dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

natknęłam się na wątek na temat odchudzania wg diety dr Dukana. nie mam książek, a chciałabym ją rozpocząć. czytałam , że jest zdrowa i sensowna, więc wielu z nas się przyda;)

czy naprawdę są efekty?

może ktoś opisze, jak się ją stosuje , ile dni trwają fazy?, co można jeść, itp?

życzmy sobie powodzenia;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

Dziewczyny czy Wy też sie tak tragicznie czulyście na początku diety??
Ja mam dziś dopiero 1 dzień i na wieczór czuje sie strasznie oslabiiona, sspać mi się chce, czuje sie taka do niczego jakbym miala zaraz zemdleć;/
Nie wiem czy nie przestać stosować tej diety... albo już jutro przejść do 2 fazy??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobre:)

~laska ale miła jestes jak ja pierdole :) jesli już chcesz wiedzieć to moje dziecko chyba nigdy w zyciu nie poszło spac o 20. A jak on idzie spac to wtedy mam czas na drugą pracę :) Więc złośliwie nie komentuj jak nie znasz osoby i jej życia
A jesli już musisz wiedziec to faktycznie nigdy nie wychodze z dzieckiem na spacer mam od tego opiekunke :) i jak przychodze po pracy to siadam na kanapie i zaraz po obiedzie wpierdalam chipsy zeby dotrwac jakoś do kolacji :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pierw kup produkty wysokobiałkowe :) I niekoniecznie sugeruj się napisem light lub bez cukru bo czasem mniej cukru i tłuszczu maja normalne jogurty:) Jak zapełnisz lodówkę to wierz mi samej Ci przyjdą pomysły a w googlach znajdziesz dużo przepisów:) Za jakiś czas postaram się coś wrzucić bo teraz idę lulu:)

Witam,
poczytaam troche o diecie, ktora stosujecie i chyba chcialabym zaczac.
Czy ktoras z Was moglaby mi przeslac swoj tygodniowy rozklad jedzenia?
Nie mam czasu szperac w internecie, a tak jak bede miala konkrest to jakos pojdxzie, bede wdzieczna
Iwona

xElka a patrząc na Twój suwaczek to zrobiłabym wszystko żeby ćwiczyć nawet pół dnia na siłowni ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja pracuję do 16, wracam i śmigam z dzieckiem na 2 h spaceru szybkim tempem, a potem młody idzie spać o 20, a ja lecę na siłkę na godzinę i jakoś nie widzę problemu połączenia ćwiczeń z pracą. Jak ktoś jest leniwą gułą to połączenia pracy z dbaniem o linię to jest dla niego tak, jakby zdobyć szczyt w Himalajach ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

xElka nie dla osób nie pracujących, ale dla osób które nie są leniwe tak jak m.in. Ty :) Zakładam, że jesteś taaaak zapracowana, że nie jesteś w stanie nawet pójść z dzieckiem na spacer, ani np. wyskoczyć na siłkę o godz.20:30 gdy dziecko śpi....;-) Jasne - lepiej położyć się na kanapie z pilotem i chipsami, a potem brzuch jak u prosiaka rośnie... Powodzenia :)

Ale się uśmiałam 2 h dziennie na siłowni i 2 h dziennie spacerku to chyba dla osób niepracujących heheheheheheeh

w nowej książce Dukana jest wyraźnie napisane że trzeba się ruszać. Po kolejne każda dieta ma swoje plusy i minusy. Efekt jojo ZAWSZE będzie jeśli za "normalne' jedzenie będziemy uważać wszystko co tłuste, objadały się słodyczami,chipsami,piły hektolitry piwa i siedziały na kanapie. A każda dieta uczy pewnych zasad które przez cały okres diety się uczymy.
Znam osoby którym się udało i są pół roku na IV fazie (czyli tej do końca życia) i jakoś nie tyją. Ale...nie obżerają się.
Nie czuję że śmierdzę po tej diecie;) zapach z ust- raczej normalny jeśli jakiś taki istnieje i gdzieś się to sprawdza.
PS.Na libido polecam Cynamon:)

Własnie oglądałam też.........
Chyba inaczej do tego podejdę.
Zaczynam mniej jeść i ograniczyć węglowodany za to codziennie jeść muesli, owoce i warzywa. No i więcej ruchu bo na siłkę czy aerobik narazie chyba nie wyjde :p

Właśnie w dzień dobry tvn wypowiadała się babka - prof. dietetyk, która strasznie "pojechała" po tej głupiej diecie dukana, mówiła m.in. że zaburza metabolizm, rujnuje zdrowie (m.in. prowadzi do odwapnienia), powoduje bardzo nieprzyjemny zapach ciała oraz nieprzyjemny zapach z ust, a co najgorsze, potem występuje efekt jo jo. Zaczynam w to wierzyć, bo każdy dobry (powtarzam-DOBRY i znający się na tej dziedzinie) dietetyk mi to potwierdził. Jak dobrze że jestem szczupła i nie muszę się odchudzać :) Dziewczyny ruch przede wszystkim, 2 h dziennie siłowni plus 2 h spacerku szybkim tempem z wózkiem+ jeść wszystko ale mniej (ograniczać słodycze i potrawy z białej mąki oraz tłuste) i szczupła sylwetka zapewniona i to na całe życie, a nie tylko na kilka m-cy :) Powodzenia.

dzięki za książkę:)

Poprosiłabym również sabinaur@o2.pl

jak najbardziej

Mam pytanie czy w pierwszej fazie można jesc otręby i czy chlebek można sobie też już piec??

Witam,
bylabym wdzieczna za przeslanie elektronicznej wersji ksiazki na adres ewa_kwiatek1@wp.pl
z gory dziekuje i pozdrawiam
ewa

i ja sie dopisuje. prosiłabym o przeslanie ksiazki ;) domitaker@wp.pl
z gory dzieki

ja też poproszę wersję elktroniczną na olusialusia1@gmail.com

z góry dziękuję

Ja takze poprosze wersje elektroniczna ksiazki na poczte: olenka.s@onet.eu

Inne tematy z forum

urlop macierzynski, urlop tacierzynski...kilka pytan. (30 odpowiedzi)

mam pytanko do kogos kto z prawem, i sprawami kadrowymi jest na bierzaco.. zastanawiam sie czy...

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...