giant XtC850

witam
kupiłem rower gianta na tarczowych hamulcach hydraulicznych i mam problem a mianowice jak podkręcam hamulec żeby był mały skok "klamki" to słysze jak klocki trą o tarcze i stawiają opór dla kół. jak popuszcze żeby nie tarło to wtedy klamke muszę wcisnąć do końca a siła hamowania nie jest taka jak by chciał. może koś wie jak to wyregulować .
ps. prosze się ze mnie nie smiać jestem "nowy".
pozdrawiam coti
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: giant XtC850

choc nie znam dokladnie modelu hamulcow w tym rowerze postaram sie pomoc jak moge najlepiej:

moze masz zle ustawione klocki, to znaczy z jednej strony klocek jest blizej tarczy niz z drugiej i przy "dokrecaniu" zaczyna wczesniej dotykac tarczy, kiedy drugiemu jeszcze do tarczy daleko - sprawdz to, bo to chyba moze byc najbardziej prawdopodobny powod Twojego problemu...

innym powodem moga byc zapowietrzone przewody, i wtedy nawet jak masz ciasno ustawione klocki sila hamowania jest mala - ale nie sadze, zeby w nowym rowerze byly zapowietrzone hamulce!:)

ok dzięki sprawdze byłem też w tym sklepie gdzie kupiłem , facet powiedział że klocki muszą sie dotrzeć i że po ok 200 km problem powininien zniknąć. zobaczymy narazie sprawdze ustawienie klocków.
pozdrawim coti

regulacja to błachostka zdejmij podkowe i jednom z 3 podkładek pod klockami jak niewiesz jak to zrobić to jedź tam gdzie bika kupiłeś :}

Inne tematy z forum

Skradziono rowery Habenda ul. Wielkopolska (20 odpowiedzi)

skradziono 2 rowery MTB, proszę o kontakt w razie znalezienia lub widzenia takowych na...

trening interwałowy (24 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

rowerek treningowy stacjonarny - gdzie kupię? (14 odpowiedzi)

Gdzie mogę kupić w Trójmieście rowerek treningowy stacjonarny w cenie ok. 200 zł? Decathlon,...