mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

czy ktos z forumowiczów zakupił jakis inny sterownik niz digi mini urlicha jesli tak to jaki polecacie??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

~beLwi bardzo dziękuję Ci za dokładną i wyczerpującą odpowiedź , bardzo mi to pomoże bo jak zapowiadają chmurki w następnym tygodniu ma nadejść zima no i trzeba uruchomić piec. Postaram się zaprogramować ustawienia podobnie do podanych przez Ciebie. Jeszcze raz bardzo dziękuję za informację.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ArniALL jeśli chodzi o sterownik to Ja kupiłem na allegro za ok. 130 PLN. Wpiszesz Ulrich Digi Midi i powinno Ci znaleźć. MB chciał za sterownik i instalację o ile dobrze pamiętam 230 PLN. Sterownik na pewno jest dobrą rzeczą bo pozwala na oszczedności poniewaz ustawiasz Sobie temperatury i godziny w jakich ma je osiągac i tylko wtedy będzie się włączał. Grzejniki mega szybko robią się ciepłe od uruchomienia grzania. Jeżeli temperatura osiągnie ok. 1 stopni wiecej niż ustawiłeś to programator daje sygnał do piec i go wyłącza. Jeśli chodzi o zuzycie to Ja na razie testuje. W lato przy 2 osobach i podgrzewaniu tylko wody zużywałem ok. 10 metrów gazu/miesiąc. Teraz od początku października przy grzaniu zużyłem jak na razie ok. 35 metrów. Zobaczymy jak przyjdzie większe ochłodzenie jakie będzie zuzycie. Ustawione mam w godzinach 5-7 i 17-23 na 21 stopni, w pozostałych na 18.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam pytanie do osób, które już grzeją w mieszkaniach. Czy też macie taką sytuację u Siebie. Ustawiłem na programatorze godziny w jakich ma się piec włączać i wszystko jest ok tylko zastanawia mnie jedna rzecz. Podczas grzania na wyświetlaczu pieca temperatura CWU ma poziom 40 stopni, następnie włącza się grzanie (zapala się ikonka świeczki na piecu i uruchamiany jest gaz) po czym temperatura dochodzi do poziomu 53 stopni, grzanie się wyłącza, temperatura opada ponownie do 40 stopni i po chwili znowu załącza się grzane i tak w kółko. Czy to normalna sytuacja i czy też tak macie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Witam wszystkich.
Bardzo mnie zmartwiła Państwa opinia na temat tych pieców . Martwię się tym bardziej bo zbliża się zima , a do tej pory jeszcze nie miałem okazji sprawdzić jak działa oprócz uruchomienia testowego podczas odbioru mieszkania na początku lata. Przede mną jeszcze zakup sterownika do tego pieca. Chciałbym się zapytać , czym się kierowaliście przy zakupie sterownika ? Czy może serwis dostarcza i montuje te sterowniki , no i jaki jest koszt tego urządzenia ?
Czy te piece są oszczędne ? Czy mają odpowiednie zabezpieczenia , czy może coś trzeba jeszcze dokupić dla pewności np:dodatkowe czujki itp ?
Pozdrawiam wszystkich mieszkańców.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na szczęście u mnie okazało się, że wystarczyło wymienić jeden kabelek bo przepuszczał iskrę i dlatego piec się wyłączał. Ogólnie serwisant powiedział, że często jeździ do tych pieców (podobno są dwa rodzaje z niebieskim i pomarańczowym wyświetlaczem) i ich nie poleca. Bardziej awaryjne są te z niebieskim wyświetlaczem nie wiem dlaczego (może taka wadliwa seria). Podobno Mat-Bud już nie montuje Ulricha tylko jakiejś innej firmy (chyba Immergas). Co do przeglądu to powinno się robić raz do roku, najpierw mail albo pisemna prośba do MB i oni wtedy informują o tym serwisanta. Koszt przeglądu 150 PLN.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

