czym zawiesc gości na wesele?

Witam ,mam problem bo nie wiem jak zorganizowac dojazd na wesele. Od koscioła do sali jest odległośc ok 25km. Gosci bedzie ok 100. I teraz nie wiem czy wynając jakiś autokar, busy ,taksowki. Powinienem chyba rownież zapewnic jakis powrot. Jak wy u siebie rozwiązujecie ten problem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: czym zawiesc gości na wesele?

ja zapewniłam w jedną stronę autokar,,,a powrot każdy sam ogranizował jedni wyszli o 2 inni o 4 a jeszcze inni o 6:)

a ja stwierdzilam ze kazdy niech sie martwi sam na sale jest jakies 5 minut samochodem wiec ktos moze jechac samochodem inni taksowka jak kazdy chce bo bylam na slubie gdzie para wynajmowala autokar a jechalo nim ostatecznie 5 osob

ja bede miala busa lub 2 busy i kazdy przyjedzieo innej godzinie. Pierwszy gdzies okolo 2 rano a drugi tak jak impreza ma sie skonczyc czyli o 4 rano. Jak ktos chce wracac w miedzy czasie to niech sam sobie organizuje. Zapewniam powrot dlatego bo wesele mam na wsi, w szczerym polu :-)

ja uwazam ze dowoz gosci spod kosciola na sale weselna lezy po stronie mlodych, zawsze mozna podzwonic zapytac sie czy komus zaltwic taki dojazd zeby nie bylo za duzo tego transportu, natomiast powrot z wesela to kazdy wychodzi o innej porze wiec raczej zaltwiaja sobie sami.

makuszka: my tak samo robimy,i chyba to jest najlepszy pomysł.
Spod kosciola autokarem owszem,ale pozniej jakimis busami i co godz od 2 odjazd..

Gdzie szukaliscie busy, autobusy? Ile to kosztuje?

ja również mam to samo pytanko..
znacie może jakąś firme przewozową którą możecie polecić nam ? :)

Moich gości będzie przewoził Pan Paweł Gorniak Jego przewozy są chyba najtańsze tel 0509 902 104 A tak przy okazji jeśli ktoś będzie z nim rozmawiał proszę go pozdrowić od Beaty z Redy

a ja polecam usługi pana Piotra Korpeta z Ujeściska.
niesamowicie uczciwy i rzetelny człowiek.
kontakt
Kontakt

* 80-180 Gdańsk, ul. Zakoniczyńska 29
* pomorskie
* Tel.: (58) 3048652
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a czym wożą busami?Jaka cena skoro tak tanio?Dzięki za odp.

A my mamy taką sytuacje. Slub mamy w pruszczu a sale w jagatownie czyli jakies 10-13 km do sali. Z tym ze gości będziemy mieli większośc za wejcherowa( 65 km do koscioła) ......mysle ze jak bym miała załatwiac powrót dla każdego to była by to porażka w sumie jedni sa z wejcherowa ( wiekszość) a inni z gdyni witomina, chyloni, gdańska żabianki czyli wszyscy gdzie inndziej. I jak tu roziwązac sytuacje, powiedzieć ze transport we wlasnym zakresie czy jak ??

WejHerowa...

Ja zawiozłem gości na wesele GoPartyBusem - autobusem imprezowym. W trakcie była świetna zabawa - zobaczcie sami www.gopartybus.pl ! :)

POLECAM
ładne białe autokary, busy i mają limyzyny
e-mail: biuro@lemontravel.pl
tel.kom.: +48 660 472 811

http://www.lemontravel.pl

Przepraszam, ale zawiesc mozna na przyklad informacja, ze po slubie nie ma wesela i maja sobie jechac do domu. Albo ZAWIEŹĆ ich na wesele i samej sie nie pojawić ;)
Powodów do zawodu znajdzie się cała masa :)

Popytałem sie znajomych to mieli zorganizowane tak: Z pod koscioła autokar zawiózł na sale weselną potem o 4 rano przyjechał i czekał jeszcze poł h na gosci i zrobił kołko po trojmiescie przy znanych punktach. w 2005 roku zaplacili za to ok 600zł. A jedno starsze małzenstwo dało kierowcy wodke weselną i zawiózł ich pod sam dom :)

Ja uznałam, że robiąc wesele daleko od kościoła należy gościom zapewnić dojazd i powrót, to miłe jeśli się o tym pomyśli, a nie podejdzie do sprawy "to moje wesele więc mam to gdzieś" w końcu dużo zależy na weselu także od gości; ja zrobiłam dokładny wywiad kto się wybiera własnym autem po to aby wiedzieć, czy wynajem autokaru ma sens - u nas miał, autokar jechał i wracał potem z sali o 4 rano prawie pełny.

