czy brać rower do jastrzębiej?

Witam Wszystkich,
Mieszkam pod Krakowem, wybieram się na urlop do Jastrzębiej G. wraz z żoną i dzieciakiem (17miesięcy). Lubimy pojeździć na rowerkach.
Pytanie: Czy opłaca się taszczyć rowery ze sobą ???? Czy są tam jakieś ścieżki rowerowe ??? Jak ktoś się orientuje to proszę o info..

Z góry dziękuję.
Marcin
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: czy brać rower do jastrzębiej?

Zawsze się opłaca :-)
W poblizu Jastrzębiej jest dużo ciekawych terenów do pojazdek rowerowych, zarówno "lajtowych" jak i bardziej ambitnych. Jest trasa rowerowa na południe do Mechowa, są piesze szlaki turystyczne.
Polecam zabrac swojego dwukołowego przyjaciela ze sobą :-)

Pozdrawiam !

Majk napisał(a):

> Zawsze się opłaca :-)
> W poblizu Jastrzębiej jest dużo ciekawych terenów do pojazdek
> rowerowych, zarówno "lajtowych" jak i bardziej ambitnych. Jest
> trasa rowerowa na południe do Mechowa, są piesze szlaki
> turystyczne.
> Polecam zabrac swojego dwukołowego przyjaciela ze sobą :-)
>
> Pozdrawiam !

Sporo po czasie, ale myślę że z lekka na temat. Masz rację Majk. Jechałam wczoraj, w niedzielę z synkami do Jastrzębiej Góry, za namową starszego załadowałam rowery. I zamiast do Karwi, skręciliśmy na Półwysep.
Dla całej naszej trójki BOMBA!! Trasa Chałupy - Kuźnica rewelacyjna jak na jazdę z dzieciakami, a jakie widoki nie muszę mówić. Ścieżka rowerowa z widokiem na Zatokę, można stanąć, cieszyć oczy i odpocząć. Ponieważ już po sezonie więc było fantastycznie, bo prawie pusto !!
Warto więc zabrać, jak to ładnie określiłeś " dwukołowego przyjaciela" ze sobą :))
Pozdrawiam :))

Cieszę się, że spodobały Ci sie uroki nadmorskiej autostrady na "Hel(l)" ;-)
Nic tylko czekać, aż taką piekną drogą będzie można przewędrowac cały półwysep - od Władka po Hel, nie narażając życia/zdrowia.
Byc może na wiosne będzie nowy odcinek ?...

Inne tematy z forum

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...