czynsz na II MPS

Witam.
Zastanawiam się nad zakupem mieszkania na ul. II MPS. Mieszkanie 60-65m2.
Może ktoś z mieszkających na tej ulicy napisze ile wynosi miesięczny czynsz do spółdzielni? Ile płacicie latem a ile zimą?
Czy woda, gaz i fundusz remontowy są wliczone już w czynsz?
Dziękuję za odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: czynsz na II MPS

mieszkanie około 50 m2 zima 580 lato 480
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: czynsz na II MPS

Mieszkanie 40m2, 2 osoby dorosłe, 2 małych dzieci. Płacimy ok. 615 zł zimą, 560 zł latem. Oczywiście kilka razy w roku przychodzą rozliczenia: wody, ogrzewania, opłat wspólnych, itp. Zazwyczaj wiąże się to z dopłatami - chyba, że ktoś ma dobrze wyliczony czynsz (zaliczka na wodę). W czynsz są wliczone wszystkie opłaty oprócz prądu. Ogólnie to odradzam - Spółdzielna Bałtyk to relikt przeszłości, drożyzna i beton. To mieszkańcy są dla nich, a nie oni dla mieszkańców.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: czynsz na II mps uważaj na s-nię zanim kupisz

Pani Moniko, trzeba uważać na spółdzielnię, zdaniem zarządu ich uchwały działają wstecz. O to fakty: - kupiłem mieszkanie w 2008 roku, przed zakupem s-nia wydała zaświadczenie, że na mieszkaniu nie ma ciężarów, zaległości. W 2013 roku przysłali mi wezwanie do zapłaty prawie 900 złotych bo w 2006 roku spółdzielnia przekształciła grunty z użytkowania wieczystego w prawo własności i s-nia jest właścicielem gruntu a nie ja. Dlaczego nie żądali od poprzednika, który zbył mi swoje prawo do mieszkania? Ano dlatego bo nie miał wówczas takiego obowiązku, nie deklarował obowiązku zapłaty a ja mam obowiązek jak podaje prezes. Spółdzielnia wytworzyła taki obowiązek ponoć w 2010 roku. Czy ktoś to rozumie? Zdarzenie nastąpiło w 2006 roku, lokal nabyłem w 2008 roku jako wolny od zaległości, ciężarów wobec Spółdzielni a w 2010 ktoś wytwarza uchwałę i żąda kasy za zdarzenie z roku 2006? Nie dziwi mnie fakt, ze coraz więcej jest głosów, opinii aby spółdzielnie mieszkaniowe likwidować. Zdarzają się na terenie kraju mądre zarządy, prezesi, które nie traktują spółdzielni do wytwarzania biznesu a do zaspokojenia potrzeb mieszkaniowych
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2