Czy kobiety okrągłe są gorsze od szczupłych?

Pytanie kieruję do mężczyzn czy podobają wam się kobiety przy kości nie mówię o kształtach rubensowskich ale pełnych ....czy szczupłe...wychudzone ...??

Czy takie kobiety są gorszej kategorii ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 17

Re: czy kobiety okrągłe są gorsze od szczupłych?

>każdy facet szuka kobiety ładnej i mądrej

@Mikro: Podobnież dla większości jedno z drugim w parze nie idzie ;P

A co u ciebie jest przywarą - mądrość czy uroda ? :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale to jedno słowo miało duże znaczenie dla sensu wypowiedzi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ty pominęłaś puente, ja jedno słowo :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

>to, ze przeoczyłem jedno słowo 12 postów wcześniej nie znaczy, że reszta mojej wypowiedzi jest błędna

Ktoś tu mi wcześniej zarzucał, że nie ogarniam, a sam ma z tym problem czytając długie wypowiedzi Ciacha ;)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

to, ze przeoczyłem jedno słowo 12 postów wcześniej nie znaczy, że reszta mojej wypowiedzi jest błędna, ale luz ;) myśleć możesz co chcesz ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zatem skoro nie masz zamiaru czytać ze zrozumieniem to twoje czepialstwo jest absolutnie bezpodstawne :) bo czepiasz się o coś, co sam przeoczyłeś :) i gdzie tu jakakolwiek logika postępowania ;)

jeszcze nie widziałaś jak się czepiam :) teraz mi daleko do czepiania się :)

"był łaskaw czytać mnie uważnie i ze zrozumieniem" - nie mam zamiaru, inni tego nie robią :)

fakt, 'prawdopodobnie' przeoczyłem

teraz ty zakładasz co ja pomyślę widząc kogoś... dobrze, że cię nie widzę bo mógłbyś na mnie zrobić jeszcze gorsze wrażenie niż tu :P (żarcik ;) )

po pierwsze, ja nie oceniam ludzi po pozorach... po drugie to nie moja sprawa kto z kim i dlaczego- jeżeli kobiecie odpowiada bycie z facetem, który jest z nią np tylko ze względu na jej cycki to jej sprawa... skoro ona jest z tym szczęśliwa... osobiście-ja bym nie była :)

po drugie w poprzednim poście też pisałam "prawdopodobnie" ... tylko jakbyś był łaskaw czytać mnie uważnie i ze zrozumieniem a dopiero później się czepiać to byłabym bardzo wdzięczna.

@ Aradash: sadyl pisał o powierzchowności, a nie o skrajnościach ;) Czy np. to, że bardziej podobają mi się bruneci oznacza, że mam automatycznie skreślić wszystkich blondynów? Prędzej czy później jedni i drudzy będą łysi albo siwi i przestanie to mieć jakiekolwiek znaczenie ;)

Nie wpędzajcie autorki wątku w niepotrzebne kompleksy, bo kilka kilogramów nadwagi to jeszcze nie tragedia ;> Pewnie, że warto się tym zająć dla własnego dobrego samopoczucia i zdrowia, ale są takie momenty w życiu, że ciężko znaleźć motywację. Wtedy nie ma co się łamać i lepiej skupić na innych rzeczach. Albo zmieniać po trochu, bez frustrowania się, że nie ma natychmiastowych efektów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no właśnie za bardzo uogólniasz, bo teraz dopiero dopisałaś 'prawdopodobnie' - tego nie wiesz... i tego nigdy nie będziesz wiedziała jeśli dobrze nie znasz sytuacji

a widząc taką parę na ulicy założysz, ze oni są właśnie 'taką złą' parą...

Aradash to nie był żaden przytyk w twoją stronę ale skoro bierzesz to do siebie pisząc, że "masz nadzieję, że nie piję do ciebie" to akurat nie mój problem :)

Jeżeli chodzi o " na jakiej niby podstawie twierdzisz, że jak facet znajdzie sobie idealną pannę taką która mu się podoba, i się z nią świetnie dogaduje to 'leczy kompleksy' " to nie czytasz mnie ze zrozumieniem... chodziło o to, że jeżeli facet jest z laską tylko dlatego, że podobają mu się jej cycki i generalnie sam wygląd fizyczny to prawdopodobnie leczy swoje kompleksy i prawdopodobnie jest z taką laską żeby się chwalić przed kolegami i żeby mu się podnosiło ego, że jego laska wygląda jak modelka... bo żaden normalny facet, który uznaje się za wartościowego tak nie robi.

jeżeli znajdzie partnerkę, która mu się podoba zarówno fizycznie jak i intelektualnie (czyt. świetnie się z nią dogaduje) to wspaniale :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

> żadnych

I to jest prawidłowa odpowiedź, bo czasopisma sie ogląda, a nie czyta.

żadnych ;)

ale zakładam, że wyglądają tak jak 'promowane' w internecie 'modelki' - znaczy nieapetycznie

po wygooglaniu 'modelka' -> grafika -> podobaja mi sie moze 3-4... (pomijajac buzie) ale każdy ma swój gust...

Samo pytanie o to, czy kobiety okrągłe są gorsze świadczy o głęboko ukrytych pokładach kompleksów. Gdyby nie kompleksy z tytułu wyglądu, żadna z kobiet nie zbadałaby takiego pytania.

Panie z czasopism wyglądają jak strachy na wróble ? To jakie Ty czasopisma czytujesz ?

"np kiedy facet z piwnym bebzonem gardzi kobietami krągłymi" - ej mam nadzieje, że to nie do mnie pijesz ;) ja nigdy nic takiego nie powiedziałem, i nie sugerowałem... mam wiele 'okrąglejszych' koleżanek i świetnie się dogadujemy, nikt nikim nie gardzi... gardze tylko głupotą ;)
a fakt, że te dziewczyny nie są dla mnie atrakcyjne to już inna kwestia...

