gdzie zamieszkac w Trojmiescie?? bardzo prosze o rady mieszkancow tego urokliwego miejsca na ziemi;))

Witam wszystkich mieszkancow Trojmiasta ;)))

Bardzo potrzebuje Waszej rady. Ja i moj narzeczony planujemy na stale przeniesc sie do Trojmiasta. Aktualnie przebywamy w portowym miescie na poludniu Anglii. Zamierzamy kupic mieszkanie nad polskim morzem - najbardziej w Trojmiescie. Czy moglibyscie pomoc nam sluzac rada typu w ktorym miescie : Gdansku, Gdyni czy Sopocie najlepiej sie osiedlic, gdzie mieszka sie najlepiej-najbezpieczniej,ewentualnie ktore osiedla, jak wyglada rynek pracy ? - ja jestem nauczycielem, moj narzeczony od 5 lat pracuje w nieruchomosciach.zreszta-kazde opinie sa dla nas cenne. LIcze bardzo na wasza pomoc i z gory dziekuje za kazde slowo;)

pozdrawiam cieplo

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: gdzie zamieszkac w Trojmiescie?? bardzo prosze o rady mieszkancow tego urokliwego miejsca na ziemi;))

Ogólne pytanie to i ogólna odopwiedź:

- Tam gdzie Cię bedzie stać (Sopot najdroższy)
- Tam gdzie jest to co lubisz (Zabytki np w Gdańsku)
- Tam gdzie dostaniesz pracę (po co dojeżdżać)
- Jak bezpieczeństwo to nowe getta z ochroną i otoczone płotem i z monitoringiem.
- Jakiw wyskokie budownictwo, czy domy wilelorodzinne czy bloki czy domek czy kamienica a może zamek?

Jak narzeczony pracuje w nieruchomościach to to wszytko wie że polacać można konkretnemu klientowi whg ego preferencji i zamożności a nie ogólnie.

Ogólnie to kup w najlepszym najtanszym najbezpieczniejszym miejscu w 3m na jakie Cię bedzie stać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: gdzie zamieszkac w Trojmiescie?? bardzo prosze o rady mieszkancow tego urokliwego miejsca na ziemi;))

A jak chcesz sobie poczytać o dzielnicach opinie to tu:

http://katalog.trojmiasto.pl/dom_i_budownictwo/dzielnice_i_osiedla

Bardzo fajna opinia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pod molem w Sopockowie:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W miarę bieżąca woda jest. Dach nad głową też (szczegół, że nieszczelny).

jesli nie musisz nie wracaj , niema poco . place jeszcze dalekie od normalnosci ale ceny wokolo tak
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

????

rozwaz inny kierunek niz polska -to tak tytulem dodatku .. moze Australia lub inny kraj nie dotkniety choroba chciwych virtualnych bankowcow

Re: ????

Serdecznie dziekuje za rady.

Re: ????

Dobrze zamieszkać niedaleko morza Brzeżno.

-------------------------------
Samotni www.iduo.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam, mieszkam na Ujeścisku (warszwska), fantastycznie się mieszka, Biedronka pod nosem, z dojazdem też nie ma problemu, rano jak juz dostaniemy się na Pętlę tramwajową na chełmie, to 11 az do Wrzeszcza można dojechac, bez korków i problemów, poza tym spokojnie i cicho, świetne miejsca na spacery, wieczorami mecze przystojnych panów na boisku przy nowej szkole, fantastycznie oswietlone, bajera, pooolecam moje ujeścisko:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tylko słaby dojazd do Obwodnicy przez wertepy i dziury.

W gdynia ale jeśli jesteście szczęśliwi to nie wracajcie - jeśli chcecie porozmawiać poważnie to piszcie leszpol@poczta.onet.pl

W Gdańsku w Metemblewie - przepiękna okolica , cisza i spokój , niestety ceny mieszkań i domów bardzo wysokie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobry żart, psy dupami szczekają za to jest tam Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej wiec to raj dla moherów.

a gdzie według Ciebie ~dia w Gdańsku można zamieszkać , skoro Matemblewo to zadupie ? lepiej może będzie na zatłuczonych dzielnicach, w blokowisku ? nie wydaje mi się :)

Z Gdańska to podoba mi się stara Oliwa, stary Wrzeszcz i Stare Miasto. Już tak lubię stare budownictwo :]

... i wszystko skm a jak juz nieco dalej to wolałbym mieszkać np nad samym morzem w Brzeźnie.

