Re: gdzie i za ile zrobic trwala?
Trwała może bardzo zniszczyć włosy o czym każdy doskonale wie, ale wynika to przede wszystkim z kiepskich specyfików i umiejętności fryzjera. Ja przez ponad pięć lat nosiłam genialną trwałą. Skręt był bardzo naturalny, żadne sianowate spiralki. Ludzie byli przekonani, że to moje naturalne włosy. Faktem jest, że musiałam przywiązywać ogromną wagę do pielęgnacji i stosowałam wyłącznie szampony i odżywki z salonów. Efekt był świetny.
Wszystko się skończyło, gdy raz z pośpiecchu (chciałam iść do fryzjera natychmiast a moja pani miała komplet) poszłam do innego. Spalił mi włosy i skórę na wiór. Nie było już mowy o żadnej trwałej. Czekałam 8 miesięcy aż nie będzie śladu tych pseudo loków, systematycznie podcinając i cieniując włosy. Zatem trwała może być świetnym rozwiązaniem i gwarancją perfekcyjnej fryzury, ale musi być zrobiona idealnie i na najlepszych środkach. Bardzo dobrze sprawdzają się te 3 miesięczne.
Ja swoją robiłam w salonie Degowskich (teraz ten na Oruni, bo tam przeniesli się najlepsi).
0
0