formy pomocy dla mam

hej
moje dziecko ma 2lata wychowuje je praktycznie sama (ale ojca oficjalnie posiada wiec nie kwalifikuje sie jako samotna matka) czy sa jakies inne formy pomocy materialnej oprocz tych 68zl od mops-u?
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: formy pomocy dla mam

alimenty

Co to znaczy, że ma oficjalnie ojca. Każde dziecko go ma.
Ojciec musi płacić aliment, czy mu się to podoba czy nie.

Sprawa o alimenty w sądzie najlepsze rozwiązanie. Jak nie będzie płacić to z funduszu dostaniesz,a z niego potem ściągną nawet za cenę odsiadki.

zapewne w metryce jest wpisane "ojciec nieznany", jeżeli tak możesz sie ubiegać o zasiłek dla samotnie wychowującej matki, zasiłek rodzinny i dręcz MOPS o wyższy zasiłek i pomoc zywnościową, materialną.

oj przepraszam nie doczytałam :P, pewnie że pisz o alimenty, nie patrz na pajaca - odpowiedzialność leży po obu stronach, co to znaczy że on rączki umywa?????????????nie szczyp się, nie słuchaj że on to czy tamto ...

Szybko podaj go o alimenty !!! Czy ty myslisz, że dziecko jak dorośnie to Ci podziękuję za to, że chroniłaś tyłek pseudo ojca jego kosztem (nie starając sie o alimenty)? Mało tego - pozbaw go praw rodzicielskich bo w przeciwnym razie to ten niby ojciec na stare lata moze żądać alimentów od dziecka !!!

Inne tematy z forum

Adwokat Rozwód Gdansk (9 odpowiedzi)

Witajcie, polecacie kogos rzetelnego?

CO Z TYMI OFERTAMI PRACY? (12 odpowiedzi)

Przeglądając ogłoszenia z ofertami pracy, nie trudno zauważyć, że wszystkie oferty są skierowane...

Niskie libido u mojego mężczyzny (38 odpowiedzi)

Powinnam raczej napisać zerowe libido. Mój mąż w ogóle nie chce ze mną uprawiać seksu. Właściwie...