dokąd polecieć zimą żeby było ciepło (ale nie gorąco) i żeby pozwiedzać?

Może ktoś umie doradzić. Mam ochotę polecieć na urlop zimą do miejsca, gdzie jest ciepło (ale nie obezwładniający) upał. Nie chcę jednak tylko leżeć na plaży..
Jakie kraje polecacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dokąd polecieć zimą żeby było ciepło (ale nie gorąco) i żeby pozwiedzać?

podnoszę

Egipt

dzieki, a dokad konkretnie w egipcie? polecasz jakies konkretne biuro podrozy? jakie tam sa temperatury w styczniu/lutym?

O tej porze roku polecałabym Ci Teneryfę,ale tylko region Playa de las Americas,na południu,ponieważ tam jest najcieplej i jest to centrum rozrywkowe, koncerty,pokazy,masz tam puby,kafejki,promenady.Temperatura?Umiarkowanie ciepło,może szału nie ma,ale spokojnie można się kąpać w Atlantyku.Z atrakcji Park Narodowy,wulkan Teide,Loro Park,objazdówka po wyspie,wycieczka na wyspę Lanzarote i La Gomera,katamaran.Rok temu leciałam z Warszawy,ale obecnie są już wyloty z Gdańska.pozdrawiam

wytrwana40, dziękuję Ci bardzo!

polecam herman travel z gdańska -wrzeszcza jezeli sie do nich wybierzesz i opowiesz czego oczekujesz panie dobiora Ci wyjazd.
Mi osobiście nakazały tam pojechac do dzis im za to dziękuję miałam opcje 7+7 czyli 7 dni zwiedzania (super pobutka np.0 4:30 warto było ) a pózniej 7 dni odpoczynku na którym jest mnóstwo fajnych pomysłów do wykorzystania(nurkowanie zwiedzanie dalsze w ten kraj sie zatapia )
Pozdrawiam miłego wypoczynku .

Pokemonko, tam=do Egiptu czy na Teneryfę? Dzięki za rekomendację biura, skorzystam.

Ja byłam z nimi w Egipcie hotel Sea Gull mojej koleżance też bardzo pomogły poleciała sama ,dzieci też wyjezdżały od nich na wakacje także na razie nie miałam osoby w swoim otoczeniu nie zadowolonej .
Na wycieczce objazdowej pani przewodniczka na koniec powiedziała nam iż dawno nie mieli tak wesołej i zdysciplinowanej grupy wieczorami wychodzilismy na sisze i winka a także wyciagneliśmy nasza Pania przewodnik w Kairze na targ mimo iż nic sobie nie kupiłam było świetnie .
Może tą atmosferę stworzyli ludzie nie wiem ale dużo podróżuję i zawsze jakos wzbranialam sie przed Egiptem dziś mogę powiedziec jedno zakochałam się w tym kraju :)

Inne tematy z forum

Jak nauczyć się prowadzić sklep internetowy (10 odpowiedzi)

Jestem tutaj nowa, także bardzo proszę o wyrozumiałość Pomagam tacie rozkręcić jego biznes...

WAKACJE (49 odpowiedzi)

Troche to temat z gola odmienny niz panujace tu obyczaje, ale jak podsumowywujecie te wakacje ???...