dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

natknęłam się na wątek na temat odchudzania wg diety dr Dukana. nie mam książek, a chciałabym ją rozpocząć. czytałam , że jest zdrowa i sensowna, więc wielu z nas się przyda;)

czy naprawdę są efekty?

może ktoś opisze, jak się ją stosuje , ile dni trwają fazy?, co można jeść, itp?

życzmy sobie powodzenia;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

Boli mnie dziś głowa..."szok" dla organizmu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobno tak. Mi jest latwiej 5/5.

czy są takie same efekty jak stosuje się w II fazie 5/5 jak 1/1?

Nieprawda. U mnie po fazie uderzeniowej (7dni) kolejny spadek wagi zanotowalam po 5 dniach warzywnych i do tego lamiacym zasady weekendzie... Teraz jestem znow na proteinach i zobaczymy. Pod koniec fazy uderzeniowej nie schudlam ani grama.

Ja mam 20 kg do zrzucenia. Więc myślę, że z zależności od samopoczucia będzie to 7-10 dni.

Czytałam, że kg gubi się tylko później tylko w fazie proteinowej. W fazie warzywnej się nie gubi, a nawet waga może się wtedy ruszać.

tinker, ja też mam dziś 2 dzień;) na śniadanie jajecznica z szynką, drugie jogurt lub twarożek, objad pierś w ziołach a kolacji nie jadam;) jak dłucho chcesz stosować I etap? ja max 5 dni.

White-Rabbit,No ja mam dzis 11ty dzien diety i -2.5 wiec wlasciwie idziemy podobnie tyle,ze zaczelas 4 dni wczesniej.Wiec myske,ze nie ma dramatu.Zobaczymy jak bedzie dalej.

Tinker Bell ,ja czesto 2 razy dziennie jadlam twarozek,na rozne sposoby,alebo salatke ;tunczyk posiekane jajko szczypiorek lub cebulka i troszke korniszonka,ewentualnie ryba wedzona lub pstrag pieczony

Przetrwałam pierwszy dzień;)

Dziś drugi. Ja póki co na śniadania będę jeść jaka. ;) Pewnie dopóki mi się nie znudzą. Lunch tuńczyk w sosie własnym lub twarożek. Na obiad będzie pierś z kurczaka gotowa w ziołach prowansalskich. Ale nie wiem co na kolację.....

Spadek po rownych 2 tygodniach, dzis mam 15 dzien diety.

Kasiaczek. W przepisowni znajdziesz przepisy na takie niby desery zrobione z produktow dozwolonych. one powinny pomoc Ci w tesknocie za ciasteczkiem czy czyms podobnym.poza tym najgorsze sa mim zdaniem dni czystych protein bo jak wchodza warzywa to moim zdaniem jest ok

White-Rabbit ,ktory dzien diety juz masz? bo spadek wagi jak widze mamy podobny.Tylko,ze ja mam bardzo duzo do zgubienia i daleka droga przede mna

Powodzenia i wytrwalosci laski :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mialam weekend imprez urodzinowych, olalam na chwile diete, tzn. jadlam malo bardzo i tylko to co mozna... oprocz ciasta ;) . I wina sobie nie zalowalam wytrawnego.
I wreszcie po zastoju kompletnym i efektach zerowych... waga spadla w dol. Moj organizm jest chyba nienormalny ;) . Ale samopoczucie poprawilo mi sie bardzo i mam checi wielkie walczyc dalej.
Aktualnie mam 2,5kg na minusie, i moze uda mi sie osiagnac zamierzone -4 kg w pierwszy miesiac.

hehehe kurcze a co to moze byc... krewetki i tataru nie lubie hehe:P Kurcze ze nie ma takiej dietki, ze jakas czekoladka na goraco, jableczniczek, czy deser... mmmmmmmm dalabym wtedy rade na 100% hehe:P

