dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

natknęłam się na wątek na temat odchudzania wg diety dr Dukana. nie mam książek, a chciałabym ją rozpocząć. czytałam , że jest zdrowa i sensowna, więc wielu z nas się przyda;)

czy naprawdę są efekty?

może ktoś opisze, jak się ją stosuje , ile dni trwają fazy?, co można jeść, itp?

życzmy sobie powodzenia;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

POPROSZE O ELEKTRONICZNA WERSJE KSIAZKI sucho@interia.eu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kachnat75 Twoje odpowiedzi brzmią tak zachęcająco, że ja również bardzo prosze o elektronicznę wesję książki anoli23@go2.pl z góry bardzo dziękuję :]

http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667

Tu masz pelno przepisow

Dwa tygodnie na diecie, 5kg mniej :)

Dziewczyny, podrzućcie jakieś fajne przepisy na II fazę, bo już nie wiem co jeść, wszystko mi się znudziło...

a jle chcesz zgubić piszą kto ma mało do zgubienia ten wolniej chudnie .Ja zaczełam dzisjaj mam 20kg zapasu

Tinker nie martw sie ,watpie zebys mnie pobila. MUsze schudnac 25 kg,tyle mi wyliczyl Dukan,ale jak bym schudla 30 to tez by zle nie bylo :)

Hej dziewczyny,ja mam dzis 9 dzien diety,2 gi dzien IIgiej fazy.i niestety mam zamiast spadku wagi wzrost o okolo 1kg.W Iszej w sumie zgubilam 2,5kg ale teraz po tym wzroscie to wychodzi ze mam 1.5 na minusie i troszke sie doluje :(

podziwiam wielki szacun ja zaczełam dzisiaj

a ja dla odmiany polecam stronke odwazsie.pl dzieki niej rok temu schudłam 11kg w ciagu4miesiecy(tylko ze tam wykupuje sie dietke i zaznacza swoje preferencje zywieniowe i inne takie)
co najwazniejsze to trzyma mi sie waga caly czas.
teraz chyba czas na kolejne 10w doł do wymarzonego 65 i znowu wroce do dietki.ten Dukan to mnie przeraża szczerze mowiac

ja z chęcią dołaczę , bo macie motywujące wpisy- ale za 2 tyg, bo własnie zrobiłam zakupy - mało dietetyczne :)

I ja do Was dołączam od jutra:) Już kilka dni się przymierzałam, ale wreszcie podjęłam ostateczną decyzję;) Nie będę lepiej mówiła ile kg mam do stracenia, bo aż wstyd:)

dzięki za odpowiedź:)

alkoholu nie wolno pic

dziewczyny, widzę, że już jesteście specjalistkami:)przymierzam się do tej diety, myślę, żeby zacząć jutro, ale w sobotę 13.03 idę na imprezę:( czy przy tej diecie można pić alkohol??
bo jeśli nie, to będę musiała przełożyć start..

Ja też bardzo chętnie skorzystałabym z uprzejmości i poproszę o książkę tolamalgola@op.pl

White napisz mi swój całodzienny jadłospis zobaczę czy wszystko ok a co ew zmodyfikowac żebys mogła chudnąć szybciej:)
Jeśli masz podwyższony cholersterol to tylko same białka żółtka wyrzuć,albo zrób mężowi jajeczniczkę z nimi,a poza tym od samego białka najwięcej się chudnie zawiera ono najwięcej białka niż cokolwiek:)
główka do góry:)

hej, jestem na tej diecie od 12 dni, narazie stracilam ponad 3kg, jestem zadowolona:) jak dla mnie super ze chudne i nie jestem przy tym glodna, 2 miesiace po ciazy waga stanela a jeszcze 8kg nadprogramowych mialam, teraz 5 zostalo, ach juz sie nie moge doczekac jak swobodnie wejde w jeansy z przed ciazy, to mnie mobilizuje. Wyczytalam w ksiazce ze cole light mozna pic, jak mam ochote na cos slodkiego to szklaneczke sobie nalewam:P
powodzenia dziewczyny!

Ja nie podjadam i nie chudne. Wiec to nie tak, jednemu latwiej innemu trudniej jak widac cokolwiek na tej diecie schudnac. A ja pisze, ze u mnie to nie dziala, albo dziala minimalnie, bo zanim zaczelam ta diete to wszedzie czytalam, ze chudnie KAZDY DUZO I SZYBKO. I to polaczenie: duzo-szybko mnie przekonalo. Mysle, ze osoby nie chudnace na tej diecie spektakularnie sie nie przyznawaly po prostu wsrod samych zachwytow, zeby im potem nie wytknieto: nie chudniesz bo podjadasz. To nie fair, skoro piszemy, ze restrykcyjnie przestrzegamy to moznaby to zaakceptowac jako prawde. Nie uwazasz?
Bardzo lubie jajka, ale mam tez nieco podwyzszony cholesterol i nie moge ich jesc ile mi sie podoba.
Wg mnie potrzebuje schudnac z 15kg, wiec wcale nie malo.

Dziewczyny kilka rzeczy wyjasnienień,ja jestem na Dukanie od 1 lutego-zgubiłam do dziś 9 kg,naprawdę można,ale schudnie tylko osoba ktora chce,nie wolno podjadac a tu jobella light a tu soczek a tu coś jeszcze,jeśli nie jesteście przkonane do tej diety to odpuśćcie bo to nie ma sensu,trzeba znależć taką dietę ktora wam będzie pasować,ja się czuję idealnie na niej bo uwielbiam nabiał,jajka,ryby a jak ktoś nie cierpi np.jajek to ta dieta absolutnie nie jest dla niego.
Druga sprawa jak macie do zrzucenia np.10kg to nie spodziewajcie się spektakularnych minus 5 kg przez 7dni uderzeniówki ja mając bardzo dużo do zrzucenia na I fazie zgubiłam tylko 3,5 kg a liczyłam też na więcej,albo silne postawnowienie i jedzenie tgo co można tylko ew.tego co dopuszczalne albo nic:)

HEJ,U MNIE DZIS 11 DZIEN DIETY,MAM OK -3KG. tO BARDZO FAJNY WYNIK JAK DLA MNIE,JA UWIELBIAM JESC,A PRZY TEJ DIECIE NIE CHODZI SIE GLODNYM I TO JEST SUUUUUUUUUPER!
mARTWI MNIE TYLKO WYSYPKA,DRODNE KROSTKI,KTORE TOWARZYSZA MI OD KILKU DNI. TO CHYBA SKAZA BIAŁKOWA,MOJ SYN JAK BYL MALUTKI TO MIAL COS TAKIEGO. C DO KARMIENIA PIERSIA TO POWINNAS SIE WSTRZYMAC,CHYBA ZE JUZ CHCESZ ZAKACZYC KARMIENIE, PAMIETAJ ZE DOBRO DZIECKA NA 1MIEJSCU! POZDRAWIAM I TRZYMAM KCIUKI ZA NAS

Inne tematy z forum

Gdzie się fajnie ubrać w rozmiarze xxl? :-( (47 odpowiedzi)

Mam dwoje dzieci. Przed drugą ciążą mocno przytyłam. Teraz młodsze dziecko ma prawie 6 miesięcy....

księgowa?? czy warto? (41 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...