dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

natknęłam się na wątek na temat odchudzania wg diety dr Dukana. nie mam książek, a chciałabym ją rozpocząć. czytałam , że jest zdrowa i sensowna, więc wielu z nas się przyda;)

czy naprawdę są efekty?

może ktoś opisze, jak się ją stosuje , ile dni trwają fazy?, co można jeść, itp?

życzmy sobie powodzenia;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: dieta dr Pierre Dukana - od czego zacząć, kto stosuje?

ja po 5 dniach protein - 3,5 kg w dol,
po 5 dniach proteiny + warzywa - 1 kg w dol,
razem: 4,5 kg w dol po 10 dniach diety :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

LidiaM-gratuluje! To juz super wynik jak na poczatek diety

mam 4 dzień diety. 3 dni -2kg. wg testu muszę zgubić jeszcze 5kg...

Hej dziewczyny
Jak sukcesy w dietowaniu? U mnie narazie zastoj ,po 5 dniach protein z warzywami spadek wagi = 0kg :(((
Dzis znowu proteiny wiec licdze ,ze sie ruszy. POtrzymajcie troche kciuki :)

ja też będę wdzięczna za meila iwonka_ika@tlen.pl

poproszę o wersje elektroniczna askrzynka@poczta.onet.pl

ja również poprosze ta książkę carla26@wp.pl

dziękuje

Kobietki bardzo zachęciłyście mnie tymi postami,ale przed rozpoczęciem tej diety chciałabym co nie co poczytać, więc czy ja również moge prosić o książkę w wersji elektronicznej ;] na anoli23@go2.pl z góry dziękuję i pozdrawiam

JEM DUZO I TO MI SIE PODOBA!!! I NAWET MOJ SYN WYBIERZE SOBIE COS DLA SIEBIE Z MOJEGO MENU :*

HEJ DZIEWCZYNKI,DZIS MIJA MOJ 15 DZIEN I MAM -4KG.
JEST DOBRZE :-) TEZ CIERPIALAM PRZEZ PIERWSZE 3 DNI,BYLAM BARDZO NERWOWA I TO PASKUDNE UCZUCIE W GARDLE (TAK JAK BYM MUCHE POŁKNELA) I NIEPRZYJEMNY ODDECH,ALE SA GUMY DO ZUCIA(BEZ CUKRU OCZYWISCIE) I DALAM RADE,TERAZ TO JUZ MI WESZLO W KREW.
ŚNIADANIE ZAZWYCZAJ JAJECZNICZKA NA SZYNCE ODTŁUSZCZONEJ- POWIEM WAM ZE SUUUPER SZYNECZKA Z KURCZAKA W LIDLU(>1%TLUSZCZU), PYSZNE MIESKO Z PIECA NA OBIAD POTEM OWSIANKA NA ODTŁUSZCZONYM MLEKU LUB Z JOGURTEM 0% A KOLACJA RYBKA ALBO SAŁATKA Z TUŃCZYKA Z JAJKIEM.
OD DZIS MAM ZNOW WARZYWA WIEM JAJECZNICZKA Z SZYNKA I POMIDORKIEM SAŁATKA Z KURCZAKIEM SEREK WIEJSKI SUUUUUPER Z LIDLA 0,4% FAT Z OGORKIEM POMIDOREK RZODKIEWKA :-* PELEN LUZ A DO TEGO CIASTECZKA Z OTRAB Z TWAROZKIEM 0% 1 JAJO I LYZECZKA SLODZIKA. POLECAM

W pierwszej fazie mozna jesc korniszony,ale tylko w niewielkiej ilosci,jako dodatek-przyprawa do jakiegos dania.nie wolno absolutnie jesc nic z poza listy dozwolonych produktow

Ja tak planuję w fazie uderzeniowej tylko korniszonki.

Bo reszta to fazie II.

a z korniszonów tylko ogórki jecie?

Mozna pic cole lub pepsi light ,one sa bez cukru i wrecz dukan w ksiazce poleca picie coli wlasnie poto zeby nie ciagnelo do slodkiego.

Ja zaczynajac diete przez pierwsze 4-5 dni czulam sie fatalnie,bylam potwornie senna,zero energii, a na dodatek moj organizm zareagowal na zmiane diety biegunka .To byla masakra,ale cale szczescie przeszlo.

Czytałam te przepisy na słodkości, ale kurka trza mieć czas na te wszystkie przygotowania, którego ja aktualnie nie posiadam.

Może na kolejnej fazie pobawię się przepisami, bo ile można jeść to samo.

Serio? W książce jest info o pepsi, że można??

dziewczyny, przecież jest tyle fajnych przepisów, nawet na słodkości dukanowe.... :) można wytrwać..... jak macie motywację- dacie radę

ja na początku też się różnie czułam, teraz mam tyle energii, że momentami sama siebie nie poznaję :) a jeszcze jak widzę na wadze rezultaty, to dostaję większego powera :)

głowa do góry- chcieć- to móc :)

Nawet nie wiem kiedy poczulam sie lepiej... tak jakos pogodzilam sie z losem ;) . Nie jestem typem osoby kwitnacej na diecie, raczej do euforii to mi nadal daleko. Ale jak mus to mus, a u mnie to juz mus wielki byl.
Pomaga mi caly czas Pepsi Max lub Light (obie bez cukru), w 99% zaspokoja moj glod na slodycze. A to byl moj podstawowy problem. Nie jest to zdrowy napoj, ale w ksiazce polecany i u mnie sie sprawdza, bo pozwala mi w miare bez meki trwac w diecie. Wybierz sobie cos jednego, co Ci zasmakuje i co mozna jesc/pic w czasie diety a bedzie latwiej. Pepsi u mnie sie sprawdza, bo poza ta dieta nie pije takich rzeczy absolutnie i nigdy. Wiec mam jakby zakazany owoc w czasie diety ;)) .

White, to ja właśnie się tak czuję:)

A w którym dniu poczułaś ulgę??

w ksiazce jest napisane, ze w fazie II ten model 1/1 jest dla osob, ktore chca zrzucic mniej kg, jak zalezy Ci, zeby zrzucic wiecej, to optymalny jest model 5/5

Mnie pierwsze dni nie tylko bolala glowa, ale bylam gotowa zabijac ;) . Taki humor mialam super...

Inne tematy z forum

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (57 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Coś dziwnego..? Kilka czarnych włosów u dziecka (blondynki).. (32 odpowiedzi)

Dzisiaj zauważyłam u córki kilka włosów czarnych.. jakieś 10 (?) a jest naturalną jasną...

Mole spożywcze mi się zalęgły... (25 odpowiedzi)

Wywaliłam już wszystko, mąki, kasze, cukier, ryż, wszystkie pootwierane opakowania przypraw i w...