Kup jeszcze smakołyki - u mnie to tatar i krewetki :) łatwiej patrzeć na rodzinę jedzącą ciasto, jeśli można zjeść w zamian coś pysznego, a nie tylko jogurt 0%...

dziekuje dziewczyny za slowa otuchy, mam nadzieje, ze uda sie. Narazie zjadlam jajka 2 hehehe i wsio:P ale musze po serki udac sie do sklepiku i tak jakpiszecie glownie serki i otreby, szczypiorek, cebulki nie lubie:)
Dziekuje zobaczymy jakie efekty beda:)

dietę nie djetę;)

załozyłam wątek, ale zaczęłam djętę wczoraj. przeczytałam książkę i się wzięłam. nie mam nadwagi, ale chciałabym zgubić po ciąży jeszcze 5-8 kg.
tylko nie wiem, czy będzie u mnie jakiś efekt, jesli od dawna nie jem słodyczy, kolacji nie jem, makaronów i chleba też unikam.
pewnie u mnie nie będzie aż takich efektów.
przeszłam na jogurty 1% (nie znalazłam nigdzie 0%) i warożki chude. nie używam cukru. wody dużo piłam.
ciekawa jestem jaki będzie efekt u mnie. pewnie organizm aż takiego szoku nie przeżyje;)

kasiaczek, ja tez uwielbiam chleb i to bialy, ale dalam rade...
codziennie na sniadanie jem serek wiejski lekki + kawa z mlekiem 0% i do drugiego sniadania wytrzymuje bez problemu.
jesli nie pracujesz, to mozesz sobie robic placuszki - buleczki z otrebow na sniadanie - ja je robie na kolacje.

Kasiaczek.Ja w fazie uderzeniowej na sniadanie jadlam przewaznie twarog 0% z dodatkiem jogurtu naturalnego 0% i troszke szczypiorku lub cebulki
Czasem jak bylam bardzo glodna to juz rano pieklam sobie na grilu piers z kurczaka
Mozesz zrobic tez tzw rozpustne kanapki przepis w linku powyzej znajdziesz, na taka kanapke polozysz plasterek chudej wedliny i ok. No i oczywiscie u mnie obowiazkowo rano kawa z mlekiem odtluszczonym oczywiscie.
Wazne zebys miala w domu zrobione zapasy produktow dozwolonych na pierwsze dni.zeby uniknac sytuacji ze poczujesz glod i nie bedziesz miala co przekasic.

Na slodko mozesz zrobic twarozek z dodatkiem slodzika i cynamonu,albo deser kawowy z jogurtu kawy zelatyny i slodzika.(przepis tez powyzej w linku )
Powodzenia i trzymam kciuki

Po 9 ciu dniach diety mam 2,6kg mniej.

dziewczyny dzis dalaczam do Was;) Jejjjjjjjjjjjjjjjj ja mam wogole nadzieje, ze wytrzymam... zero chlebka jaaaaaaaaaaaaaaa:P
Mam 2 ksiazki ta zielona i te pzrepisy, ale w sumie zeby sniadanie zrobic to jakas masakra... albo dopiero swieza w tamacie moze jeszcze do konca nie wiem co i jak:P Obiadki super, i spoko, boje sie o sniadania... bo zawsze dla mnie to byla podstawa i powiedzmy najwiekszy prawie posilek...

i tu
http://forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=190671

Inne tematy z forum

Fajne gry (planszowe, zręcznościowe) dla 5-7-latków (88 odpowiedzi)

Dziewczyny - może napiszecie jakie gry sprawdzają się w przypadku Waszych dzieci? Po które często...

Czy jazda konna jest bezpieczna dla dzieci? Proszę o poradę... (10 odpowiedzi)

Dzieciaki namawiają i zmuszają do wykupienia lekcji ale ja mam obawy - że to niebezpieczne, że...

Podyplomowa rachunkowośc czy kurs na głównego księgowego (28 odpowiedzi)

Dziewczyny były już może podobne tematy, ale chodzi mi o opinie osób, które kończyły, co warto?