do dojrzałych kobiet

witam, moja mama prawdopodobnie ma menopauzę, dopiero we wtorek idzie do lekarza. Ma objawy menopauzy: ma problemy ze spaniem, uderzenia gorąca, ogólnie kiepski stan psychiczny:( jak można jej pomóc? jak wy przechodziłyście i ile to trwało.

ps. nie wiem dlaczego ten temat jest TABU, napisałam na forum w tytule menopauza i odrzuciło mi to;/ a innych rzeczach można pisać ale o tym juz nie??

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: do dojrzałych kobiet

Ile lat ma Twoja mama? U mnie występowały takie same objawy,dodatkowo bóle i zawroty głowy-okazało się,że to nadciśnienie

49 lat

nikt jeszcze tego nie przechodził ?

Przechodziłam łagodnie..Bez uderzeń. Stosowałam hormonalną terapię zastępczą. Ale nie wiem czy to mi pomogło, czy mój organizm nie okazywał typowych objawów meno.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

oprócz htz bardzo ważne jest przebywanie w grupie . Rozwijanie pasji
foto, taniec orientalny , ćwiczenia, tyrystyka, ciekawe wykłady.A także planowanie podróży i dalszych i bliższych. Może joga, choreoterapia, pozytywne myślenie. Warsztaty gotowania, ekologia, warsztaty artystyczne i wiele innych...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

depilacja laserowa- opinie (266 odpowiedzi)

Już od dłuższego czasu zastanawiam się nad depilacją laserową. Męczy mnie depilacja za pomocą...

Adwokat Rozwód Gdansk (9 odpowiedzi)

Witajcie, polecacie kogos rzetelnego?

Unieważnienie małżeństwa przez kościół (42 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam się czy się za to nie zabrać. Jestem 2 lata po rozwodzie cywilnym. Chyba czas...