Wszystkie z tych dzielnic mają i bloki i domki i szeregowce do wyboru i jak kogo stać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

wcieło mi słowo miało być "blisko skm"

Słaby jest wyjazd z Matemblewa na Potokową do ronda de La Salla (nie chciałbym codziennie tam skakać). A tak, to okolica rewelacyjna.

ja polecam tereny wokół ulicy Myśliwskiej, sam bym tam chciał zamieszkać :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

moim zdaniem gdynia, mieszkałem już w gdńsku gł, w oliwie w sopocie teraz w gdyni,jeśli chcecie popisać popytać to proszę chętnie podziele się wrażeniami postaram się być obiektywny
marcink33@wp.pl

Polecam stary Wrzeszcz, za torami :), okolice Placu Komorowskiego. Wszędzie blisko (do kolejki i tramwaju).Wszystkie sklepy, poczta, przychodnia, sklepy, szkoły i przedszkola potrzebne do życia w zasięgu nóg:). Ta dzielnica ma przyszłość :)

przecież okolice placu Komorowskiego to patologia jest !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mieszkam w tej okolicy od wielu lat i jakoś tej patologii nie zauważyłam.
Myślę, że ,,patologia" we Wrzeszczu nie odbiega od patologi w innych dzielnicach Trójmiasta :)

nie wracajcie nie ma po co ja wrocilam z rodzinka i zaluje i planujemy wyjazd znowu pozdrawiam

Zdecydowanie polecam Gdynie, a gdzie konkretnie to faktycznie zalezy od mozliwosci finansowych. Ogolnie Trojmiasto jest drogie.

Polcema osiedle Kępa Redłowska w Gdyni. Sama będę niedługo jego szczęśliwą mieszkanką. Blisko do Centrum Gdyni, Sopotu, obwodnica też nie jest daleko i co najwazniejsze blisko morze. Ze znalezieniem pracy problemu nie miałam, choć nie pochodzę z trójmiasta. Na zarobki absolutnie nie narzekam.
Apeluję do ponuraków wiecznie narzekających na życie w Polsce, żeby zamiast jęczęć wzieli się za siebie i najlepiej się z tąd wyprowadzili do Austarli, bez Was będzie się żyło lepiej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

witam,
my podobnie planujemy powrocic do kraju po 5 latach w UK. Lubimy morze, myslimy zeby osiedlic sie w Gdyni lub Sopocie albo okolicach. chcielibysmy otowrzyc tam wlasna dzialalnosc uslugowa -fryzjer,kosmetyka lub sklep spozywczy. Czy uwazacie, ze znajdzie sie jeszcze dla nas miejsce, czy rynek juz nasycony full? - Chodzi mi przede wszystkim o obrzeza i okolice tych miast tak do 15 km.

Prosze o powazne odpowiedzi, tesknimy za krajem, chcemy wrocic, ale zdaje sobie sprawe ze w Polsce zyje sie dosyc trudno, wiec musimy miec jakies rozeznanie, aby sie zdecydowac na powrot.
dziekuje

Niestety rynek jest bardzo nasycony usługami typu: kosmetyka,fryzjerstwo.Wiele, kiedyś, dobrze prosperujacych zakładów splajtowało lub zmuszone były na zmianę branży.To prawda,że coraz trudniej zyje się w Polsce i coraz bardziej zauważa się różnic w statusie materialnym Polaków.Tłumaczę: na coraz mniej przyjemności nas stać.Klienci rzadziej korzystają z usług zakładów tzw.małych (chyba,ze oferuja niskie ceny,prawie po kosztach),bogaci zaś korzystają z usług dużych,modnych zakładów (coś na kształt SPA).
Sklep spożywczy.Zawsze bedziemy musieli jeść,ale sklep utrzyma sie na rynku wyłącznie ze sprzedaży alkoholu.
Na obrzeżach miasta - bieda.Utrzymasz się,ale nie zarobisz.

Pozdrawiam
K

mysle, ze utrzymac sie i prosperowac mozna wszedzie
trzeba tylko robic cos na czym sie znasz, w miare mozliwosci najlepiej jak umiesz
przy czym wczesniej upewniajac sie, ze bedzie to komus potrzebne

wracajcie najlepiej w swoje strony tam skad wyjechaliscie 5 lat to niedlugi okres a zaklimatyzowac sie w nawym miejscu nie jest latwo ,pisze to z wlasnego doswiadczenia,

Napis zkad wrocilas? Ja chce przenies sie z Kanady do Trojmiasta po 27 latach...Napisz co myslisz o zaklimatyzowaniu sie po tylu latach..Masz expirence to podziel sie..J

