gdzie kupić buty?

Cześć dziewczyny!
Rozpoczęłam poszukiwania butów. Myślałam, że nie będzie z tym problemu,jednak okazało się, że nie jest to wcale takie proste. Byłam pewna, że pochodzę po salonach, poprzymierzam butki i coś wybiorę. W salonach, w których byłam panie powiedziały mi, że buty można kupić tylko na zamówienie,pokazały katalog (w którym zresztą żadne mi się nie podobały) i tyle. W jaki sposób Wy kupujecie buty? Wogóle wydaje mi się to troszkę dziwne, bo przecież buty muszą być wygodne,dobrze leżeć na stopie itd, a czy kupując je na zamówienie można na to liczyć? Może wiecie gdzie mogę kupić ładne butki, w przystępnej cenie i z możliością wcześniejszej przymiarki.
Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gdzie kupić buty?

http://www.bialebuty.pl/

babka mieszka niedaleko centrum matarnia, buty można obejrzeć i przymierzyć, nie ma wszystkich modeli u siebie ale cos podobnego pokaże i łatwo się zdecydować. Są w dobrej cenie i wygodne.

~asiu a co to za babka? Jakaś właścicielka, czy kto? W jaki sposób można się z nią skontaktować?

Szczerze powiem, że mam taki sam probleml;
buty ślubne w Polcse sa po prostu nieładne, albo w Trójmnieście. wybór jest niewielki,a to co jest zupełnie mi nie odpowiada. W Anglii, nie mówiąc juz o USA buty ślubne są po prostu śliczne... ładne, zgrabne i kobiece, świetnie wykończone a nie jakieś plastikowe obcasy!!! masakra!! Postanowiłam sprawić sobie właśnie pare w jednym ze sklepów a UK, wysłałam zamówienie, mają przyjść lada dzień... Najwyżej sprzedam je na allegro gdyby coś nie pasowało;(
cena też nie wygórowana, w sumie z wysyłką 204,00 PLN.

image

na stronie jest numer telefonu do niej, to chyba jest jakaś właścicielka albo dystrybutorka, nie wiem dokładnie ale jak u niej kupowałam i moja znajoma też, wszystko ok :)

3.Telefonicznie
tel. 0- 696 21 70 40
od poniedziałku do piątku godz. 9 - 18

4. Pisząc e-maila na adres: sklep@bialebuty.pl

ADRES SKLEPU

WARDYN
ul.Podchorążych 6/11
80-298 Gdańsk

Dzięki śliczne :)

Czy ktoś jeszcze ma jakiś pomysł, gdzie można przymierzyć i kupić butki?

Hala w centrum Gdyni,sklepy Ryłko i normalne obównicze-czasami zdarzają się perełki.

o matulko,ale lapsus,miało być "OBUWNICZE"!:-)

słuchajcie mam sukinie ślubną (kolor błękit )kupiłam ją w usa mam szal ,czy ta fima zrobiła by mi buty z tego materiału ,a może dobiorą do koloru sukni,proszę czy coś wiecie?

Cheering mogłabyś podać stronkę na której można zamówić takie butki?

Ja po długich poszukiwaniach w sklepach kupiłam na allegro od firmy fleq za przystępną cene super butki w kolorze ecri.

image

ja też kupiłam z tej stronki. Jestem bardzo zadowolona. Buty są takie jak chciałam i w dodatku za przystępną cenę.

Ja kupiłam z tej stronki:

http://www.oopss.pl/index.php?producent=2

Mierzyłam swoje butki w Madonnie, ale tam były koszmarnie drogie.
Z czystym sumieniem mogę polecić buty tej firmy, super wykonanie, żadnych odcisków nie zanotowałam:)

Aha, te same buty są w Agnes i Farage.

ja swoje kuilam w Aldo

image

image

Ja wyruszam jutro na maraton po sklepach obuwniczych w Gdańsku. Zobaczymy co uda mi się znaleźć. Oczywiście zdam relację.