W temacie usterek to usłyszałam, że błąd E16 związany z gaśnięciem pieca i brakiem ciepłej wody to wada naszych pieców. Wymagany jest reset ręczny. Czy ktoś z mieszkańców orientował się w temacie przeglądu pieca? Chodzi mi o czas od momentu uruchomienia aby nie stracić gwarancji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

współczuje masz pecha jak u mnie wszystko gra i działa chyba że to wada akurat twojego pieca ciezko powiedziec bo gdyby był wadliwy to wiekszej mieszkańców miałaby taki sam problem jak i Ty
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy ktoś z mieszkańców miał już problemy z piecem? Mój w sobotę się popsuł (prawdopodobnie padła elektronika) i przy odkręceniu ciepłej wody gaśnie wyświetlacz i piec się wyłącza. Czy to częsta usterka? Podobno trzeba na część czekać 2 tygodnie a za oknem coraz zimniej nie wspominając o braku ciepłej wody.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

jeżeli będziemy rozważni, przewidujący i na tyle inteligentni aby zachować bezpieczeństwo na naszej drodze wewnętrznej to nie trzeba będzie tylu zabezpieczeń ...o wypadek nie trudno a potem tłumaczenia i łzy..

ps. pocieszające jest to iż większość mieszkańców na naszym osiedlu to ludzie mili i rozsądni..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Baba przechodzi ulicą i widzi lejącego chłopa i mówi:
- Bydle
- Spokojnie, spokojnie mocno go trzymam.

Jak widzisz Tomala spoko bydło jest mocno trzymane. Czyż nie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kolego Lech...oczywiście nie będzie kolczatki ale myślałeś dlaczego gospodarz trzyma krowy na łańcuchu?? Bo wie od dziada pra dziada, że bydło trzeba trzymać krótko....:) garbów nie stawia się dla tych co jeżdżą 20 km/h tylko dla tych co 120...czyż nie?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jestem za , a nawet przeciw.
( progi, lustro, fotoradar i kolczatke i znak zakazu jazdy)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Witam , tak czy lustro czy progi , obojętnie , aby tylko spełniało zadanie i było przy tym opcją najtańszą. Pozdrawiam .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

i to jest dobra myśl lustra
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

już nie przesadzajmy z tymi progami zwalniającymi :/ może najlepiej jeszcze fotoradar zamontować. jeśli już to raczej byłabym za tym aby przy wyjazdach z hal garażowych zamontować lustra drogowe
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

taki próg to chyba spory koszt, ktoś się orientował?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Witam wszystkich. Popieram wszystkich postulujących wolną i rozważną jazdę po naszym osiedlu . Sam używam autka i jadąc często widuję dzieci bawiące się na ulicy lub blisko niej. W takiej sytuacji bardzo powoli i uważnie pokonuję taki odcinek , wystarczy trochę życzliwości i zrozumienia. Zgadzam się z tym aby ustawić progi zwalniające dla tych , którym by nie chciało się zwalniać w takich sytuacjach jak powyżej. Dodatkowym i bardzo ważnym argumentem dla wstawienia progów są wyjazdy z hali garażowej , w momencie wyjazdu nie widać nic . Powinien być krótki odcinek drogi ( około 2m ) wyjazdowej z hali do drogi osiedlowej a tak bezpośrednio wyjeżdża się na drogę i są to miejsca bardzo narażone na kolizje a takie progi dodatkowo by wymusiły czujność i bezpieczeństwo. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców.
ArniAL
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Mam do wszystkich wielka prośbę proszę posprawdzać w swoich piwnicach czy nie zaczyna Wam sie robic grzyb,pleśń itp dotyczącej słabej wentylacji w hali garażowej. Pewnie na tą chwilę mało osób tu zagląda ale przez zapytanie sąsiada ta informacja pójdzie na osiedle.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

Wszyscy wiemy jakie normy obowiazują, czy to prawne czy tzw. międzyludzkie. Czasem wystarczy zwrócić komuś uwagę ale czasem trzeba skorzystać z darmowego połączenia na 112.... i tyle. Brak reakcji dla buraka to zachęta do "rozwoju" mam tylko nadzię, że większość woli mieć spokój i mieszkać jak ludzie. Pożyjemy zobaczymy ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5