gdańsk-hel-gdańsk????

witam. przepraszam być może za naiwność, ale szukam wskazówek. jeżdżę bardzo krótko i czasem warto poradzić się "speców".
chciałabym wybrać się z córą na wycieczkę na hel. wymyśliłam sobie: przejazd pociągiem na hel, trochę rower, potem powrót.
czy na helu jest ścieżka czy trzeba "polnymi drogami"? bo córka będzie w foteliku a ja na holendrze.
macie jakieś fajne propozycje na "taką rodzinną opcję"?
dzięki za wszelką pomoc. a może inne miejsce?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gdańsk-hel-gdańsk????

co prawda po sciezkach nie jezdze ale ponoc zrobili tam ladna sciezke wzdluz drogi. a co do przejazdu tam to moze lepiej tramwajem wodnym?

dzięki, ścieżka wzdłuż drogi bardzo by mi odpowiadała. tramwaj też niestety ni emożna zabrać rowerka.

z gdyni mozna, i zaplacisz 10zl z abilet :)

jest ladna sciezka, az do Pucka.
Polecam tramwaj wodny.
Plynalem z Gdanska i mozna bylo zabrac rower.

Witam!
Na Hel można dopłynąć Tramwajem Wodnym z Gdyni. Jest również rejs z Gdyni do Jastarni. Ceny biletów: 10zł - normalny, 5zł - ulgowy, 2zł - rower.
Jeżeli chodzi o ścieżkę rowerową na Hel to jeszcze nigdy nią nie jechałem, ale jadąc drogą często nią widziałem i z tego co zauważyłem to jest to ścieżka ułożona w większości z kostki chodnikowej, ale mniej więcej z Juraty do Helu z takiej ścieżki robi się gruntowa ścieżka leśna, z kilkoma pagórkami. Nie zainteresowała mnie taka opcja, żeby się poruszać tą ścieżką, ale jak pojedziesz to daj znać jak ona wygląda.
Pozdrawiam!

Hej. W ostatnią niedziele miałem przyjemność osobiście przetestować przejezdnosc helskich ścieżek. Troszeczkę trzeba uważać na pieszych, ale turystycznie da sie całkiem fajnie jechać. Jechaliśmy trasę Gdynia-Hel-Gdynia wyszło ok 160 km . Do Pucka jest troche gorek ale potem do samego Helu niemal zupelnie plasko - przewaznie kostka z odrobiną asfaltu. Od Jastarni do Helu szuter, rownie wygodny co poprzedzajace go ścieżki. Kilka fotek z wycieczki na:

http://fotocykle.pl/road2hel.html

W sobotę powtorka z rozrywki, tym razem z rodzinką: do Pucka pociągiem, potem 40 kilometrów płaską ścieżką a na koniec powrot tramwajem z Helu do Gdyni (bilety niestety trzeba kupic z wyprzedzeniem!)
Polecam i pozdrawiam :)

arek ::SK::

z gdyni jest jeden wielki plus

tanie bilety na tramwaj wodny :) oraz możliwość zabarania roweru :)

w skm'ce nie płacimy za rowery, a czy do pucka można dojechać skmką ?

Ja jechałem trasą Hel-Gdańsk Chełm 115km, ścięzka jest bardzo dobra co prawda jest trochę niedociągnieć między Władysławowem a Puckiem np. polny dukt to jest do poprawki kończy się ona za Puckiem w krzakach dlatego przy molu trzeba z niej zjechać a do Gdyni polecam trasę przez Pierwoszyno i Kosakowo , przejazd przez Gdynię jest trochę utrudniony z powodu braku ścieżek, Sopot jakoś się da a Gdańska nie trzeba przedfstawiać

Hm, w SKMce płacimy za rowery. Niestety. Dobre czasy skończyły się z nastaniem października.

Od Władka aż na Hel jest ścierzka rowerowa wiec spokojnie można z dzieckiem sie wybrac .Pozdro