czym smarować aby uniknąć rozstępów?

Kobietki!
Czym smarowałyście brzuszki, żeby uniknąć rozstępów? Czytałam, że ilość rozstępów jest uzależniona w pewnym stopniu genetycznie, ale przyznam, że boję się ich strasznie (długo i ciężko pracowałam na figurę, wierzę, że po ciąży wrócę do formy, ale boję się pamiątki - rozstępów)...
Smaruję póki co Bio-Oilem. Jestem w 15 tygodniu. Co jeszcze byście poleciły?
Co sądzicie o stosowaniu oleju kokosowego na ciało? Czy to działa? Jaki daje efekt?

Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: czym smarować aby uniknąć rozstępów?

Ja uzywalam pat&rub-balsam przeciwko rozstepom (rewelacja,ale nie wiem czy dalej jest w ofercie-kupowalam w sklepie internetowym;pozniej dostawalam znizki i wychodzilo taniej niz w sephorze).oprocz balsamu olejek clarins-drogi ale skuteczny i wydajny(czytalam ze zwlaszcza w wielkiej brytanii jest popularny).efekty stosowania obydwu produktow reqelacja-aninjednego rozstepu.polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja przez dwie ciąże stosowałam zwykłe balsamy serii AA intensywnie nawilżające i po żadnej ciąży nie mam śladów na brzuchu. A uwierz mi, że byłam olbrzymia. Za drugim razem jak mnie przyjmowali do szpitala to położna nie uwierzyła mi, że to tylko jeden dzidziuś a nie bliźniaki, zażądała żeby jej pokazać usg ;p Ale to zależy od skóry, ja mam bardzo tłustą już z natury i nie raz słyszałam komentarz kosmetyczki, dermatologa czy lekarza rodzinnego, że jestem tak "tłusta", że rozstępy i zmarszczki mi nie grożą ;p

Olejek migdałowy nierafinerowany nie mam ani jednego rozstepu, a zapłacisz znacznie mniej niz za specyfiki do rozstepow. Można też dodawać do niego wit e

Dawne kosmetyki PAT&RUB w tym balsam na rozstępy są teraz sprzedawane pod marką Naturativ. Nazwy kosmetyków są takie same i składy identyczne z dawnym PAT&RUB. http://www.naturativ.pl

polecam bio oil ,reklamie nie wierzyłam ale kupiłam gdzies w promocji ciaza-zero rozstepów,zapach troche nie dla mnie

Re: czym smarować aby uniknąć rozstępów?

Bio oil, olej kokosowy I zwykla oliwka w zelu;) efekt 2 malusie rozstepy-wyszly po porodzie.

Inne tematy z forum

Kosmetyki trychologiczne - kosmetyki przeciw wypadaniu włosów (13 odpowiedzi)

Witajcie, chciałbym się dowiedzieć gdzie mogę znaleźć trychologa / gabinet trychologiczny z...

Tabletki powiększające piersi (5 odpowiedzi)

Czy są jakieś? Takie które działaja? Mam niewielki biust, powoduje to u mnie kompleksy ale...

Kupujcie może naturalne kosmetyki? (85 odpowiedzi)

Cześć. Kupujcie może naturalne kosmetyki? Możecie polecić mi jakiś dobry sklep oferujący szeroki...