dla dzieci, opieka

Temat dostępny też na forum: Co? Gdzie? Kiedy?
Robię rozeznanie, czy jesteście Państwo zainteresowani miejscem , do którego będą mogły w weekendy uczęszczać Wasze dzieci.
Mam na myśli coś w rodzaju weekendowego przedszkola, a w nim zajęcia logopedyczne, muzyczne, plastyczne, matematyczne, językowe, organizacja imprez typu urodziny, zabawy i zajęcia dydaktyczne.
chodzi o miejsce gdzie będzie można przyjść na godzinkę, dwie albo na cały dzień.
To doskonałe rozwiązanie dla osób pracujących w soboty i niedziele oraz dla tych, którzy chcą spokojnie zrobić zakupy czy chociaż wyjść gdzieś bez dzieci. Przewidywana lokalizacja to Chełm
Proszę o odpowiedzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dla dzieci, opieka

witam, pomysł dobry, jednak zmieniły się przepisy dotyczące nowych przedszkoli. Zapoznaj się z warunkami jakie będziesz musiała spełnić, by móc zajmować się legalnie dziećmi. Jak rozwiążesz problem posiłków? Sama nie czytałam, lecz podobno pomieszczeń kuchennych musi być 6!!! To najbardziej utkwiło mi w pamięci. Co z kadrą? Czy nie lepiej pomyśleć o zajęciach 7 dni w tygodniu? Może jakieś abonamenty? Zapisy na wybrane dni tygodnia? Przekalkuluj czy się to opłaca? Napewno zapotrzebowanie jest duże. Jako studentka ostatniego roku pedagogiki interesowałam się statystykami. W 2006 roku przedszkola państwowe zapewniły małym Gdańszczanom 6500 miejsc, podań złożonych do placówek było około 10000. Życzę Ci jak najlepiej!!! Pozdrawiam!

Re: dla dzieci, opieka

Dzięki, zajęcia trwałyby kilka godzin, orientowałam się jak to wygląda w Polsce, dzieci przychodzą na godzinkę, czasami trzy, często przynoszą własny posiłek.
Jeśli chodzi o pomieszczenia kuchenne,hmmm...aż 6 niemożliwe sama pracuję w przedszkolu i tyle nie mamy:)

Inne tematy z forum

Przyjaciele? Zwierząt (3 odpowiedzi)

Myślą że dokarmiają ptaki a demoluja ich układ pokarmowy rzucając im chleb.

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (6 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...