Byałam dzisiaj w Gdańsku Gł. i obeszłam wszystkie punkty z butami (w salonach slubnych nie byłam. Szczerze mówiąc dużą rolę u mnie odgrywa cena) i szczerze mówiąc kiepsko. "Największy" wybór był na Gildii, zarówno kryte jak i sandałki. Jeden model w miarę mi się spodobał, więc jeśli nie znajdę nic lepszego to je kupię. Cena 119 zł.

http://cgi.ebay.co.uk/Dolcis-Womens-White-Strappy-Crystal-Sandals_W0QQitemZ260563209696QQcategoryZ63889QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4340.m263QQ_trkparmsZalgo=DLSL%2BSIC&its=I&itu=UCI%2BIA%2BUA%2BIEW%2BFICS%2BUFI&otn=9&po=&ps=63&clkid=8418256664266996916

kupowałam na ebay z firmy BARRATS

brishoes.pl najfajniejsze buty ślubne jakie do tej pory widziałam, ceny może trochę straszą ale buty moim zdaniem na wysokim poziomie:)

ja kupilam swoje w Rylko i jestem bardzo zadowolona. Nie sa biale, tylko kremowa(mam suknie ecru) wiec bede je nosic tez po slubie

Cheering up śliczne buciki, mam nadzieje że będą Ci są dobrze stopy trzymały przy weselnych tańcach.
U mnie musiał być obowiązkowo paseczek wokół kostki, bo inaczej buty fruwałyby po sali ;)

Poszukiwań butów ciąg dalszy... Byłam w Centrum handlu Chrobry i są tam dwa stoiska, gdzie buty ślubne są. Nawet spory wybór (porównując z innymi sklepami). Ceny od 99 do 139 zł. Coś moża wybrać, ale szczerze mówiąc, nie wiem co Wy sądzice, ale ogólnie rzecz biorąc oferowane buty tzw. ślubne (jeśi nie są jakiś znanych firm) są strasznie kiczowate. Ja mam problem z wyborem, a te, które naprawdę mi się podobają kosztują od 300 zł, a tyle nie mogę dać za buty na jeden raz.... :(

Buty ślubne niekoniecznie muszą być na jeden raz, ja swoje kupiłam z myślą, że będę w nich chodzić latem. Wydałam 275zł, ale mam zgrabne, skórzane, dobrze wyprofilowane pantofelki koloru kości słoniowej :P

Pamiętaj by buty były wygodne, pod suknią i tak niewiele będzie ich widać.

Ja szukałam butów z nastawaniem na 1 raz,bo na co dzień nie lubię jasnego obuwia i szpilek.Też nie chciałam wydać mnóstwo kasy na kilka godzin chodzenia więc odkupiłam buciki od jednej forumowiczki,są ślubne owszem,ale zarazem ładne i wygodne-cena 40 zł:-)bielusieńkie:-)

Ja po kilku miesiącach poszukiwań kupiłam buty firmy Witt- nie są one moim szczytem marzeń, ale cóż lepszych w rozsądnej cenie nie ma moim zdaniem.

po kilku miesiącach?? ja będę miała tylko 2 tygodnie;/

Jeśli któraś szuka butów ecru to polecam CCC. Byłam wczoraj w Manhatanie i jest dosyć sporo takich butów, niebrzydkie i cena niska:)

Dziewczyny, wreszcie udało mi się kupić buty, jestem przeszczęśliwa :-D Jeździłam po sklepach Ryłko w Gdańsku i wszędzie albo bardzo mały wybór jeśli chodzi o niskie obcasy albo nie było już numeru, byłam załamana. W poniedziałek pojechałam w delegację do Warszawy i nie mogłam nie pobiegać trochę po sklepach. Trafiłam do Galerii Mokotów i tam w salonie Ryłko kupiłam buciki :) Wszystkim dziewczynom, które też mają problem z butami, życzę powodzenia w poszukiwaniach. Jestem żywym przykładem na to, że jednak można kupić buty ślubne w sklepie.
Pozdrawiam.

