doradca finansowy? pomoc w założeniu firmy? JEST COŚ TAKIEGO??

witajcie.
dostaję już białej gorączki i mam dość przeszukiwania google.
chcę założyć firmę. Mam na nią pomysł, jestem świetna w tym co robię, ale o stronie ORGANIZACYJNEJ nie mam zielonego pojęcia.
sorry, ale z góry ucinam hejty typu: "po co ci firma, skoro nie masz o tym pojęcia"
mam prawo nie mieć i szczerze- NIE CHCE MI SIĘ spędzić długich godzin czytając internety w poszukiwaniu złotych rad, nie chcę marnować życia na staniu w kolejkach w urzędzie po poradę udzieloną z łaską, nie chcę się się tego uczyć metodą prób i błędów. szkoda moich nerwów.
WIĘC: czy istnieją takie organizacje/firmy/ludzie, którzy oferują kompleksową usługę w postaci pomocy i doradztwa w zakładaniu firmy od ZERA, w pisaniu biznesplanu, w proponowaniu korzystnych rozwiązań, kredytowania?

PISAŁAM do około 8 różnych doradców finansowych w 3mieście. od ponad tygodnia od żadnego nie otrzymałam odpowiedzi. SERIO???
Chcę za to zapłacić, oszczędzić sobie wizyt u psychiatry i NAPRAWDĘ nikt nie zajmuje się czymś takim??
Czy naprawdę w tym kraju każdy jest skazany na gehennę jaka towarzyszy otwieraniu firmy w tym pięknym państwie?

Macie namiary? Wiece coś na temat takich usług- pomóżcie. Bo chyba zostanie mi tylko wyjechać za granicę.......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: doradca finansowy? pomoc w założeniu firmy? JEST COŚ TAKIEGO??

> dostaję już białej gorączki i mam dość przeszukiwania google.

Używasz niewłaściwych słów kluczowych. Doradca finansowy się tym nie zajmuje.
Poszukaj pod "inkubator przedsiębiorczości" i zajrzyj np. tu: https://pl-pl.facebook.com/inkubatorstarter
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

słyszałam już kiedyś o tym aczkolwiek nie jestem pewna, czy oni akurat zajmują się takimi kompleksowymi usługami, jakich potrzebuję. ALE NAPISAŁAM , dzięki za info :) zobaczę, co odpowiedzą.

ogólnie zaczynam mieć wątpliwości czy w ogóle ktokolwiek oferuje (płatną) pomoc od zera w zakładaniu firmy..

zgłoś się do urzędu pracy, tam ci pomogą. a tak na marginesie prowadzenie własnej działalności wiąże się z samodzielnością w działaniu. jeśli nie radzisz sobie z tym będzie problem.

niemniej jednak życzę Ci powodzenia :)

Tax Safe przy ul Ul. Kartuskiej - profesjonalna pomoc w założeniu firmy

Szczerze polecam http://www.grytomy.pl/jak-zostac-niezaleznym-doradca-finansowym/ świetny specjalista.

Inne tematy z forum

szkoła językowa - angielski (40 odpowiedzi)

Chodziłam przez rok na angielski dla początkujących do britisch school ale nie jestem bardzo...

gdzie kupić opłatek? (13 odpowiedzi)

gdzie można zakupić opłatek?

antyki (8 odpowiedzi)

witam, gdzie mogę sprzedać antyki? gdzie w trojmiescie?