Re: czym wy kobiety kierujecie sie w wyborze partnera?
~poisongirl
(12 lat temu)
Widocznie zadajesz się z niewłaściwymi kobietami. :)
Takie uogólnienia to można między bajki włożyć, bo równie dobrze ja mogę powiedzieć, że dla facetów liczy się przede wszystkim wygląd, a zwłaszcza rozmiar biustu, żeby się faceci mieli czym przed kolegami pochwalić.
Poza tym ja sama jestem zaprzeczeniem Twojej teorii. Przez kilka lat byłam w związku z mężczyzną, który nie mógł mi nawet postawić piwa - chyba że mogłam mu się zaraz zrewanżować. (Mimo, że sama byłam w bardzo podłej sytuacji finansowej). Facetom, z którymi umawiałam się na randki również nie pozwoliłam nigdy za siebie zapłacić. Obecnie jestem od kilku lat z kolejnym partnerem. Jemu też nie pozwalałam nigdy za siebie płacić, mimo iż zarabiał dużo więcej ode mnie. Od pewnego czasu mieszkamy razem. W tej chwili on mnie utrzymuje, bo tuż po wprowadzce straciłam pracę. Pozwalam mu na to tylko dlatego, że planujemy wspólną przyszłość i liczę, że kiedyś będę miała okazję mu się zrewanżować. Póki co staram się dorywczo zarabiać jak mogę, żeby wesprzeć nasz budżet. W międzyczasie zaś staram się poprawiać mu humor po przyjściu z pracy, rozpieszczam kulinarnie, i robię co mogę by się zrelaksował po stresującym dniu.
Uważam, że kwestia patrzenia na wygląd/pieniądze itp jest taka sama u obu płci. To kwestia zasad, doświadczeń życiowych, moralności, inteligencji, bogactwa życia wewnętrznego, spojrzenia na świat i mądrości życiowej.
Po obu "stronach barykady" znajdziesz ludzi głupich i płytkich, prostaków i chamów, egoistów i cwaniaków, wywyższających się ponad innych mimo, że im samym słoma z butów wystaje. Płeć moim zdaniem nie ma nic do rzeczy.
0
0