gdzie patrole Strazy Miejskiej i Policji

Temat dostępny też na forum: Chełm
Mieszkam od jakiegoś czasu na Chełmie przy ul. Dragana 12. Pod moimi oknami znajduje się plac zabaw okupowany popołudniami w tygodniu i praktycznie przez całe dnie w weekendy przez grupy mężczyzn pijących głównie piwo. Plac zabaw został praktycznie wyłączony z użytku dzieci. Mundurowych brak , chociaż w okresie ostatnich dwóch dni byli widoczni i przegnali "panów" pod klatkę sąsiedniego bloku. Nie zwracamy im uwagi bo szkoda nam szyb w oknach. Prosimy o pomoc Policje i Straż Miejską.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gdzie patrole Strazy Miejskiej i Policji

A zadzwonić po patrol nie można?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

można, nie wszyscy są "na tyle" błyskotliwi żeby na to wpaść :)

nie rozumiem natomiast w czym kulturalne picie piwa miało by przeszkadzać dzieciom - czy komukolwiek innemu...

czy jeśli 'panowie na podwórku' pili by sok z czereśni, dzieci bawiły by się?
NIE - dlaczego? - bo:
1. dzieci nie zwracają większej uwagi na dorosłych, a już na pewno nie na to, co kto pije...
2. dzieci w dzisiejszych czasach siedzą przed kompami ;)

żyjemy w państwie absurdu i zabobonu... picie piwa w 'ogródku piwnym' na długiej jest legalne, ale po 2 stronie ulicy, 5 metrów dalej - już nie...
picie piwa w ogródku pod własnym balkonem również JEST legalne, ale 5m dalej na ławce już nie :)))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

"nie rozumiem natomiast w czym kulturalne picie piwa miało by przeszkadzać dzieciom - czy komukolwiek innemu..."

Kulturalne pewnie w niczym. Niestety najczęściej takie grupki panów (i nie tylko panów) raczące się piwkiem pod chmurką posługują się bardzo specyficznym językiem, niezbyt odpowiednim dla dzieci. Poza tym zostawiają po sobie syf.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

plac zabaw słuzy dziecia ,nie jest przeznaczony do spozywania alkoholu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie plac zabaw jest dla dzieci a nie dla pjących browary,a kuluralny człowiek nie wpadłby na pomysł picia na placu zabaw
poprostu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zostałam okradziona przez kuriera-co robić (89 odpowiedzi)

Dziś przyszedł kurier dpd z paczką za pobraniem 177 zł. Miałam 200 zł,on nie miał wydać....

Czy ktoś byl w Areszcie Śledczym w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie. Czy ktoś przebywal, odwiedza/ł pracuje lub pracowal w Zakladzie karnym w...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...