grzanie w skm

Witam, problem znany nie od dziś, nie będę się rozpisywał na temat trudów podróży w skmce w której grzeją na umór... Czy naprawdę jest tak trudno wyłączyć ogrzewanie na jakiś czas?
Jeżeli mieliście także z tym do czynienia to wpiszcie kiedy i w jakiej skmce, a mając już odpowiednią liczbę zebranych połączeń, wyślemy info do rzecznika kolei lub kogoś na stanowisku. Który informował, że w tym roku ten "gorący" problem miał być rozwiązany.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: grzanie w skm

Zapomniałem napisać swoją "przygodę"...
20.12.11 Start 16.00 Gdańsk ->Lębork, podróżowałem z Gdyni Gł. do Wejherowa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrze, że grzeją !!!!

Na dworzu zimno, na peronie zimno i wieje jak to na peronie - a w kolejce skm przyjemnie i cieplutko :)

Nie narzekaj chłopie !

owszem, tylko jest różnica pomiędzy przyjemnym ciepłem a stanem, w którym podeszwy butów nieopatrznie zbliżonych do grzejnika zmieniają miejscowo stan skupienia, a kuper na siedzeniu zmienia się w pieczeń.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

..NO TO POSŁUCHALI I WYŁĄCZYLI OGRZEWANIE W NAJWIĘKSZE MROZY! AŻ MI SIĘ PŁAKAĆ CHCE, JAK MYŚLĘ, ŻE CODZIENNIE BĘDĘ MUSIAŁA SIEDZIEĆ W TEJ CHŁODNI!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zawsze na odwrót, ech...

to przejedzcie się autobusem w Gdynii,
i tak jak ja docenicie SKMki;)

wolę taki niedogrzany niż pieczeń z pośladków
kolejki są na tyle przeładowane, że zrzucenie odzienia wierzchniego graniczy z cudem, więc nadmierne grzanie niepotrzebne

być może łatwo mi się mówi, bo przemierzam zaledwie 5 przystanków,

jadąc na trasie gdansk - wejherowo nie jest juz tak przyjemnie;)

a ja to mam jeszcze gorzej bo mam tak blisko do pracy z domu ok 1,5 km że nawet mi się w aucie nie nagrzeje strasznie zimno brrrrrrrrrrrr

kierowco, to odpal samochod jak tylko wstaniesz, wlacz ogrzewanie, wroc do domu, wypij kawe, wykap sie i wtedy wsiadaj. Bedzie cieplo :) Albo na pieszo do roboty, mozesz zawsze podbiec, bedzie i szybciej i cieplej.

Inne tematy z forum

Kawa czy Herbata - rano (197 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Czy jesteście tu, ateiści-rodzice? Pomóżcie. (6 odpowiedzi)

Jak tłumaczycie dzieciom, czym są Święta? Jak tłumaczycie, czym jest śmierć? A nadzieja, a sens...