"jak panie z czasopism" - panie z czasopism najczęściej wyglądają jak strachy na wróble :)

i co do 'leczenia kompleksów' też się nie zgodzę, prędzej byłbym skłonny pokusić się o stwierdzenie, że to Ty w tym momencie pisząc 'że oni leczą kompleksy' sama leczysz kompleksy :)
znów: nie zrozum mnie źle ;) nie obrażam się, bo ja żadnych kompleksów nie mam :D ale na jakiej niby podstawie twierdzisz, że jak facet znajdzie sobie idealną pannę taką która mu się podoba, i się z nią świetnie dogaduje to 'leczy kompleksy'?

@sadyl "I dla tej znaczącej większości zawartość ma duże większe znaczenie, niż opakowanie" - tak, ale po co sprawdzać zawartość opakowania które Ci się nie podoba? skoro obok jest 9/10 opakowań ładnych, i je też możesz sprawdzić i 'wygrać' :)
to jest zupełna nie prawda... opakowania które się nie podobają sprawdzają tylko desperaci... a to BARDZO ŹLE wróży takiemu potencjalnemu "związkowi"...
nie zrozumcie mnie znów źle... nie mówię, że otyłość jest zła... mam paru kolegów którzy lubią większe dziewczyny, ja sam np. nie lubię ani szczupłych ani odwrotnie... po prostu - co kto lubi...
podkreślam tylko, że jak czyjś wygląd jest skrajny, to odpowiednio w mniejszej ilości osób będzie budził zainteresowanie

"prawdziwy łowca sobie poradzi" - z własnego (również kolegów) doświadczenia wiem, że po kilku pierwszych związkach facet ma wielu rzeczy/cech kobiet po prostu dość... i automatycznie skreśla takie, które te cechy posiadają ;] jakieś kompleksy księżniczki, włażenie na głowę na siłę, fochy, czy zwyczajna sukowatość :> problem jest taki, że 'te ładne' wiedzą (z ich doświadczenia) że mogą takie być, bo facetowi (a raczej chłopcu - ale ona o tym jeszcze nie wie) to nie będzie przeszkadzało... aż tu nagle troche dorośnie, trafi na kogoś starszego, i ZONK... "ale co się stało? dlaczego moje sztuczki magiczki nie działają?" :D i weź tu się dogadaj ;]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

bo większość z nas czuje się w obowiązku żeby wyglądać idealnie...jak panie z czasopism... ale czy to, co znajdujemy w magazynach nie jest kompletną hipokryzją? "strona 20-jak zaakceptować siebie w każdym rozmiarze" "strona 45-schudnij 10kg do lata w łatwy sposób!"

żadna przeciętna kobieta z przeciętnym budżetem nie będzie wyglądać jak modelka z okładki vouge'a...a przynajmniej nie bez użycia photoshopa. robi się nam wodę z mózgu, wmawia jakieś chore trendy i normy w rozmiarze zero (bo przecież kobieta nosząca rozmiar 38 to już plus size).

prawda jest taka, że jeżeli mężczyzna kocha kobietę to nie kocha jej za to, że ma duże cycki i wymiary 90-60-90 (tzn zdarzają się i takie egzemplarze ale od tego typu panów należy stronić, gdyż oni najprawdopodobniej leczą na takich paniach swoje własne kompleksy) tylko za to, jaka jest "w środku"...i ani cellulit, ani fadki na brzuchu, ani małe cycki nie zmienią tej miłości :)

Ciacho moje drogie, szkoda że tak mało z nas ma Twoje podejście do tej kwestii :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale macie problemy :D tylko pozazdrościć :D

nigdy nie czułam się w obowiązku zrzucenia kilku kg z obawy, że nie spodobam się facetowi. jakoś zawsze miałam zupełnie inne kryterium podobania się- faceta ma do mnie głównie przyciągnąć moja inteligencja, bystrość i poczucie humoru. absolutnie nie chciałabym żeby ktoś się mną interesował tylko ze względu na moje ciało.

Ale czasem jestem aż zirytowana tym patrzeniem na fizyczność... np kiedy facet z piwnym bebzonem gardzi kobietami krągłymi...albo kiedy kobiety krągłe gardzą facetami z piwnym bebzonem. jeżeli wymagamy czegoś od kogoś to dlaczego nie wymagamy tego samego od siebie?

ja sama przechodziłam przez różne okresy w moim życiu...przy wzroście 161 ważyłam 56kg i czułam się z tym fatalnie bo byłam szczupła, bezkształtna, płaska dosłownie wszędzie, ktokolwiek mnie wtedy widział, mówił, że wyglądam wręcz niezdrowo. obecnie ważę 65kg i czuję się wspaniale :) i tak, mam fałdki tu i ówdzie ale czuję się seksownie i kobieco i bardzo siebie lubię :)

...i myślę, że to jest klucz do sukcesu- polub siebie i zaakceptuj, wtedy inni także będą czuli to samo w stosunku do ciebie :) nie ma nic gorszego od mówienia facetowi o kompleksach bo on nie widzi tego, że np masz cellulit dopóki mu o tym nie powiesz ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko ilu jest tych "prawdziwych"... ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Samotna (3 odpowiedzi)

Czy jest tutajbsamotny mężczyzna po 50...60....

Realnej na spacer (10 odpowiedzi)

Koleżanki na regularne spotkania bez wchodzenia sobie w życie. Trójmiasto

M55 (3 odpowiedzi)

Też tego jeszcze nie robiłem ale chcę spróbować