I ja coś dorzuce. Jeżeli chodzi o rynek pracy w Trójmieście (calym bo dużo ludzi np. mieszka w Gdyni a pracuje w Gdańsku). Powiem tak wielu ludzi po studiach na jakiejkolwiek uczelni w Trójmieście (nawet po PG) ucieka stąd do pracy w Warszawie bo w Trójmieście nie ma pracy. Chyba że ktoś chciałby być w wieku 25 lat kelnerem lub sprzątać mieszkania(tylko jak przy takiej pracy założyć rodzinę i się utrzymać?) Poza tym bardzo mało tu płacą jak ktoś już tu znajdzie prace normalną. 1500 zł na rękę za normalne stanowisko typu biurowego (np. specjalista d/s czegoś). Przykładem jest koncern Sony, który zamiast otworzyć placówkę w Warszawie otworzył ją w Gdyni - dlaczego? Bo w Gdyni dla pracownika używającego w pracy dwóch języków zapłaci 1600 na rękę. I tak to jest z pracą w Trójmieście obecnie. Pozdrawiam

zdecydowanie Gdańsk Oliwa - przecudny Park Oliwski, niedalego obwodnica, skm, las, morze - wszystko co chcesz!!!

Re;
Najlepiej kupic mieszkanie pomiędzy gdańskiem a sopotem
ponieważ np .z wrzeszcza jest blisko wszędzie do centrum gdańska jest ok 12min,jak i do sopotu 12min .Blisko także nad morze do brzeżna jak i do jelitkowa .Ja mam na sprzedaż mieszkanie w centrum
wrzeszcza w pięknej kamienicy jeśli byście byli zainteresowani to prosze o kontakt mój numer tel 661-132-172 pozdrawiam serdecznie

co wy tak tu ludzie nazekacie na ta Polske i to Trójmiasto i straszycie tych biednych Polakow na obczyznie! Glupota i bzdura.. Nigdy nie mialam problemu ze znalezieniem pracy, zyje sie tu super (dodam ze pochodze spod warszawy): morze, plaza, duzlo imprez fajni i przyjazni ludzie, coraz wieksze perspektywy. jesli chodzi o mieszkanie i dzielnice to osobiscie jestem zwolenniczka Gdanska ale to zalezy kto co lubi (duzlo mlodych ludzi wybiera Gdynie spokojniejsza) ja mieszkam na Chełmie i polecam tamte rejony ew. Ujescisko. Jesli chodzi o gabinety kosmetyczne to sama ostatnio otworzylam konkurencja bardzo duza ryneknasycony ale jest ok:) jak narazie nie nazekam duzo nowych osiedli powstaje tam probowac:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bardzo dobrym wyborem miejsca w Trójmieście jest Oliwa, Wrzeszcz albo któreś z nowych osiedli blisko morza. Zresztą to są sprawy indywidualnych preferencji.

zaspa, wrzeszcz, żabianka - inna dzielnica- duży problem

Polecam Gdańsk, a co do mieszkania to WaterLane w świetnej lokalizacji :)

Proponuje Gdansk poludnie- osiedla Chełm, Ujeścisko lub Orunia Górna- swietnie skomunikowane, bezpieczne i naprawde ładne ( nowe osiedla). Ja tam mieszkam i juz sie nie przeniose nigdzie;)

ja aktualnie mieszkam w Gdańsku ale w przyszłym roku przeprowadzam się do Gdyni, jakoś bardziej mi się tam podoba. Miasto ma swój klimat, wybrałem Redłowo, powstaje tu osiedle o nazwie Rezydencja Redłowo. Ma być strzeżone więc będzie bezpiecznie a do tego z niską zabudową

Zwiedziła już wiele miejsc ale w Trójmieście najbardziej ujęła mnie Gdynia Orłowo. Urokliwe miejsce i moim zdaniem wszędzie blisko (czy to do centrum Gdyni czy do Sopotu wszędzie można przejść spacerkiem).
Pozdrawiam i życzę udanego wyboru

Jeżeli marzy Ci się piękne mieszkanie niedaleko morza to zdecydowanie polecam Ci Puck. Trójmiasto jest cudowne, ale to właśnie w Pucku poczujesz, że żyjesz. Ja kupiłam mieszkanie od https://heweltdeweloper.pl/ i niedługo się przeprowadzam!

Jeżeli Puck, to Nexo Allcon - ładniejsze osiedle i w lepszej lokalizacji. Jednak Trójmiasto jest bezkonkurencyjne

Inne tematy z forum

masaż erotyczny dla kobiety (4 odpowiedzi)

Czy jesteście w stanie polecić kogoś, kto odpłatnie wykonuje taką usługę i jest godny zaufania?...

Feromony na pierwszej randce (52 odpowiedzi)

Poznałem jakiś czas temu sympatyczną dziewczyne, na której bardzo mi zalezy oraz umówiliśmy się...

PRACA chciec to moc (69 odpowiedzi)

Czesc, calkiem niedawno temat pracy zostal poruszony (zapewne po raz kolejny na forum, nie wiem...