czym jest życzliwość sąsiedzka ?

Mam kłopot z czymś innym, jestem masakrowana nocnymi hałasami sąsiadów, którzy wynajmują mieszkanie i w głębokim niepoważaniu mają kwestie ciszy nocnej. Zmieniają się nieustannie: bo ponoć są studentami. Czy taki lokal ma prawo jeszcze być nazywany używanym na cele mieszkalne? Czy to może już akademik? Do kogo zgłosić prócz policji mogę sprawę, czy są instytucje, które zajmują się tego typu sprawami?
W dwóch pokojach potrafi przebywać 10 osób, codziennie! Ludzie Ci wracają nad ranem pijani, hałasują. Właściciel mieszkania nic sobie z tego nie robi.

Myślę sobie jak to możliwe, że między nami tkwią ludzie tak głęboko niechętni życzliwej współpracy, w ogóle dlaczego miałabym oczekiwać od ludzi życzliwości...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: czym jest życzliwość sąsiedzka ?

Ale Ty masz problem no :-( Podejdź grzecznie do sasiada i poproś o ciszę. Jak nie pomoże to kup sobie kopertę i znaczek, wpisz adres urzedu podatkowego na Żaglowej i zgłoś , że taki a taki typ (Twój sąsiad) wynajmuje mieszkanie i nie odprowadza podatku. Urząd Skarbowy nie może tak sobie odrzucic donosu, nawet anonimowego, musi wszystkie sprawdzic. Jesli faktycznie owi studenci czesto sie zmieniają, to dałbym sobie rękę uciąc , ze na 100% nie zgłasza raz po raz nowych lokatorów, a to jest obowiązek wynajmujacego dowolny lokal odpłatnie.
Kiedy wreszcie zapukają do niesfornego sąsiada urzednicy podatkowi, to jeśli .... JESLI masz do czynienia nawet ze średniointeligentnym zawodnikiem, zacznie się on zastanawiac kto go zakablował. Ludzi , łatwo jest nauczyc pokory. Metoda wredna, ale bardzo skuteczna. I nie am co sobie wyrzucac, że posługujesz się wrednymi metodami. Tak trzeba i tyle. Powodzenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: czym jest życzliwość sąsiedzka ?

Przecież policja to najlepsze rozwiązanie, jeśli studenci kilka razy odczują na kieszeni mandat za zakłócanie ciszy, to zobaczysz jak będzie cichutko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...