dzień dobry

pierwszy raz się wybieram, wariant pieszy zdecydowanie. no i cykora mam okrutnego. więc jeśli są jakieś ktosie, które też tak mają jak ja, albo inne, zaprawione, które mają anielską cierpliwość dla zielonych to proszę uprzejmnie o kontakt
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dzień dobry

he he
to chyba nic trudnego ( mam nadzieje ! ) - takze pierwszy raz i planuje przejsc ta setke - albo i przebiec jak bede musial
pa ka !

hehe ale sie uśmialam, ale harp uczy pokory:)

smiech spowodowany deklaracja iz przejde ? co w tym dziwnego ?
problemem moze byc jedynie "nawigacja" bo terenów kompletnie nie znam, a mapy zadnej nie mam ale zobaczymy...
bardzo ciekawy bede pozycji "rozbawionej" po calym rajdzie...
pzdrw

Tylko się nie zgub kolego w tych Borach Tucholskich bo Cię dopiero na wiosnę znajdą. A takich bohaterów to z reguły zwożą gazikiem, ale życzę powodzenia:)

.... problemem może być nawigacja i wytrzymałość, no comments :)

nie tylko zwożą gazikiem, ale nazywają "padliną"....... Nie zycze nikomu, żeby załapa łsie na zwózkę :P
Do piątku... pzdr.

stas napisał(a):

> smiech spowodowany deklaracja iz przejde ? co w tym dziwnego ?

Nic w tym dziwnego, wręcz przeciwnie. Przed pierwszym harpem
każdy tak mówi :-)

jalowa dyskusja - poczekajmy do niedzieli gdy kazdy bedzie sie mogl pochwalic pozycja w rankingu....
ja z pewnoscia przejde ... he ! o ile sie nie zgubie....

stas napisał(a):

> jalowa dyskusja - poczekajmy do niedzieli gdy kazdy bedzie sie
> mogl pochwalic pozycja w rankingu....
> ja z pewnoscia przejde ... he ! o ile sie nie zgubie....

to ze przejdziesz to wiemy tylko pytanie ile i w jakim czasie ;)

jedna taka napisał(a):

> hehe ale sie uśmialam, ale harp uczy pokory:)

Tak to prawda. Harpagan uczy pokory. Niejednokrotnie mialem pzyjemnosc rozmawiac z uczetsnikami np z grup paramilitanych, ktorzy twierdzili ze te 100 km to betka - schodzili wielce skruszeni po 30, 40 km.
Wlasnie nawigacja i "zmeczenie materialu" jest tym z czym trezba sie borykac na imprezach typu Harpagan czy Proba Mamuta.
Fenomenem jest to ze wiekszosc uczestnikow ktorzy nie dali rady probuja dalej - TAK TRZYMAC
Zycze wszystkim ukonczenia Rajdu i lepszego wyniku niz poprzednio.

Co do grup paramilitarnych to rzeczywiście ludzie są nieziemscy. Na 22. Harpaganie w Kwidzynie szedłem sobie przeciętnym tępem, jakieś tam 5km/h więc nie za szybko. Na polnej drodze wyprzedza nas 2 kolesi w moro od stóp do głów, na nogach oczywiście desanty czy coś podobnego. Z pogardą na twarzy mijają mnie i pocinają do przodu. Minęła może godzina, jeden z nich tyłem wchodzi pod górkę z pomocą 2 kijków, bynajmniej nie trekkingowych:). "Noga nawaliła" usłyszałem, więcej niestety nie udało mi się go spotkać, a szkoda, ciekawe jak daleko się dowlókł.
pozdrawiam CIę Żołnierzu jeśli to czytasz:)

stas, internauta, kiam, Licho .... i jak Wam poszło?? Bardzo jestem ciekawa i chciałabym pogratulować. Zresztą gratuluje juz teraz, niezależnie od wyniku....

Witaj Taka Jedna, ja skończyłem na 10 pkt, było tam takie rozrywkowe towarzystwo, że nie sposób było ich opuścić a ból kolana tylko mnie jeszcze bardziej utwierdził w tej decyzji. Pozdrowienia dla ekipy z pkt 10.

aaa dziękuję bardzo. strasznie jestem dumna z siebie ))) pół-harpaganem jestem, jak nic i to w 12.20h!!! co prawda mój chód do najbardziej urokliwych nie nleży od soboty rano, w gdańsku po powrocie chyba za ciężki przypadek narkomanii mnie wzięli ale satysfakcja jest niesamowita!
a wszystko dzięki moim Warszawiakom fajnym, do których się przytuliłam- Ani, Leszkowi i Panu Romanowi- wielkie dzięki jeszcze raz!!

kiam napisał(a):
>> a wszystko dzięki moim Warszawiakom fajnym, do których się
> przytuliłam- Ani, Leszkowi i Panu Romanowi- wielkie dzięki
> jeszcze raz!!
Kiarn, dzieki za mile slowa! Wyobraz sobie, ze wyszlismy z Leszkiem
na druga petle, na poczatek mial byc tylko spacer do PK9, i tak sie
rozpedzilismy, ze zrobilismy cala trase!!!! - co prawdo po czasie, wiec
mamy zaliczone 91km!!! Ledwie chodze (sport to zdrowie!), ale jestem
bardzo, bardzo zadowolona. Pozdrawiam i do zobaczenia.

oj poszlo..... ;)))
zapowiadaną 100 dokończę w późniejszym terminie.... tuż po operacji nóg...
niestety dały o sobie znać braki w orientacji i terenoznawstwie... 30 km trasy zaliczone... a w nogach .... 50 km.... - rekordowe było chyba dojście z pkt 3 na 4 - zajęło 3,5 h... bez praktycznie żadnej przerwy, niby najkrótszą trasą.... ;)))
no wiec po takich rewwelacjach .... poszlismy do domu.... ;))
więc biegać i puszyć bedę się na wiosne...
pzdr