depilacja laserowa- opinie

Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad depilacją laserową. Męczy mnie depilacja za pomocą maszynki a niestety depilator okropnie podrażnia mi skórę, to samo wosk :/ Czy depilacja laserowa jest dobrym wyborem? jakie są wasze opinie na ten temat? jak to wygląda, ile zabiegów jest koniecznych i czy faktycznie efekt jest długotrwały? Mam nadzieję, że podzielicie się swoimi opiniami i mi doradzicie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na mnie żadne inne metody nie działały. Po goleniu maszynką miałam podrażnienia i krosty, wosk niesamowicie bolał za każdym razem, a włosy odrastały nierównomiernie (lub były pourywane), bo gładko było tylko z 1,5 tygodnia do 2, a po tym czasie część włosków była tak długa, że mogłabym je znów woskiem potraktować. No i mega zaorana skóra po wosku była - od wielokrotnego zrywania w jednym miejscu i temperatury wosku (nawet "magic" wosku w Time for Wax...). Jedyne co mi teraz pomogło to właśnie Light Sheer (na ipl nawet nie patrzyłam, bo ma grube i ciemne włosy - nawet by nie zadziałał..). Póki co zrobiłam sobie w Laser Line w Gdyni płytkie bikini i jestem mega zadowolona. Trochę bolało (ale wg mnie wosk bolał bardziej), ale już nie mam żadnych wrastających włosków ani podraznień. Jak będe miała więcej funduszy to zrobię sobie pozostałą cześć bikini ; ) Polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no tak ale każdy jest inny i jednemu taki zabieg może pomóc, a innym zaszkodzić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie muszą powstać jesli zabieg będzie wykonany poprawnie, a po nim zastosowana odpowiednia pielęgnacja. Rok temu latem zdecydowałam sie na depilację będąc na weekendzie w Anlaya Day Spa i przyznam że efekt był wow bo też zawsze myslałam, że będą podrażenienia. Depilacja robiona jest laserem Vectus wyposażonym w czytnik, dzięki któremu możliwe jest ustalenie poziomu melaniny w wybranym obszarze skóry, a co za tym idzie – dobranie parametrów odpowiadających indywidualnym potrzebom. Dodatkowo ustawiane są chłodzące właściwości głowicy lasera, które właśnie eliminują ryzyko poparzenia. Mnie to właśnie przekonało i efekt jest trwały do dzisiaj

ja na taki zabieg na pewno się nie wybiorę bo mam bardzo delikatna skórę i na pewno powstałyby bolesne podrażnienia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Depilacja laserowa jest bardzo skuteczna, ale nie dla wszystkich, trzeba jednak spełniać pewne kryteria, żeby o niej myśleć. No i jest dosyć droga.

istnieje na świecie kilka badań które depilacją laserową wiążą ze wzrostem ryzyka zachorowania na raka skóry Dlatego wydaje mi się że należy zachować powściągliwość w nadużywaniu depilacji laserowej szczególnie ze względu na to iż istnieją inne metody depilacji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

efekty zależą od tego jaką masz skórę i włoski, teoretycznie depilacja jest na stałe ale różnie to bywa, w salonach używa się rożnych laserów o roznej mocy, które nie zawsze dają 100% skuteczności, ja miałam depilację laserem cynosure elite więc tylko o tym się wypowiem: warto było! tanie nie było ale już nigdy więcej podrażnień! http://www.eliksir.com.pl/laseroterapia-cynosure-elite
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Serdecznie polecam Ci La Nika w Gdańsku - świetna klinika medycyny estetycznej! A dr Magdalena Zakrzewska - złota kobieta

To dobry pomysł, na pewno będziesz zadowolona z efektów.

IPL to nie jest depilacja laserowa i nie jest trwała.

