gdzie na rolki?

Temat dostępny też na forum: Rolki
Trasy nad morzem, w Łazienkach Północnych czy ścieżka na Babich Dołach są dobre żeby przejechać się w te i we wte ale są za wąskie żeby na nich wykonywać manewry. Gdzie w Trójmieście są miejsca gdzie można pojeździć na nieco większej przestrzeni i poćwiczyć powiedzmy przekładankę? Znacie jakieś miejscówki?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gdzie na rolki?

jest maly asfaltowy plac (za restauracja Baracuda - w strone Sopotu) obok nowej sciezki rowerowej w Gdyni na bulwarze.

na Piłsudskiego(tez Gdynia) jest stadion z asfaltową nawierzchnią na przciwko Anker'a. Na stadionie jest rowniez asflatowany plac z 2 rurkami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciekawy wątek...
dopisuję się do chętnych pogłębienia umiejętności... jazda w przód, obroty, w tył... na pewno moża dalej pogłębiać umiejętności. Jeśli jest grupa to chętnie dołączę, lub stwórzmy nową.

Miejsca ktoś wymienił powyżej
Marcin

Dopiero zaczęłam jeździć, po raz pierwszy odkąd miałam 12 lat, a teraz już po 20 jestem ;p i też bym chciała znaleźć miejsce, w którym mogłabym się trochę "podszkolić"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tez od niedawna zaczelem jezdzic na rolkach i jak narazie cwicze sobie w Parku Oliwskim znacie jeszcze jakies miejsca w gda ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli zaczynacie jeździć to po pierwsze Kask i Ochraniacze i na początek parkingi hipermarketów po godz 21 ;)) a dopiero potem wyjazd na ruchliwe uliczki czy też alejki ;)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Od zeszłego tygodnia mozna jeździć na torze wokół PGE Arena w Gdańsku :)

Jakby nie patrzeć prawie w każdej szkole są boiska betonowe - sam często z nich korzystałem. Bardzo dużo miejsca, chyba że ktoś gra ;)
Chwarzno ma świetne boiska, na wzgórzu przy gimnazjum również dobrze się jeździ.

Ponawiam pytanie - czy ktoś może znalazł jakieś ciekawe miejsca, w których można jeździć na rolkach - poza boiskami szkolnymi i terenem wokół PGE Areny?

Gdańsk, ul. Słowackiego.
Zmotoryzowani: jedziemy za obwodnicę prosto, przejazd kolejowy prosto, rondo prosto. Zjazd z górki, przy światłach (lewo skos widać lotnisko) zjeżdżamy w prawo i jeszcze raz w prawo wjeżdżamy na drogę prowadzącą pod górkę. Tam są miejsca do zaparkowania samochodu. Zakładamy rolki, idziemy na ścieżkę rowerową, wzdłuż ul. Słowackiego, równolegle z chodnikiem (uwaga, na nim dużo wordingowców) i ruszamy w kierunku obwodnicy. Nawierzchnia z elastycznej mieszanki, czerwono - bordowa. Długość w jedną stronę około 3 km. Początek pod górkę, ale powrót z górki.
Piesi: autobusem do przystanku tuż za obwodnicą. Przejście na prawą stronę ul. Słowackiego, ścieżka rowerowa, Jedziemy w kierunku lotniska, aż do końca ścieżki (drugie rondo). Pierwsza część powrotu będzie pod górkę, ale potem już spokojnie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolego a wiesz ze rolki to nie rower? Zgodnie z przepisami ruchu drogowego za wykorzystywanie ścieżek rowerowych do ruchu pieszego grozi mandat 50zl.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ciekawe czy kolega rowerzysta wie, że na przejściu dla pieszych piesi mają pierwszeństwo? Niestety w Jelitkowie bandy rowerzystów nie przestrzegają przepisów i nie zważają na przejściach dla pieszych nawet na małe dzieci...

zdefiniuj rower... ale nie wg. twego widzimisia, tylko
wg. Prawa o Ruch Drogowym

a potem wróć tu i przeproś

Inne tematy z forum

tenis (3 odpowiedzi)

Rozumiem, że selekcja może rzeczywiście być kontynuowana, ponieważ indywidualny projekt wymaga...

Sposób na zakwasy? (35 odpowiedzi)

Chciałam dowiedzieć się jakie macie sposoby na zakwasy? Odkąd intensywniej ćwiczę co jakiś...

Jak przygotować swoje buty do biegania zimą ?. (3 odpowiedzi)

Jak przygotować swoje buty do biegania zimą ?. Ja stosuję " oddychające " powłoki hydrofobowe...