drukarka do domu

Szukam jakiejś tnaiej drukarki do domu, grunt żeby dało sie na niej dużo i tanio wydrukować, bo czeka mnie drukowaie magisterki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak masz druknąć tylko magisterkę to taniej wyjdzie wydrukowanie jej w punkcie, niż zakup drukarki :P
Jak jednak chcesz drukarkę to polecam Samsung SL-M2026, laserowa, mała i toner starcza na długo, zamienniki tonerów są tanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proponuję Gutenberg. Doświadczenie tej firmy jest bezsprzecznie.

Udaj się do http://crm-systemy.pl/kiedy-niezbedna-jest-naprawa-drukarki/ na pewno poradzą sobie z problemem.

dzięki, ajak z zamiennikami do tego modelu? Na pewno musże tej magisterki kilka wersji wydrukować do czytania, dla promotora itd. potem pewnie też się przyda

Tańszą wersją Gutenberga jest Powielacz. Można na nich na skalę masową drukować zarówno magisterki jak i ulotki.

Samsung SL-M2026 - dobra do czasu. Typowa "jednorazówka". Sypie się bęben i mechanika w nich. Koszt nowego bębna 250 zł, koszt durkarki 250 zł.

Jedź do http://crm-systemy.pl/kiedy-niezbedna-jest-naprawa-drukarki/ poradzili sobie z tematem.

Prac magisterskich lepiej nie zlecać zakładom bo mogą sobie pożyczyć a potem sprzedać. jest już na rynku uczelnianym około 1000 plagiatów!! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiadomski ma rację...
Będąc młodą żoną, przesłałam na drugi koniec Polski pracę (nie)zaufanemu wąsaczowi, o wątpliwej czystości kartotece.
Wrzuciłam to szefowi w koszty przychodu ale ... lepiej zachować prawa autorskie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cześć Gosiu,
Drukarka domowa aby dużo i tanio drukować - kup np. hp laserjet 1320dn .
To mercedesy wśród drukarek. Śmiesznie tanie koszty eksploatacji, a zadbana drukarka będzie śmigać przez dłuuugie lata.

Kupisz używkę - w cenie 300 zł czyli cena jak dla nowej kiepskiej klasy drukarki.
Plusy:
Tanie tonery
tanie części,
długowieczność drukarki
d*plex czyli drukowanie z automatu na obydwu stronach

Minusy:
Nie jest ze sklepu :).

Nowa drukarka:
Plusy:
Nowa
Minusy:
- Wysokie koszty druku
- Wysokie koszty części zamiennych
- Awaryjność,
- Często brak możliwości stosowania zamienników, albo zamienniki kiepskiej jakości

Z nowszych i tańszych to np Brother DCP-L2520DW jest w miare dobra, ale koszty większe :).

Nie wiem czy opłaca Ci się kupować drukarkę, tylko do wydrukowania magisterki. Zdecydowanie taniej wyjdzie Ci to w drukarni. A jeśli potrzebujesz jej też do innych celów, to lepiej kupić coś porządnego, żeby starczyło na lata, a nie rozpadło się po trzech wydrukach. Ja mam drukarkę firmy Canon i jestem z niej bardzo zadowolona.

myślę, że drukarka przyda się też w przyszlości, na pewno sporo przy okazji magisterki bezie drukowania, łatwiej mi się czyta i wyłapuje błędy jak mam wydrukowane, zresztą i dla promotora muszę co jakiś czas drukować

Dużo druku ? to bierz tą HP

to już lepiej kupić https://tuszedodrukarki.pl/c/20/tusze-do-hp-tusze-zamienniki.html

W ostatnim miesiącu wydałem chyba ze sto złotych na druk i ksero. Głónie dlatego postanowiłem sprawić sobie jakąś drukarkę. Chyba z tydzień szukałem czegoś co mi będzie odpowiadało. Podczas poszukiwań czytałem dużo artykułów na ten temat. W końcu się na coś zdecydowałem, na podstawie tej strony: https://www.dodrukarki.pl/

Wydalas 100 zl? I co teraz? Wzielas kredyt? Dwóch żyrantów? Okres splaty: 30 lat?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przy drukowaniu magisterki moja drukarka hp zakończyła żywot :) Wtedy kupiłam niedużego lexmarka i chodzi do tej pory czyli kilka lat bez problemów. Polecam https://www.abmsystem.com.pl/produkty/drukarki/drukarki-czarno-biale/lexmark-m1242/

W domu to ja mam zwykłą najprostszą drukarkę, która ma kilka lat. A z ciekawszych urządzeń ostatnio kupiłam mini drukarkę colop e-mark do biura. Do małych wydruków jest jak znalazł. Jest na tyle mała, że mieści się w dłoni. I można ją wykorzystać na wielu powierzchniach.

Z epsona są całkiem spoko z tego co słyszałem. Ja mam z HP I też w porzadku.

Do drukowania dokumentów polecam drukarkę laserową. Jeśli ma być opcja tańsza TYLKO do druku to nawet bez skanera. Pozdrawiam :)

Inne tematy z forum

Mowa nienawiści ustawa - zagrożenie dla wolności słowa? (7 odpowiedzi)

Hej, Rząd podejmuje działania mające na celu wprowadzenie mowa nienawiści ustawa, która ma...

Rzetelny adwokat do rozwodu (3 odpowiedzi)

Po 15 latach żona mnie zdradziła. Jeszcze bym był w stanie jej to wybaczyć, ale kompletnie...

Psychologia wskazuje wzór człowieka. (13 odpowiedzi)

Psychologia wskazuje wzór człowieka. Według której człowieka, który nie ma empatii, pasji i...