mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

nie dramatyzuj ja miałem 1,5 miesiaca opoznienia
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

prawie miesiąc opóźnienia, no niestety...oby mieszkanie było rzeczywiście "gotowe".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

witam dzisiaj dostalam list z mat budu ze odbior 6 bloku 25 kwiecien
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

G
Jeszcze zatem nie znasz siły wiatru, niestety to wszystko uczynił wiatr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Witam. Za miesiąc wszyscy już powinni mieć odebrane mieszkania i jak ktoś wspomniał czas będzie zainteresować się sprawami wspólnoty (czyli naszymi) W zasadzie to wspólnota już jest:
"Wspólnota Mieszkaniowa powstaje już w chwili wyodrębnienia jednego lokalu mieszkalnego w danej nieruchomości. Członkiem wspólnoty jest każdy właściciel - czy tego chce czy nie - i przysługują mu z tego tytułu prawa i obowiązki."
Myślę, że można spróbować wybrać jakiś dogodny termin zebrania i ustalić prę spraw. Wybór zarządcy, firmy sprzątającej, ubezpieczenia, wybrać zarząd wspólnoty itd... Z doświadczenia wiem, że im szybciej się tym zainteresujemy tym lepiej.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Drodzy mieszkańcy. Nie wiem, czy Wam nie przeszkadza to, że wszyscy mają wspólny kod do klatki. Uważam że każde mieszkanie powinno indywidualny mieć kod, przez siebie wymyślony. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Mam nadzieję że jak już będzie utworzona jakaś wspólnota to się zmieni to na lepsze. I czy nikt nie zauważył że siatka otaczająca osiedle jest już zgnieciona przez kubły na odpady odnawialne tj.: szkło, plastik, papier itp? Ktoś był naprawdę mądry by umieścić je w tym miejscu. Albo Ci co wrzucają tam rzeczy ich nie zamykają, albo to wiatr taki silny... Wątpię...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Witam sąsiadów!
Myślę, że gdyby w budynku nr 3 była zamykana brama garażowa, to nie byłoby problemu z kłódką - już nie raz brama otwarta była na oścież. Dodatkowo podawanie kodu do domofonu na forum, nie było dobrym pomysłem :( - na szczęście moderator usunął post.

Drodzy uczestnicy tematu. Czytam posty odnośnie czystości i dbałości o nasze osiedle i jestem mocno zdziwiona, że regularnie "ktoś" przejawia swoją dezaprobatę co do postów pt. "porządek i sprzątanie po piesku". Czyżby ta lub te osoby nie sprzątały albo może lubią tak miłe otoczenie "brązowych grzybków"??. Ku przestrodze przeczytałam dziś w GW, że w Gdańsku trwa akcja "przebiśnieg". Straż miejska kontroluje osiedla i ulice wlepiając mandaty za śmierdzące wykroczenia. Rumia jest niedaleko Gdańska to może wtedy myślenie niektórych ulegnie zmianie. Lubię zwierzęta ale lubię też mądrych właścicieli. Sama mam zwierzaka i sprzatam po nim. Polecam zmianę myślenia. P.S. skoro na forum tak częśto pojawia się temat psich odchodów to coś jest na rzeczy. I wcale mnie nie ruszy to, że za chwilę osoba lubiąca "przebiśniegi" da mi minusa :)))))))
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

to świadczy tylko o kulturze człowieka, jeśli ma niski poziom kultury to nie sprząta po swoim pupilu!Każdy niech pamięta,że dba nie tylko o innych teren ale także o swój! Więc sprzątaj po swoim pupilu- korona z głowy Tobie nie spadnie!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

witam, zadbajmy o porządek i bezpieczeństwo na naszym osiedlu ...psy wyprowadzamy na smyczy i kagańcu , sprzątamy po nich ......współczuję zwierzakom ,które maja nieodpowiedzialnych właścicieli......
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Witam sąsiadów osiedla chciałem prosić o zwrócenie uwagi na komórki lokatorskie w hali garażowej.Dzisiaj po dłuższej nieobecności zauważyłem że mam rozciętą kłódkę blok nr 3 piwnica była pusta ale straty są. Ładnie się zaczyna choć osiedle zamknięte . Serdecznie pozdrawiam myślę że był to pojedynczy epizod .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jony co tą dygresją zamierzałeś nam przekazać? :)
Mamy się bać czy co?
Aha, mam prośbę do sąsiadów z bloku nr 1. Trawnik przed blokiem, strona z widokiem na łąki. Szanujmy trawniki i nie róbmy popielniczki z trawnika. A jak mamy imprezę pt. parapetówka to miejmy na uwadze także stronę wizażu po. Wygląda to słabo. Winni wiedzą do kogo kieruję uwagę. Słabe to jest naprawdę !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Co do internetu to najlepiej oplaca sie Netarea 24 mam ja od roku i jest ok 20 mega - 49 zł. A wykonawca co to waszych bloków to wiem jak robili ewewacje kolega jest powiązany z nimi i opowidal jak to jeden zaciągał tynk a drugi psikal za nim z 4 metry farbą przez jakiś rozpylacz :).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

W moim akcie i pewnie u innych osób też jest zapis, że MB zobowiązuje się do wykonania przyłącza docelowego do 31-12-2012 i poniesienia wszelkich kosztów z tym związanych.

belwi widziałam kiedys fachowców z muktimedi na osiedlu komus podłaczali najwidoczniej ale nie wiem tego na 100%

teraz mam pytanko do osób z pierwszego bloku lub drugiego w sprawe tych aktów notarialnyych czy ktos mógłby mi powiedziac jak to wygladało mimo nie podłączonego prądu??

no i do budynku nr 3 troche duzo nas za smiecii policzyli co nie??

Akty notarialne dla budynku 3 podpisywane będą 20, 27 i 28 marca, więcej informacji w liście poleconym

Anka Multimedia w Rumi?? O Chopinie to wiem, ale o Multimedii nie słyszałem. Kiedyś była w skrzynce ulotka z UPC, ale z tego co wiem w tej okolicy nie ma UPC. Zauważyłem sporo kamer na osiedlu, ktoś się orientuje na jakiej zasadzie będzie monitorowane osiedle i czy będą z tego tytułu jakieś dodatkowe opłaty?

co do internetu chyba najszybszy i tani jest w tygrysnecie a co do kablówki to chyba nie ma za duzej opcji oprócz satelity ale tak to chopin i multimedia a czy ktos dostał z was jakis list polecony od mat buda czy w 3 budynku juz podpisywanie aktu notarialnego sie zaczeło??

witam, podpowiedzcie sąsiedzi jaka kablówka ,net, jest godna uwagi na naszym pięknym osiedlu...dzieki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sąsiedzi mam do Was prośbę. Napiszcie proszę coś o internetowych łączach. Gdzie warto podpisać umowę ze względu na transfer no i cenę.
Wasze opinie być może pomogą mi dokonać wyboru.
Pozdrawiam, Lula
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3