dylematy nowicjusza :)

czesc, postanowilem Was pomeczyc jeszcze raz, jako ze po raz pierwszy sie wybieram

1. slyszalem juz, ze moge zapisac sie i zaplacic tuz przed startem, pytanie brzmi, czy musze byc jakos wczesniej? do ktorej godziny musze sie zglosic?

2. czy na miejscu (w tej szkole?) sa jakies szafki/lockery albo jakas przechowalnia bagazu? fajnie byloby moc wziac ze soba jakies srodki czystosci,ubranie na zmiane, jedzenie, psiwor (pisownia zamierzona) i karimate i moc je gdzies jednak zostawic, a nie nosic tego wszystkiego ze soba przez 100km (oby:) -

3. ktos sie moze wybiera z Krakowa pociagiem/samochodem/jakims innym srodkiem transportu ?

4. Czy w harpaganie brali/biora udzial jacys uczestnicy marszonow z Krakowa na Hale Krupowa? O jednym mi wiadomo, zreszta na forum widzialem kilka postow, osoba ta jest Marek "Phantom" Zięba. Czy poza nim jest jeszcze jakis "_krakowski_ superpiechur" :)) ? Miloby bylo zobaczyc jakas znajoma osobe

5. er, takie troche dziwne pytanie, warto brac kijki trekkingowe?

to na razie tyle,
licze na szybki odzew i spotkanie w Pucku :)

Zbyszek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dylematy nowicjusza :)

Im wcześniej przyjedziesz tym lepiej. Przed startem jest bardzo wielu rejestrujących się i często trzeba dłuuuugo czekać w kolejce. Myślę, że 3 godz. wcześniej to tak akurat. Poza tym jest czas, żeby się przebrać. Organizatorzy organizowali dotychczas przechowalnię bagaży z obsługą w boksach w szatni. Tym razem pewnie też. Spanie przeważnie jest organizowane na sali gimnastycznej na własnym sprzęcie (ja przewiduję spanie w pociągu). Tak więc w drogę warto zabrać tylko mały plecaczek z żarełkiem, piciem, plastrami, parasolką, miotaczem gazu, przytulanką itp;-) Wykąpać się zazwyczaj można w szkolnej łaźni. Warunki jak to w oświacie. Czy brać kijki? Jak potrzebujesz z nimi chodzić to bierz. Twoja sprawa. Trudno radzić. A poza tym się nie martw, przecież to tylko 100 km.

miotacz gazu - rozumiem, ale parasolka?????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

parasolka (od slonca) to zapewne juz na ta impreza poharpaganowa na plazy, zeby sie moc wygodnie polozyc, i zeby slonce za bardzo nie grzalo

A co ty byś stosował, jakbyś niechcący miotnął pod wiatr? Poza tym parasol przyda się przy skakaniu z wysokich skarp.

o ile mi wiadomo to na H24 ma byc jakaqs przechowalnia bagarzu a co do kijkow to jak wolisz z doswiadczenia wiem ze czesc ludzi woli chodzic z a czesz nie.

Potwierdzam. W szkole jak zawsze będzie czynna przechowalnia, będą prysznice. Rzeczywiście ze względu na całe mnóstwo osób zgłoszonych warto przyjechać wcześniej. Śpimy na korytarzach (dwa pietra i na sali gimnastycznej)