dom czy mieszkanie???

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie odstraszaja:( my młodzi ludzie przeciez dopiero zaczynamy a juz stawiaja nam takie poprzeczki.
A jak jest u was kupujecie cos czy stawiacie dom :)
A kasiorke z kad bierzecie ??? Kredyt czy dobra wola rodzicow
Jestem ciekawa ile kosztuje budowa małego domku!! TYlko zeby byc razem:):) a w nim ja dziecko maż i duzy piesek to moje marzenia:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sama się zastanawiam, mieszkanie czy dom. Zawsze byłam raczej fanką mieszkania, większego, ale jednak mieszkania. W jakiejś ładnej kamieniczce z klimatem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Odwrotnie.
Domek tylko na urlop, wakacje, weekendy, a najlepszy to domek u znajomych. Na stałe tylko mieszkanie w dobrej lokalizacji dużego miasta, gdzie wszystkie potrzebne do życia usługi są pod przysłowiową ręką
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie ma to jak swój własny domek - mały, z działeczką :) marzenie :) mieszkanie w bloku dobre na chwile, a na dłuższą metę męczy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ale masz Pan rację, dla rodziny to lepiej dom
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja wiem? trochę tam pooglądaliśmy i mieszkania dla singli też tam były
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybrałbym chyba dom.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Takie rodzinne, jak np. w Studio Morena?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

To czy mieszkanie czy dom to odwieczny kłopot. Ale zależy tylko i wyłącznie od Ciebie, co potrzebujesz. My mieszczuchy to i nie widzimy opcji na zakup domu. Teraz się przymierzamy, żeby córce pomóc kupić mieszkanie na Morenie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na ten moment na pewno chciałabym znaleźć odpowiednie mieszkanie od dewelopera dla siebie i mojego narzeczonego. Jednak słyszałam, że przed podpisaniem umowy deweloperskiej wartko skorzystać z pomocy tej firmy https://odbiorymieszkan.info/odbiory-mieszkan-warszawa zajmuje się ona odbiorem mieszkań. Co o tym sądzicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

ja marzę oczywiście o swoim domu, ale to marzenie dość nierealne póki co
_______
http://elkombud.pl/ - gdybyście coś działali z kanalizacją

To prawda, żeby kupić mieszkanie nawet w starym budownictwie, trzeba się zapożyczyć na kilkadziesiąt lat. Moja córka z męzem niedawno także wzięli kredyt hipoteczny, bo wynajem mieszkania też nie jest tanie. Teraz rozważają wyjazd za granicę na jakis czas, aby spłacic ten kredyt jak najszybciej... Młodzi ludzie w dzisiejszych czasach naprawdę nie mają łatwo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeżeli jesteś sama i szukasz czegos dla siebie to zdecydowanie wystarczy ci mieszkanko. Dom to za duzo dla jednej osoby. A kto wie, moze poznasz kogos kto tez juz bedzie mieszkac na swoim? Jak juz kogos znajdziesz to wtedy mozesz sie zastanawiac nad czyms wiekszym typu dom
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie jest tak jak piszesz

No trzeba przyznać bardzo dużo turystów jest...ale i tak spokój panuje:-)

Cisza i spokój były, jak tylu turystów nie było ;) ale fakt, pięknie u nas bardzo :)

Teraz ta moja koleżanka ma 27... Warto naprawdę ogólnie tamte strony to z turystyki żyją bardzo dużo jezior...i wg cisza i spokój...

Takie dobre 30+ ;P
Może kiedyś odwiedzę skoro warto.

A można wiedzieć ile masz lat?:-)

Znałem kobietę o takim samym Niku...wiem że świat jest mały i dlatego pisałem:-)to wybierz się do Stężycy piękne miejsca wypoczynkowe:-)

To pudło. W Gdyni nigdy nie mieszkałam, nie bywam nawet przejazdem. A Stężyca... nawet nie kojarzę gdzie to jest ;p
Moje życie to Gdańsk :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Proszę o opinie o dzielnicy Orunia Górna (9 odpowiedzi)

Proszę o Wasze opinie: - jak się mieszka na Orunii Górnej ? - jaką opinię ma ta dzielnica ?...

Kartony do przeprowadzki (16 odpowiedzi)

Skąd najszybciej można wziąć kartony do przeprowadzki? Jakie sklepy maja ich dużo? Może...

Jaki jest koszt budowy domu? (125 odpowiedzi)

Jaki jest mniej więcej koszt budowy domu? Posiadam działkę około 1000 m2 kilka km od Trójmiasta....