Pochwal się i wklej zdjęcie. Gratulacje :-)

Poszukiwań butów dzień trzeci... dzisiaj Wrzeszcz na tapecie. Niestety nic dla siebie nie znalazłam, ale w Ryłko w Manhattanie były przeceny i jeśli ktoś szuka na niskim lub bardzo wysokim to na pewno coś tam wybierze sobie. Natomiast jeśli któraś z Was szuka butów ecru to w jednym sklepie wzdłuż Grunwaldzkiej (zapomniałam nazwę Monissimi, czy coś w ten deseń - włosko brzmiące w każdym razie) były mocno przecenione dość ładne buciki.
No nic, pozostaje mi jeszcze pochodzić po małych sklepach na Zaspie, Przymorzu lub Żabiance. Jeśli tam nic nie znajdę to będe musiała wybrać coś w CH Chrobry. Życzę powodzenia w poszukiwaniach. Pozdrawiam.

może Wam coś pomogę:) śliczne te butki, najnowsza kolekcja Wittchen :) i po ślubie będą pasować na wiele okazji, nawet na co dzień :)

http://www.luxlux.pl/artykul/14431/but_dnia_czolenka_wittchen

tylko ta cena.... 739,00 zł..

jakby ktoś miał problem to ja mogę podpowiedzieć że w Cymbeline (salon z sukniami ślubnymi i i dodatkami) są pięknę buty, ja swoje mam właśnie z tego sklepu.
Dałam za nie z rabatem 15% 315 zł, ale myślę, że warto- są robione specjalnie do sukni którą tam też zamówiłam:)

image

rzeczywiście sliczne;))

gdzie w Gdańsku jest Ryłko ?? bo dziś po południu jade szukać butów - głównie po salonach sukien :)

:) dziękuje polecam, bo obcas mimo, że dość wysoki to bardzo stabilny

Dziewczyny! Jeśli szukacie tanich i prostych butów to polecam sklep BOTI. Kupiłam tam dziś białe butki za całe 39 zł!
Mają mały mankament - czarną podeszwę, ale tego prawie nie widać...a przy sukni z trenem to już wogóle.
Do tego są wygodne. Mają niski obcas (4,5 cm)...
Wiem, że na Osowej są jeszcze rozmiary 40, 38 i chyba 37...także polecam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja kupilam buty menbur na swietojanskiej, dostalam rabat i zaplacilam 280 zł- sa mega wygodne i sliczne :) i jestem baaardzo zadowolona bo juz mialam zalamke ze butow nigdy nie znajde , bo co sklep to wieksza masakra, a przy krotkiej sukni buty sa bardzo wazne:) powodzenia w poszukiwaniach dziewczyny :)

Ja po poszukiwaniach ale nie żeby dramatycznych zdecydowałam sie na kupno butów w deichmanie 69 zł , sredni obcas . Mi osobiście pasuja :)

image

mary 25- cudne buciki :)

kreska dziękuje bardzo, welon też już odebrany:) czekam na suknię:)
fajnie że jeszcze tu wchodzisz:) mnie tu dazwno nie było:)

witam,

mam do sprzedania buty na ślub i nie tylko, niemieckiej firmy Caprice, NOWE, w kartonie, białe, skórzane - rozmiar 38,5

kupione za 185 PLN, sprzedam za 120 PLN

pozdrawiam,
Weronika

wersem@wp.pl, nr tel 503 699 655

image

jeszcze jedno zdjęcie:

image

www.growikar.pl

A na żywo w salonie sukien Livia na obrońców westerplatte w oliwie - panie tam mają dodatkowo próbki wyszstkich materiałów, więc można dobrać kolor...

butki w cenie ok 170zł z tego co pamiętam

ja zamówiłam buty na allegro - czekam na paczkę. Mają duży wybór a co najważniejsze - można zdecydować o kolorze buta i wielkości obcasa.
Dla dziewczyn które dorównują swoim kawalerom wzrostem - idealnie. 1cm i do tanga :)))))

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16039801

faktycznie maja fajne buty, ale jakos tak kupować bez przymiarki.... sama nie wiem :/

napisz prosze czy jestes zadowolona jak dojdą.

