Dlaczego same 1? Krótko, zwięźle i na temat.
* Obsługa - Załosna. Nikt oprócz jednej laski nie zainteresował się tematem, każdy miał to głęboko w poważaniu. Prośba o kontakt z przełożonymi była każdorazowo olewana.
* Oferta - jeżeli brać pod uwagę ofertę naprawy- żałosna jeszcze bardziej niż obsługa. Czemu? Bo od lipca telefon mi nie działa.
* Promocje - ?
* Przystępność cen - za hiperpromocyjną "nie"naprawę telefonu zapłaciłam jedynie 400 złotych, to jak za darmo przecież!
* Ocena ogólna - Telefon od lipca rozwalony, 400 złotych poszło w błoto, klient olany po maksie- ani telefonu, że coś na mnie czeka, ani nic, ciągle tylko jeden tekst: "Wie Pani, ja się tą reklamacją nie zajmowałem, tojanjewjem!", opryskliwy regionalny, który OBIECAŁ mi raporty z napraw następnego dnia po pisaniu maili (3 miechy temu) do tej pory nie dostałam, Panowie serwisanci, którzy OBIECALI kontaktować się ze mną osobiście w sprawie naprawy- zlamanego smsa nie dostałam w tym temacie. Kiepska naprawa, cztery próby oddawania tam na powrót na reklmację- nie przyniosły skutku. Jeżeli chcecie mieć sprawny telefon- omijajcie Monument9, dobra rada.