dziwne życzenia..2!!!

Odpowiadając na zgłaszane postulaty uważam wątek "dziwne życzenia ..2!!!" za otwarty:).....i zaraz mi się tu wszyscy przenosić;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: dziwne życzenia..2!!!

Przyznaję, że nie znam. Zupełna pustka, ale sądząc po roku to chyba byłam zajęta wspinaniem się na drzewa ;)

Pingwiny są świetne. Oglądam ;) W wakacje obejrzałam "Mustanga"(?), Krainę Lodu i jeszcze kilka innych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sissel, tak, ten film właśnie :)

Kreskówki też lubię, obecnie czekam na Pingwiny z Madagaskaru w wersji kinowej, zwiastun był świetny :)

Vilette o tym piszesz?
http://www.filmweb.pl/film/Ogień+z+ogniem-1986-93848

Z ogniem to jeszcze długo będzie kojarzyło mi się "ogniu krocz ze mną" z "Miasteczka Twin Peaks" i "Mississippi w ogniu".

Inka, na pocieszenie napiszę Ci, że często oglądam kreskówki- Shrek, Gnijąca Panna Młoda, itp. ;)

Może i powtórzę :) Jeszcze miałam jeden ulubiony film, "Dziewczyny lubią się bawić" z młodziutką Sarah Jessica Parker :) Fajny był, bo taneczny, a takie dalej lubię :) Mam go w domu, kupiłam z gazetą, taka jestem sentymentalna :)

Vilette...no to trzeba by seans powtórzyć;)...ja czasem lubię popatrzeć na "Tolka Banana":) albo "Podróż za jeden uśmiech"....chyba dziecinnieję na "stare lata";)

A propos ognia, kiedy byłam w podstawówce( albo wczesnym liceum, dokładnie nie pamiętam ) szalenie podobał film "Nie igraj z ogniem", vel "Ogień z ogniem", bo taki teraz funkcjonuje tytuł. Taki melodramat dla nastolatków :) Wtedy byłam nim zachwycona, ciekawe, czy gdybym obejrzała teraz też by mi się spodobał :)

Graszka...postaram się obejrzeć:)

Film ten można obejrzeć na youtube:-D

Mnie zadpadł w pamięci film pod tytułem" Dla ciebie i ognia"
Warto obejrzeć:-)

Zgadzam się,że film jest filmem a reżyser ma własną wizję pokazywania świata,czasem idylliczną,czasem,jak Smarzowski bardzo brutalną,mnie jego filmy bardzo wbijają się w pamięć,niekoniecznie pozytywnie ale trzeba przyznać ,że długo się je pamięta...i na przykład po obejrzeniu "Pod Mocnym Aniołem" zaczęłam inaczej postrzegać chorobę alkoholową.

Nie podpisałabym się pod tym, że świat pokazywany w filmach Smarzowskiego jest realistyczny. Trzeba pamiętać, że film jest tylko filmem. Może być w jakiejś mierze oparty na realiach, ale to przede wszystkim wizja reżysera. Jeśli ma wywołać emocje, przerazić albo zmusić do przemyśleń będzie aż do przesady mroczny.
Obejrzałam "Drogówkę", a zaufanie do Policji zostało na tym samym poziomie. "Dom zły" i "Różę" też, a mimo to nie uznam, że każda jednostka jest zepsuta do szpiku, a za paznokciami ma śmierć.

Natomiast świat czy życie pokazywane w filmach, niezależnie jak to nazwać, nie jest ani lepsze, ani gorsze od tego nam znanego- jest najczęściej zupełnie inne ;) Dlatego tak lubimy oglądać filmy ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Smarzowski jest do bólu realistyczny bo taki jest świat a on akurat chce go tak pokazać,to nie podoba się wszystkim i absolutnie nie musi:)

Dzieeeeń dobry!

Mnie się "pod mocnym aniołem" nie podobał. Owszem to film z przesłaniem i to wybitnie mocnym ;-) ale nie jest to moje kino.

Ja się prędko przywitam i lecę do pracki :)))) Dobrego dnia wszystkim:))))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakaż ja niekulturalna jestem;)...witam w klubie moi drodzy;)....dobrego dnia jak co dzień:D

Unibike...tak,tak...jeszcze mi wszystkie grzyby wyzbierają zachłanne istoty;):)))

"Witaj w klubie" jest świetny i mocny ale jeżeli mowa o intensywności wrażeń to "Pod Mocnym Aniołem" jest lepszy,przynajmniej dla mnie:)Obydwa warto zobaczyć:)

"Witaj w klubie" dobry film. Polecam.

Inko, dam Ci znać na priv, bo jeszcze Cię wdr uprzedzi a potem zwali winę na sama ;))))

Inne tematy z forum

Samotna mama, czy ktoś ją zechce? :D (477 odpowiedzi)

Wiem, że takich wątków już było mnóstwo, ale cóż... Do jego założenia "zainspirowała" mnie...

Kochanka (207 odpowiedzi)

dlaczego jak oficjalnie się pisze wręcz chwali że było się kochanką to zaraz atakują kobiety że...

Gry (17 odpowiedzi)

Jaj myślicie gry są porzyteczne czy są jedyną rozrywką XXI-wieku?