Wiem, że ryzyko jakieś jest ale zmierzyłam stopę i podałam wg długości stopy :D to chyba jedyne buty które mi się spodobały - dla wysokich dziewczyn większość butów proponowanych do ślubu wygląda okropnie, jakoś ortopedycznie. a tutaj mam możliwość wyboru obcasa i to było najważniejsze. zamówiłam w nocy butki a Pani już dziś wysłała więc jak dostanę to się odezwę i podzielę opinią.

http://allegro.pl/item991886752_buty_biale_slubne_rozm_33_41_ciekawe_zapiecie.html

bo mnie te wpadły w oko ;)

:D szkoda ze nie mają zdjęcia jak wygląda stopa w takim zapięciu - było by bezpieczniej ;))) też zwróciły moją uwagę, ale sama wybrałam ecru z takim czymś z boku - jakiś brylancik.

to te butki:
image

podobały mi się jeszcze z brylancikiem na środku buta ale z 2 str może to i zahaczać o suknię która jest przecież do ziemi więc zrezygnowałam.
paczka idzie z częstochowy, dam znać jak dojdzie - nie mogę się doczekać :)))))))))))

patrzałam na takie same, tylko zokragłym czubem :) w każdym razie, czekam na wiadomośc od ciebie co i jak :)

a jaki masz rozmiar ?

Te z zaokrąglonym czubek też są fajne - ale jest 1,5cm obcas do wyboru a nie 1cm z tego co mi babka odpisala. a długość stopy mam 26cm :) obrysowałam sobie stopę na kartce i zmierzyłam - chyba nigdy tego nie robiłam wcześniej :D Mój mężczyzna jest aż 2cm wyższy ode mnie.... więc duży obcas o d p a d a. :P
zrobię foty i powiem co i jak jak dotrze paczka ;P

dwstudio na allegro

ja zamawiałam buciki we wrzeszczu w salonie ślubnym na przeciwko galerii bałtyckiej. Pani dała mi do przymierzenia różne fasony oraz obcasy, potem wybrałam sobie ozdobę i materiał (idealnie dopasowany do sukienki) a całość wykosztowała mnie 180 zł, a butki mam idealnie do mojej stopy zrobione;) Polecam tam jak komuś nie chce się chodzić i szukać jak mi:D

http://www.akces2.com/

Dziewczyny - właśnie wróciłam z poczty i odebrałam butki.
Jestem zachwycona :) Wyglądają o niebo lepiej niż na zdjęciu.
Wszystko się zgadza, kolor, rozmiar, obcas - obcas 1cm + 0,5cm to podbicie pod obcasem więc w sumie wychodzi 1,5cm ale i tak leżą super. I nie wyglądam w nich dziwacznie, jak w większości butów ślubnych na płaskim obcasie.. i pomyśleć że w salonie babki dały mi okropne buciory i prawie się na nie zgodziłam ;) ufff

Polecam!!
Moje fotki:

image

image

madzia, a powiedz mi jaki normalnie nosisz rozmiar buta?? bo mi wyszło 26cm co odpowiada rozm 39, ale ja swoje wszystkie buty mam 40/41....

normalnie noszę 41 a tutaj zamówiłam 40 - 26cm. sprawdz numeracje bo czasem jest cała a czasem połówki, zależy od typu bucika.
Ja sobie zamówię jeszcze jedne.... :D ale już z dużym obcasem, na poprawiny :D pokażę mojemu już wtedy mężowi kto tu rządzi :D haha ha :D

ROZMIARY DOSTĘPNE W PRZYPADKU WYMIANY

33-22 CM;

34-22,5 CM,

35- 23,5CM,

36-24cm;

37-24,5cm;

38-25,5cm;

39-26cm;

40-27cm;

41-27,5 cm.

sama nie wiem... a pytałaś czy mozna zwrócic w razie co ??

