwaniu takiej wielkiej osłonki/donicy/podstawki - nic z tego ;) na średnicę coś ok 50-55cm(z tego co pamiętam) nic nie było ;) tak jeździliśmy z choinką w aucie ;) (jak wracaliśmy z nią z Dendronu)

i tak już w akcie desperacji weszłam do sklepu chemicznego pod domem i kupiłam miskę plastikową ;)

Inne tematy z forum

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dobry ortodonta (37 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?