Re: gdzie za granicę
a co myslisz, ze za granica to jest raj i praca lezy na ulicy??? Ci, ktorzy przebywaja od kilku lat maja problemy z utzrymaniem swojej, co dopiero mowic o nowej.A praca najczesciej na part-time, czesto trzeba miec ich kilka by dobic do pelnego etatu.Do tego narastajaca niechcec tubylcow do Polakow, mam na mysli Anglie i Irlandie.Praca dostepna w sektorze porzadkowo- uslugowym, czyli sprzatanie, kelnerowanie, ukladanie towaru na polkach, itp czyli zawodowo sie nie rozwiniesz;)Placa 8,64E na godzine, przez agencje 7E.
O lepszej pracy zapomnij, nawet jak masz wyksztalcenie i doswiadczenie, tu nie ma to najmniejszego znaczenia.Liczy sie jezyk i twarda d*pa. TAkie a realia na dzien dzisiejszy.Wiekszosc Polakow przebywajacych za granica tak wlasnie zyje, a jezdzac na urlop do Ojczyzny, zawiesza cale zloto na szyji, zeby pokazac sasiadom i rodzinie, ze im sie powodzi,a na codzien ze szmata w rece lub na zmywaku.
Wszyscy chca wyjezdzac z kraju, bo myslicie ze jest tam lepiej, ja uwazam ze nie jest, ale to moje zdanie.
1
2