gdzie zgłosić chęć sprawdzenia autokaru przed wyjazdem na kolonie ?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko Motoryzacja
witam,
wysyłam dziecko po raz pierwszy na obóz i proszę o informację gdzie można zgłosić aby policja ( czy inne służby) przyjechały i sprawdziły przed wyjazdem kierowcę i autobus ? Czy można to zrobić anonimowo ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: gdzie zgłosić chęć sprawdzenia autokaru przed wyjazdem na kolonie ?

Autokar powinien podjechać sprawdzony.
Mozna zgłaszać w dniu wyjazdu(a najlepiej wcześniej)na policje, by przyjechali i sprawdzili w dzień wyjazdu na miejscu zbiorki. Wcześniej, by nie opóźniać godziny wyjazdu.
Czy anonimowo to zapewne nie. Tylko czemu anonimowo??
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

w innym wątku pisałam odnośnie wycieczki autokarowej, więc kopiuję :]

"W związku z trwającym sezonem na wycieczki szkolne Wojewódzki Inspektorat Transportu Drogowego w Gdańsku uprzejmie informuje o możliwości przeprowadzenia na wniosek rodziców, opiekunów lub organizatorów wypoczynku kontroli autokarów, którymi dzieci i młodzież będzie przewożona do miejsc wypoczynku.

Wnioski w powyższym zakresie z co najmniej dwudniowym wyprzedzeniem można składać na adres:
Wojewódzki Inspektorat Transportu Drogowego w Gdańsku
ul. Jaśkowa Dolina 50
80-251 Gdańsk
faksem na nr (58) 524-12-92
e-mail sekretariat@witd.gdansk.pl
lub za pomocą formularza kontaktowego"

http://www.witd.gdansk.pl/

ponoć gdzieś koło Auchana jest też stały punkt kontroli autokarów - no ale tam nie dopilnujecie kierowcy... Może podjechać inny ;)
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Policja-kontroluje-autokary-z-dziecmi-ale-trzeba-przyjechac-we-wskazane-miejsce-n80818.html a tu o kontroli Policji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziękuję :-)

U nas to organizator kolonii wezwał Policję na miejsce zbiórki, tylko na wcześniejszą godzinę, akurat jak przyszliśmy to Policja kończyła kontrolę. To było ok, nie było opóźnienia wyjazdu:)

Pozdrawiam

Inne tematy z forum

Przeróbki krawieckie Gdynia Obłuże, Pogórze Dolne- gdzie? (13 odpowiedzi)

Witam, mam do wymiany zamki w spodniach i kurtce jesiennej macie jakieś namiary na osobę...

zarządzanie zasobami ludzkimi - studia podyplomowe (5 odpowiedzi)

Witam! Poszukuję osób, które skończyły zarządzanie zasobami ludzkimi na Uniwersytecie Gdańskim...

rowerek treningowy stacjonarny - gdzie kupię? (14 odpowiedzi)

Gdzie mogę kupić w Trójmieście rowerek treningowy stacjonarny w cenie ok. 200 zł? Decathlon,...