dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

natknęłam się na wątek na temat odchudzania wg diety dr Dukana. nie mam książek, a chciałabym ją rozpocząć. czytałam , że jest zdrowa i sensowna, więc wielu z nas się przyda;)

czy naprawdę są efekty?

może ktoś opisze, jak się ją stosuje , ile dni trwają fazy?, co można jeść, itp?

życzmy sobie powodzenia;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

Jezeli mogę to też poproszę o elektroniczną wersję tej książki, annastg@wp.pl, dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

drozaga@wp.pl :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

hej
pytanko (mam nadzieję, że nie głupie)...czy tą dietę można stosowac przy karmieniu??

ja mam elekroniczna wersje napisz maila to Ci wysle x-ell@wp.pl

http://merlin.pl/Nie-potrafie-schudnac_Pierre-Dukan/browse/product/1,589186.html

Po prostu ją kup

Dziewczyny! Czy nie ma ktoras z Was elektronicznej wersji tej ksiazki?
Bylabym wdzieczna. Bardzo sie napalilam na ta diete i chcialabym troszke poczytac.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To może ja podam swój:
DZIEŃ I
Śniadanie:
- chudy twaróg Piątnica z jogurtem o% + 2 plasterki wędliny drobiowej, herbata,
II śniadanie:
- serek homogenizowany Maćkowy 0%, kawa z mlekiem 0% i słodzikiem na bazie aspartanu,
Obiad:
- pierś z kuczaka na parze
Kolacja:
- jajko na miękko i 2 plasterki szynki gotowanej.
DZIEŃ II
Śniadanie:
- jajecznica na parze + 2 plasterki wędliny drobiowej, herbata,
II śniadanie:
- jogurt 0%, kawa z mlekiem 0% i słodzikiem na bazie aspartanu,
Obiad:
- łosoś bałtycki w ziołach pieczony w rękawie.
Kolacja:
- twróg chudy Piątnica o% i 2 plasterki szynki gotowanej.
Faza proteinowa jest dość monotonna, można trochę pokombinować z obiadami, ale śniadania i kolacje wyglądają nieciekawie :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam ;) ja tez zamierzam stosowac ta diete od poniedzialku ;) jak na razie szukam jakis przepisow ;)) trzymam kciuki za nas dziewczynki ;)

Dziewczyny podajcie kilka przepisow na pierwsza faze takie menu na 2 pierwsze dni

Jest w Leclerku (nie pamiętam jak to się pisze), tam też jest jogurt 0%. Albo w Kupcu w Brzeźnie, tyle że tam jest zawsze tylko kilka sztuk. Na pewno też jest w Bomi w Alfa centrum.

ahalia gdzie kupujesz Mackowy 0% bo ja tylko widziałam w realu a nie za bardzo mi pod drodze może w innej sieciówce widziałaś i kupujesz?

Ja stosuję tę dietę od połowy stycznia i jak na razie 11 kg, zoatało mi jeszcze 9 do zrzucenia. Faza uderzeniowa trwała u mnie 7 dni a potem 5 dni warzyw i na zmianę 5 dni protein. Książkę mam w domu i w do tego przeczytana od deski do deski :) Jednak jakoś nie korzystam z przepisów w niej podanych. W fazie protein piekę piersi z kurczaka lub indyka, łososia w rękawie. Na śniadania i kolacje jem chudy twarożek Piątnicy z serkiem homogenizowanym Maćkowy 0 % tłuszczu lub jogurtem 0% i do tego wędlina drobiowa lub jajecznica na parze albo jajko na miękko. Ciekawa jestem, jak to wygląda po zakończeniu diety, czy rzeczywiście nie przybiera się znowu na wadze i czy ścile stosowałyście się do zasady 10 dni na każdy utracony kilogram?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

fajna dieta ale mnie na nią nie bedzie stac ,musze gotowac aby sie wszyscy najedli a osobno dla mnie cielęcinka to =bankrut ja przedewszystkim nie moge jest białego chleba i nie pic gazowaneej wody,pepsi jak sien upre i przez 3 dni nie rusze to nawet oponka znika :) ale nie umiem życ bez chleba:(i wody gaz. i wygladam jak wyglądam ale dziewczyny życze wam powodzenia!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zaczynam dietę od poniedziałku razem z mężem. Jego kolega schudł na niej 20 kg w 4 miesiące. Moje kochanie też ma do zrzucenia jakieś 25-30 kg i chce w końcu coś z tym zrobić. Ja podłączę się dla motywacji, gdyż mam na plusie może jakieś 2 kg (i to tylko wg wyjątkowo czepialskich). Wiem jednak że sam nie da rady i to ja muszę pilnować co je. Jak będą efekty to napiszę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja ją stosowałam w grudniu i przez 2 tyg schudłam 5 kg. Niestety odpuściłam, ale nie przybrałam. Znam osobę, która ją stosuje od grudnia i do tej chwili schudła 15 kg. Faktem jest, że przy wiekszej otyłości chudnie się na początku szybciej. Książka jest pomocna.

Matko!!! W życiu nie zjem koniny - kocham konie i jeszcze je jeść!!! Z cielęciną, świniną mam wielkie opory i w zasadzie wogóle ich nie jem ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a gdzie w diecie uderzeniowej chude mięso z cyklu - pierś z kurczaka???

J ajestem na dukanie już prawie 3 tyg i schudłam 5,5 kg dotychczas,ale mam dużo do zrzucenia,a osoby które mają wiecej chudną troche szybciej niż osoba np która chce zrzucić kilka kg.Ja pierwszy raz w życiu cieszę się z diety,bardzo ją lubię i co najważniejsze nie jestem głodna,naprawdę jak wcześniej o tym czytałam nie chciałam wierzyć,ale to 100% prawda,białka długo się trawią przez co nie jest się głodnym,jem regulane posiłki co 2-3 godziny dzien wcz sobie przygotowuję do pracy,dużo trzeba pić i pamiętac o otrębach to święte zasady.Na początku będziesz ciut zagubiona bo tyle jogurtów serków i wsz jest w sklepie ale potem już będziesz wiedziała co kupować:)
jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz:)
aha książkę koniecznie musisz przeczytac zanim zaczniesz jest tam naprawde dużo ważnych wskazówek i wykaz produktów ktore można jeść do woli,polecam ta nową kolorową razem z przepisami:)

jest mase przepisów w internecie - poszperaj :-)

słyszałam duzo dobrego o tej diecie,obecnie kolezanka ja strosuje,zaczeła dopiero.ja jestem na diecie takiej ze po prostu jem 2 razy mniej i nic od 17.chudne:)

Inne tematy z forum

księgowa?? czy warto? (41 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (4 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Podyplomowa rachunkowośc czy kurs na głównego księgowego (28 odpowiedzi)

Dziewczyny były już może podobne tematy, ale chodzi mi o opinie osób, które kończyły, co warto?