dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

natknęłam się na wątek na temat odchudzania wg diety dr Dukana. nie mam książek, a chciałabym ją rozpocząć. czytałam , że jest zdrowa i sensowna, więc wielu z nas się przyda;)

czy naprawdę są efekty?

może ktoś opisze, jak się ją stosuje , ile dni trwają fazy?, co można jeść, itp?

życzmy sobie powodzenia;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

Dziewczyny czy Wy też sie tak tragicznie czulyście na początku diety??
Ja mam dziś dopiero 1 dzień i na wieczór czuje sie strasznie oslabiiona, sspać mi się chce, czuje sie taka do niczego jakbym miala zaraz zemdleć;/
Nie wiem czy nie przestać stosować tej diety... albo już jutro przejść do 2 fazy??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobre:)

~laska ale miła jestes jak ja pierdole :) jesli już chcesz wiedzieć to moje dziecko chyba nigdy w zyciu nie poszło spac o 20. A jak on idzie spac to wtedy mam czas na drugą pracę :) Więc złośliwie nie komentuj jak nie znasz osoby i jej życia
A jesli już musisz wiedziec to faktycznie nigdy nie wychodze z dzieckiem na spacer mam od tego opiekunke :) i jak przychodze po pracy to siadam na kanapie i zaraz po obiedzie wpierdalam chipsy zeby dotrwac jakoś do kolacji :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pierw kup produkty wysokobiałkowe :) I niekoniecznie sugeruj się napisem light lub bez cukru bo czasem mniej cukru i tłuszczu maja normalne jogurty:) Jak zapełnisz lodówkę to wierz mi samej Ci przyjdą pomysły a w googlach znajdziesz dużo przepisów:) Za jakiś czas postaram się coś wrzucić bo teraz idę lulu:)

Witam,
poczytaam troche o diecie, ktora stosujecie i chyba chcialabym zaczac.
Czy ktoras z Was moglaby mi przeslac swoj tygodniowy rozklad jedzenia?
Nie mam czasu szperac w internecie, a tak jak bede miala konkrest to jakos pojdxzie, bede wdzieczna
Iwona

xElka a patrząc na Twój suwaczek to zrobiłabym wszystko żeby ćwiczyć nawet pół dnia na siłowni ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja pracuję do 16, wracam i śmigam z dzieckiem na 2 h spaceru szybkim tempem, a potem młody idzie spać o 20, a ja lecę na siłkę na godzinę i jakoś nie widzę problemu połączenia ćwiczeń z pracą. Jak ktoś jest leniwą gułą to połączenia pracy z dbaniem o linię to jest dla niego tak, jakby zdobyć szczyt w Himalajach ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

xElka nie dla osób nie pracujących, ale dla osób które nie są leniwe tak jak m.in. Ty :) Zakładam, że jesteś taaaak zapracowana, że nie jesteś w stanie nawet pójść z dzieckiem na spacer, ani np. wyskoczyć na siłkę o godz.20:30 gdy dziecko śpi....;-) Jasne - lepiej położyć się na kanapie z pilotem i chipsami, a potem brzuch jak u prosiaka rośnie... Powodzenia :)

Ale się uśmiałam 2 h dziennie na siłowni i 2 h dziennie spacerku to chyba dla osób niepracujących heheheheheheeh

w nowej książce Dukana jest wyraźnie napisane że trzeba się ruszać. Po kolejne każda dieta ma swoje plusy i minusy. Efekt jojo ZAWSZE będzie jeśli za "normalne' jedzenie będziemy uważać wszystko co tłuste, objadały się słodyczami,chipsami,piły hektolitry piwa i siedziały na kanapie. A każda dieta uczy pewnych zasad które przez cały okres diety się uczymy.
Znam osoby którym się udało i są pół roku na IV fazie (czyli tej do końca życia) i jakoś nie tyją. Ale...nie obżerają się.
Nie czuję że śmierdzę po tej diecie;) zapach z ust- raczej normalny jeśli jakiś taki istnieje i gdzieś się to sprawdza.
PS.Na libido polecam Cynamon:)

Własnie oglądałam też.........
Chyba inaczej do tego podejdę.
Zaczynam mniej jeść i ograniczyć węglowodany za to codziennie jeść muesli, owoce i warzywa. No i więcej ruchu bo na siłkę czy aerobik narazie chyba nie wyjde :p

Właśnie w dzień dobry tvn wypowiadała się babka - prof. dietetyk, która strasznie "pojechała" po tej głupiej diecie dukana, mówiła m.in. że zaburza metabolizm, rujnuje zdrowie (m.in. prowadzi do odwapnienia), powoduje bardzo nieprzyjemny zapach ciała oraz nieprzyjemny zapach z ust, a co najgorsze, potem występuje efekt jo jo. Zaczynam w to wierzyć, bo każdy dobry (powtarzam-DOBRY i znający się na tej dziedzinie) dietetyk mi to potwierdził. Jak dobrze że jestem szczupła i nie muszę się odchudzać :) Dziewczyny ruch przede wszystkim, 2 h dziennie siłowni plus 2 h spacerku szybkim tempem z wózkiem+ jeść wszystko ale mniej (ograniczać słodycze i potrawy z białej mąki oraz tłuste) i szczupła sylwetka zapewniona i to na całe życie, a nie tylko na kilka m-cy :) Powodzenia.

dzięki za książkę:)

Poprosiłabym również sabinaur@o2.pl

jak najbardziej

Mam pytanie czy w pierwszej fazie można jesc otręby i czy chlebek można sobie też już piec??

Witam,
bylabym wdzieczna za przeslanie elektronicznej wersji ksiazki na adres ewa_kwiatek1@wp.pl
z gory dziekuje i pozdrawiam
ewa

i ja sie dopisuje. prosiłabym o przeslanie ksiazki ;) domitaker@wp.pl
z gory dzieki

ja też poproszę wersję elktroniczną na olusialusia1@gmail.com

z góry dziękuję

Ja takze poprosze wersje elektroniczna ksiazki na poczte: olenka.s@onet.eu

Inne tematy z forum

Dieta cukrzycowa- co jeść? (20 odpowiedzi)

dostałam od lekarza zalecenia: - żadnych cukrów, słodyczy, miodu, dżemów - bez węglowodanów...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (114 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Jak dojechać do LuxMedu w Gdańsku? (3 odpowiedzi)

Podano mi adres Al. Zwycięstwa 49. Będę jechać kolejką i jak wysiądę na Stoczni do będzie ok? I...