rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

witam zachęcam do pisania na temat rewkrutacji na sezon 2012/2013 do przedkoli jak coś wiecie dajcie znać
ja jestem z przymorza się chętnie poznam opinie na temat tutejszych przedszkoli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: rekrutacja nabór do przedszkoli państowych na rok 2012/2013

DZIEWCZYNY, informacja dla mam, ktorych dzieci się nie dostały...składajcie odwołania to raz. A po co?
My już 2dziecko posyłamy do przedszkola (na szczęscie córa się dostała,ale mamy preferencje,bo 2dzieci w przedszkolu i rodzina wielodzietna)Przynajmniej u nas jest tak: po ogloszeniu wyników w necie, jest lista dzieci które się dostały i..lista rezerwowa.
Te osoby ktore się dostały, muszą podpisać jak najszybciej umowę z przedszkolem (wypelnia się formularz, ile godzin, ile posiłków itd) wtedy definitywnie ZAKLEPUJE się miejsce w przedszkolu. (jest jakiś termin na to, jeśli ktoś tego nie zrobi-zwalnia się miejsce i wskakuje dziecko z listy rezerwowej)
Po drugie...we wrześniu, również jest termin do którego musi się dziecko zjawić w przedszkolu, jeśli go nie ma-wykreślenie i znów wskakuje dziecko z listy rezerwowej..
No i po trzecie..niestety..wiele dzieci od września rezygnuje z przedszkola-a to choroby..a to jednak rodzice wycofują dziecko,bo brak akceptacji. Różne przyczyny,ale u nas tak zrezygonowalo kilka osób.
--
Więc ciągle trzymajcie ręce na pulsie. Nawet później. Zgloście w przedszkolach, pierwszego,drugiego wyboru chęć bycia na liście rezerwowej..może jakieś namiary do siebie,aby dyrekcja poinformowała. Myślę że na pewno kilkoro dzieci dostanie się w ten sposób
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nasz synek też się nigdzie nie dostał. Co teraz powinnam zrobić? jest sens pisać odwołania? prośby?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a politycy gadają że się mało dzieci rodzi. a tu po macierzyńskim z pracy zwalniają , z małym dzieckiem znaleźć pracę ciężko a jak już masz to nie przyjmą do przedszkola. to się nazywa polityka prorodzinna

do żadnego przedszkola się moje dziecko nie dostało. 2 wybrane na morenie, 1 na kartuskiej.do ŻADNEGO. Paranoja!!!jedyne co państwo powinno zapewnic dzieciom i co?jak mamy wrócić do pracy jak dzieci nie dostają sie ani do żłobka ani przedszkola?jak za te marne pensje można sobie pozwolić na zapłacenie prywatnego przedszkola w kwocie rzędu 800zł?do tego żłobek prywatnie bo przecież do państwowowego się dziecko również nie dostało to koszt ok 600zł to się nie opłaca wracać do pracy!bo trzebaby było dopłacić do interesu.ale się wkurzyłam.taki niż w polsce a co się dziwić jak nie ma nawet gdzie dziecka posłać do przedszkola.nic nie robią aby w jakikolwiek sposób pomoc osobom, które zdecydowały się na dziecko.

Orientujecie sie jakie dokumenty trzeba miec przy podpisywaniu umowy?

teraz było ogólnie dla dzieci z Gdańska, od czerwca dla dzieci spoza - przynajmniej oficjalnie tak miało być.
"UWAGA RODZICE DZIECI ZAMIESZKAŁYCH POZA GMINĄ GDAŃSK
Prowadzenie przedszkoli przez Gminę Gdańsk jest zadaniem własnym gminy, dlatego do gdańskich przedszkoli przyjmowane są w pierwszej kolejności dzieci mieszkańców Gdańska. Rekrutacja dzieci spoza Gminy Gdańsk możliwa będzie, w przypadku pojawienia się wolnych miejsc, od 1 czerwca do 31 sierpnia 2012 r. W powyższym terminie Rodzice dzieci zamieszkałych poza Gminą Gdańsk wypełnioną Kartę Zapisu dziecka do placówki składają w wybranym przedszkolu." http://www.gdansk.pl/edukacja,1004,21134.html

nam sie udało na Żuławskiej...

jeśli komuś pasuje lokalizacja to polecam. Panie sympatyczne przedszkole miłe... Zuzia była tam już dwa razy i pamięta jak przejezdzamy ze tam jest przedszkole... i chce iść.

dziewczyny a w gdańsku w przedszkolu państwowym w każdym jest taka sama stawka żywieniowa i za pobyt?

Ale chyba miejsca nie brano pod uwagę - chyba że spoza gdańska- tak mi się wydaje bo nie było tego w kryteriach

przedszkole Leonardo jest 2 przedszkolem całodziennym fundacji familijny. Moja córka chodzi do bursztynowego kompasu na ul. Legionów . Faktycznie koszt dokładnie wyżywienie i czesne 509 zł jak cały miesiąc jest pracujący bez wolnego to chyba jest 22 lub 23 dni.

miejsce zamieszkania czy zameldowania?
moje się dostało w Sopocie, ale chyba nie ma dziecka, które się nie dostało.

hasło - "co najmniej 8 znaków"

oj ja już teraz absolutnie, kompletnie, wcale, w ogóle nie wierzę w cuda

my nawet w pobliżu miejsca zamieszkania nie mialiśmy otwartej listy a poza miejscem zamieszkania i tam też się nie dostaliśmy

to jest parodia ;)

gratuluję tym co się dostali!
współczuję tym co nie, i trzymam kciuki, może jeszcze się uda, po ogłoszeniu tych kolejnych list?

u nas zonk nie dostała sie Wera nigdzie :-(

Swjwer - no bo po co dziecko z rejonu ma chodzić do najbliższego przedszkola?

komuś pasuje zapisać dziecko gdzieś indziej - blisko pracy (lub na trasie) lub koło dziadków - żeby mogli odebrać.

a że spełniają więcej kryteriów... to ja sobie mogę zapomnieć o powrocie do pracy :] i tak do usranej śmierci będę siedziała w domu... czytaj aż moje dziecko pójdzie do szkoły - chociaż wtedy to już będę za stara i będę miała stanowczo za długą przerwę w pracy :/
grrrrrrrrrrrrrrrr

Informacyjnie, na Mialkim Szlaku otwieraja przedszkole prywatne Leonardo. Cenowo wychodzi prawie jak w panstwowym, cos ok. 500 zł, tylko ze czynne od 6.30.

Moze akurat komus bedzie pasowało....

teraz trzeba urąadzić manifę pod urzędem miejskim tele miejsc wolnych było że moje dziecko nie miało szans co teraz z nami matkami dzieci które się nie dostały?????

wiecie ale decydowało miejsce zamieszkania - nie wiem jak to jest z rejestracja aut..

poza tym ludzie kombinuja z tym meldunkiem dzieci - nie da sie ukryć...

Inne tematy z forum

Wyprawka do zerówki szkolnej - co kupić? (22 odpowiedzi)

Witajcie Co jest potrzebne dziecku z wyprawki, które pójdzie od września do zerówki szkolnej?...

Przeprowadzka- jaka firma? (41 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Płaczące dziecko a sąsiedzi (70 odpowiedzi)

Witajcie, piszę bo mam ogromny dylemat i ciekawa jestem, czy ktoś może sobie z czymś podobnym...