Ja kupiłam te

http://allegro.pl/item984975561_buty_ekri_slubne_atlas_rozm_35_42_obcas_niski.html

i tutaj nr 40 to wlasnie moje 26cm.

Nie pytalam czy mozna zwrócić ale mysle ze tak - widzialam w komentarzach że ktoś mial taki przypadek i był zadowolony że zwrócił i wymienili mu/jej bez problemu :) zapytaj sie jakby co, babeczka szybko odpowiada.

Numeracja jest zawyżona więc nie kieruj się rozmiarówką tylko centymetrami, tak jak zmierzyłaś stopę. mamy tak samo 26cm z tego co widzę :D

madziaaaa... a moge mieć prośble ?? :)

o rany ale tu mają buty czadowe:

http://allegro.pl/item985741680_zlote_szpilki_platforma_buty_sandaly_40_3378.html

sama już nie wiem jakie wybrać na poprawiny :D wszyyystkie mi się podobają

madzia, podaj mi prosze swojego mejla, albo odezwij sie do mnie (mejl w profilu)

A mi się marzą bordowe buciki. I kompletnie nie wiem gdzie takie kupić, przeszłam się ostatnio po sklepach, ale nic fajnego nie znalazłam :(

Czesc dziewczyny
mam do sprzedania śliczne buciki ślubne! rozmiar 39, długość wkładki 25,5 cm - kupiłam za 160 zł - sprzedaję za 75 zł !!!!
Mieszkam w Rumii, ale jest możliwość odbioru w Gdańsku Osowej, albo na Matarnii.

image

image

Mam do sprzedania buty ślubne nieużywane (rozm. 40)... chcę je sprzedać, bo niestety przy próbie ich "rozchodzenia", stwierdziłam że nie wytrzymam w nich nawet w kościele (mam trochę szeroką stopę i w związku z tym mam problem ze znalezieniem odpowiednich butów).
W razie zainteresowania, proszę o kontakt mailowy: mary_h@interia.pl

dziewczyny w salonie Langoria mają duży wybór butów. Do każdego bucika można wybrać wysokość obcasa, zdobienie itd. Ja mam bardzo szeroką stope ale i to można indywidualnie dopasować:)

Mentorka, moja dobra rada :) przymierz, wybierz sobie bucik w langorii, ale idz zamów w Tyszkiewiczu - dużo niższe ceny :)

Jeśli buty sa ze skórki to sa specjalne preparaty do rozciągania butów. Ja coś takiego zastosowałam i poskutkowało.

Ja swoje buty kupiłam w Ryłko. Nie były tanie ale tak jak piszesz, wszędzie gdzie byłam wcześniej buty były nie takie jak bym chciała. Cena była jak na Ryłko przystało (ok.250 zł 2 lata temu)...ale wygodne i super. Ze dwa razy włożyłam je wcześniej przed ślubem "po domu", bo tak wszyscy radzili, ale raczej nie rozchodziłam ich przez tak krótki czas. Po prostu były od razu wygodne:-)

http://www.doslubujaguar.pl

up up

ja kupiłam przez allegro Guess zwykłe białe sandałki na platformie i wysokim obcasie.Wcześniej liczyłam na Aldo ale niestety nic białego nie mają. Buty z salonów ślubnych nie podobaja mi sie a tez chciałam nosić te buciki po ślubie a nie tylko w ten jedyny dzień.
Piękne są Christiana Louboutina kolekcja Eugenie.Na allegro dostępne podróby za 500zł

sprzedam buty Arte di roma modal Victoria 330, rozmiar 39,
moj e mail kejti84@op.pl

Macie małe stopy i takie problemy... a co mają zrobić osoby z większymi stopami? 43-44? :)

Inne tematy z forum

wydruk zaproszeń - jaka drukarnia? (24 odpowiedzi)

hej :) mam już swój pomysł i projekt zaproszeń, jaka drukarnie polecacie? w której drukują tanio...

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??