działki na Wiczlinie

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów :)
Jestem zainteresowana kupnem działki na urokliwym Wiczlinie, czy ulice: Łabędzia, Kormorana, Łanowa to fajne okolice? Czy na Wiczlinie są tereny zalewowe? (niestety nie mieszkam w Trójmieście a w necie ciężko znaleźć info). A jak wygląda plan zagospodarowania przestrzennego dla tego rejonu? (pomijając info o wysypisku w pobliskich Łężycach bo o tym już się naczytałam). Mają być jakieś fabryki, wielkie markety, lub drogi wielopasmowe? (słyszałam coś o trasie lęborskiej, która ma przebiegać przez centrum Wiczlina, czy to prawda?). Z góry dziękuję za jak najświeższe informacje!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: działki na Wiczlinie

Witaj Gosiu.Dokładne plany zagospodarowania Gdyni znajdziesz w wątku "łacznik wiczlino koleczkowo" :drugi wpis zawiera link do tych planów.Z tego co z nich wynika,to między innymi właśnie w okolicy "ptasich "dróg ma przebiegać gdyński łącznik trasy kaszubskiej (miejsce tuż po przecięciu tej trasy z ulicą Wiczlińską).Kilkaset metrów dalej są tereny zalewowe:( Najlepiej oglądać działki,gdy są roztopy;wówczas każdy podmokły teren jest bardzo widoczny.Jeżeli nie masz takiej możliwości ,to zawsze możesz zapytać o konkretną działkę,a ja postaram się ją "wybadać":) Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za info, szczególnie te o linkach! Na tej stronie Urzędu jest też mapka terenów zalewowych więc już sobie sprawdziłam. Pozdrawiam serdecznie :)

Które ulice nie są zalewowe i z dala od dróg i łączników? Którymi ulicami, którą częścią Wiczlina warto się zainteresować szukając działki pod budowę domu?

Fajne miejsce na dom to okolice Wiczlina Skrzyżowania - ul. Bpa Pelczara, O.Pio - mam tam działkę i dom, jestem bardzo zadowolona, okolica bardzo cicha i spokojna, fajni sąsiedzi, super komunikacja i praktycznie wszystko jest na miejscu (sklepy, szkoła, niedługo przychodnia). Zapraszamy:)

Inne tematy z forum

Chwarzno Polanki (34 odpowiedzi)

Inwestycja swoją nazwę zawdzięcza położeniu tuż przy ścianie lasu, co zapewnia bardzo dobry...

Dębowa Góra (60 odpowiedzi)

W pobliżu powstającego osiedla od kilku lat rozbudowywane są inwestycje deweloperskie. Na...

Grand House Comfort i Premium (17 odpowiedzi)

Wiczlino to prężnie rozwijająca się dzielnica Gdyni - przybywa tu nowych domów i całych osiedli,...