Mnie też podrażniała, ale ja zdecydowałam się na IPL i w sumie bardzo zadowolona jestem bo ten babyliss jest skuteczny i mam już gdzieś o 80% włosków mniej

Ja byłam w laser delux w Gdańsku na łydkach i bikini. Łydki nie bolały prawie wcale, byłam 4 razy w od jesieni 2016 do wiosny 2016, musisz chodzić najlepiej dokładnie co 8 tyg, jeden zabieg na jedną partie ciała to 200 zł, czyli średnio 100 zl miesięcznie. Po wakacjach poszłam jeszcze na parę strzałów, bo pokazało się jeszcze parę włosków (50 zł ). Teraz minął rok, jakbym się uparla to bym znalazła parę włosków, ale łydek nie depilację i nie golę już wcale. Z bikini było trochę gorzej, przez to, że miałam przebarwienia po dwóch ciążach. Nie dość, że strasznie bolało ( choć używałam emli) to nie wszystkie włoski wyszły ( ale o tym zostałam na początku poinformowana, ze względu na te przebarwienia). Ale i tak jestem bardzo zadowolona. 8 lat temu chodziłam na ipl który wtedy był o wiele droższy niż teraz, nie działał nic. .. a i najfajniejsze, ze laser niszczy też włoski, które są powrastane. Po prostu po czasie, jak skóra się luszczy same wychodzą, nie trzeba nic kombinować, bawić się z igłą. Ale teraz chyba nie warto zaczynać, poczekaj do jesieni, bo całe lato będziesz musiała chodzić w długich spodniach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Trochę mało szczegółów podajesz. Z których partii ciała chciałabyś usunąć owłosienie? Jak mocne i ciemne masz włoski? Nie zmierzam do tego, że nie zawsze można czy warto robić depilację laserową, chcę tylko zaznaczyć, że warto dobrze poznać samą siebie i swoje oczekiwania, żeby wiedzieć, czego spodziewać się po zabiegu. Usłyszałam to od przemiłych pań w Beauty Duty, gdzie robiłam swoją depilację bikini, super miejsce swoją drogą! Chętnie odpowiem na dodatkowe Twoje pytania :)

Wlaśnie nie. Wcale nie wychodiz drożej niż w przypadku zwykłego light sheer No może jakieś drobne kwoty więcej jak gdzieś będą mieli promocję akurat. Na ich stronie jest cennik to sama się zorientuj: http://clinicacosmetologica.pl/zabieg/laser-depilacyjny-palomar-vectus/

A cenowo jak? Dużo drożej wychodzi?

Z tego co wiem to tylko wlaśnie w Clinica Dermatologica na Skłodowskiej. jest to dość nowoczesne urządzenie i w większości jest jednak stary light sheer.

A ten vectus to rozumiem jest jedynie na Skłodowskiej? Czy gdzięś indziej jeszcze jest?

No pewnie,ze jest. Zacznijmy od tego,ze ipl o nie jest laser ale fotodepilacja i moim zdaniem nie opłaca się na to marnować kasy ponieważ efektu nie będzie żadnego. Byłam w porzączkach studiów jak wykupiłam sobie na gruponie pakiet ( o la boga była to tylko strata kasy). I włosy odrosły no i bolało ( co na początku potraktowałam głupia jako dobra rzecz bo skoro boli to pewnie musi działać co okazalo się wierutną bzdurą). Na początku zeszłego roku wybrałam się drugi raz ale tym razem na Vectus. Jest to nowocześniejsze urządzenie od light sheer. I o dziwo mniej bolało i włosy nie odrosły. Tak wiec nie ma co oszczędzać i warto jest wybrać się na coś porządnego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A to jest jakaś różnica pomiędzy vectusem a light sheer i ipl? Bo mi się już wszystko pomieszało.

Re: depilacja laserowa- opinie

ja tam jestem średnio zadowolona. miałam 4 zabiegi i tylko przez jakiś czas było widać efekt, ale też nie jakiś super...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (26 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

Tabletki powiększające piersi (12 odpowiedzi)

Jak to jest dziewczyny z tymi tabletkami. Działają czy nie działają? Bo tak sobie patrzę na...

Nie dochodzę (7 odpowiedzi)

Witam. Mam problem. Od pewnego czasu współżyje z partnerem. Uprawiamy seks dość często, ale ja...