Ja polecam PKS Wejherowo: tanio, sprawnie, wszystko profesjonalnie, płaciliśmy 360 zł za trasę: baza Wejherowo, Rumia kościół, Bolszewo sala i nad ranem z Bolszewa do Gdyni Grabówka stająć po drodze kilka razy.

wiecie... to zależy bo jeżeli sala jest w miejscu gdzie autobus nie kursuje to jakoś 3ba tych gości do "cywilizacji" dowieść :)

moge podac na maila namiar na osobe ktora zajmuje sie przewozami osób, posiada autokar i busa na 8 osób :) myśle ze z ceną na pewno sie dogadacie :)

My mamy autokar z pustek do faltomu za 300zl w jedna stronę.
Inni przewoźnicy za ta sama trasę chcieli 400lub 450 a busem w 2 turach700.....

Witam
A jesli z kosciola do sali weselnej jest ok 4 kilometrow.Powinnismy zorganizowac jakis transport czy goscie moga isc na nogach? (to jest jakies 15 minut)

Mam to samo raptem kilka minut drogi :/ ale mimo wszystko trzeba zorganizować dojazd :/

W jednej korporacji mi odpisali, że samochód osobowy to koszt 30-35, a bus (6-8osób) to 40-45 zł (ale ja mam raptem 2 km!! :[)

Ale po co dojazd jeśli sami jako młodzi poprowadzicie na piechote gości to po co jechać czymkolwiek i coś organizować. Poza tym pod kościół czy urzad stanu cywilnego goscie muszą czyms przyjechać.

Gosik 4 km to 15 min drogi?:)

nancy69 czy możesz podać namiar skąd masz autokar? mój mail basieniak@buziaczek.pl

my mamy z kolei blisko z hotelu do kościoła, ale chyba i tak podstawimy busa, bo ludzie nie znają miasta, a co jeśli będzie padało? Będą z buta iść i w kościele będą cali mokrzy? :P

Dziewczyny z pewnoscia nie polecam firmy bus-transport wlasnie dzis dowiedzialam sie ze autokar ktory juz od ponad miesiaca mialam zarezerwowany nie jest dostepny dla nas 24 kwietnia gdyz jedzie do paryza...(a podkreslam ze juz byl dla nas zaklepany)Firma jest nieodpowiedzialana i nieprofesjonalna!!!!!za miesiac mam slub i znowu musze szukac autokaru...

my z koscioła na sale zapewniamy autokar( ok 30km) a powrót każdy ma sobie sam zapewnić, sala jest w przejazdowie, niedaleko jest przystanek autobusowy... taksówki też jeżdzą bez problemu.

również jestem zainteresowana firmą, wynajmujacą autokary

Polecam poprostu zajrzec lub zadzwonic na PKS gdansk.
barrdzo tani wynajem autookarow. ok 100zl za godzine lub ok 3 zl za km ..... uwazam ze godna ofetra i nigdy nie bedzie problemu z przyjazdem, nawet jak sie a-bus zepsuje to rirma jest tak duza ze podstawi inny.

POLECAM!!! autokar w dzień na ok 50 osób to koszt 450, 500 zł, w nocy rozwózka busem ok 18 miejsc na 2,3 kursy po 250,300 zł. Do tego wynajęłam limuzynę LINKOLN (biała-klasyczna)9 m z 8 miejscami dla pasażerów za 750 zł z wystrojem, mają jeszcze ładnego nowego Opla Insygnię i to wszystko w www.lemontravel.pl. Mają doświadczenie w ślubach (moja koleżanka była bardzo zadowolona) , sprawdziłam tą firmę i szczerze polecam - dużo autokarów, zadbane srebrne i białe.

proszę o namiary do tej osoby na adres aniela_zapasnik@ecwybrzeze.pl

apropos autokarów, nie rozumiem, dlaczego bardzo często zdarza się że kierowcy nie wiedzą gdzie jest wesele i błądzą (bo zawożą zazwyczaj gości nie miejscowych którzy sami nie wiedzą gdzie jest impreza). To się zdarza nagminnie często.

Kto poleci porządną firme? potrzebuje autokar na ok 50 osob.

moj kierowca zbładził w Sopocie - zawiózł gości do Hotelu Opera zamiast do Opery Leśnej... :/

Inne tematy z forum

wydruk zaproszeń - jaka drukarnia? (24 odpowiedzi)

hej :) mam już swój pomysł i projekt zaproszeń, jaka drukarnie polecacie? w której drukują tanio...

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??