grzyb, wilgoć - preparaty

czym najlepiej i najskuteczniej zwalczyć? podobno isolit kwas krzemowy jest dobry, ale czy na pewno? czym zrobić z zewnątrz budynku i czym w środku? proszę poradźcie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: grzyb, wilgoć - preparaty

wewnątrz mogę polecić preparat o nazwie Savo, niestety zawiera chlor i trzeba trochę potem wietrzyć, ale działa skutecznie.

ważne, żeby to zwalczyć
:) a mam pytanie czy w takich sklepach jak praktiker, castorama dostanę ten preparat?

ja kupiłam Savo w hurtowni budowlanej

aaa hurtownie budowlane nie pomyślałam o tym :) dziękuję za pomoc podjadę do jakiejś hurtowni i się zapoznam :)

savo nie polecam. w castoramie kupowałam anty-grzyb2 ale koncetrat firmy primacol. polecam

PUFAS polecam

polecam zastanowic sie nad przyczyna grzyba... smarowac preparatami mozna, tylko po co sie truc. zwalcz grzyba raz i zlikwiduj przyczyne! u mnie pomogło regularne wietrzenie i zastosowanie wywietrzników w oknach. wieszanie prania tylko przy otwartym oknie /bo nie mam balkonu/ i tego typu zabiegi. trzeba sie tego wyuczyc i wbic do bani... ale teraz mam problem z glowy. pozdrawiam,

pranie susze zawsze w ogródku, wietrze bardzo dużo, bo nie lubię siedzieć w zaduchu, regularnie ogrzewamy nawet teraz gdy jest wilgotna pogoda, a w dodatku to jest nowy budynek, w którym podczas budowy było robione wszystko, żeby uniknąć tego problemu, więc niestety muszę szukać innych pomysłów.

Jeśli tak sprawa wygląda, to najpewniej wilgoć gromadzi się z powodu błędów budowlanych i nic się nie poradzi dopóki się tych błędów nie naprawi. Najlepiej zlecić wykonanie ekspertyzy budowlanej firmie Eko Projekt http://www.ekspertyzy-mykologiczne.pl/ . Po jej wykonanie będzie wiadomo gdzie tkwi problem, a firma będzie też w stanie zaproponować najlepsze rozwiązanie, dzięki któremu wyeliminuje się gromadzenia się wody. Warto też firmie Eko Projekt - http://www.ekspertyzy-mykologiczne.pl/ zlecić wykonanie ekspertyzy mykologicznej , która pozwoli zastosować najlepszy środek na danego grzyba, co w znacznym stopniu przyśpieszy cały proces usuwania grzyba, a także zagwarantuje całkowite jego usunęcie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Woda utleniona (nadtlenek wodoru) 10 % do pomieszczeń mieszkalnych / sufitów. 30 % do garaży, piwnic itp. (skuteczniejsza, ale np. niszczy panele drewniane). Równie efektywna co chlor, ale można pracować bez maski p-gazowej (nie zawiera szkodliwej przy wdychaniu chemii). Oczywiście ochrona oczu / twarzy, rąk przed zachlapaniem obowiązkowa - szczególnie 30 % jest żrąca. Spryskać kilka razy w odstępach czasowych. Nie zostawia plam i zafarbów jak niektóre preparaty, co najwyżej resztki martwego grzyba. No i najważniejsze, zlikwidować przycyznę zawilgacania (z reguły niedostateczne wietrzenie lub brak obiegu powietrza). Inaczej historia będzie się powtarzać.

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki (18 odpowiedzi)

Skąd najszybciej można wziąć kartony do przeprowadzki? Jakie sklepy maja ich dużo? Może...

Malowanie elewacji (4 odpowiedzi)

Powie mi ktoś ile bierze się teraz za malowanie elewacji w Niemczech okoliczne tierr

Sauna domowa na podczerwień (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, Proszę podzielić się opinią (polecić model) na temat jednoosobowej, sauny...