mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

witam ! ja czekm na 6 a tego kiedy odbiór to chyba nwet w MB nie wiedzą... ostatnia w ogóle niewiele tam wiedzą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy ktos wie kiedy jest odbior 5 budynku?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

To miejsce bylo znane juz od dawna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Widzieliście, między budynkiem 4 a 5 budują stację trafo :(

uprzejmie prosze pozdrowić znajomego "serwisanta TAKICH pieców"

rozumiem dzieki za info
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no widać że stefan burczy mucha ma pojęcie o ludziach jak nikt inny :D

Artur
co do temperatury to Twoja sprawa indywidualna (ja mam swoje powody dla których mam taką temp)
co do wskaźnika który pokazuje 1,1 jest on ustawiony wg zaleceń znajomego który oczywiście zna się na piecach a nie wymyśla bo mu wygodnie (jest serwisantem takich pieców)

skoro jestes takim fachowcem to napisz jak najlepiej skonfigurowac piec zeby było dobrze tez uważam ze 23 stopnie w dzien to za duzo i bez sensu wiec tylkopytałem a wnioski sam wyciągnełem z tej odpowiedzi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

MCKS@INTERIA.PL.....podpowiadam wszystkim tym ktorzy chcą sie dowiedzieć czegoś więcej na tamat ogrzewania i kociołka marki URLICH.....pozdrawiam... STEFAN
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

oj artur artur....sztuczną inteligeencje pytasz o rzeczy na ktorych w ogole sie nie zna....21 na noc i 23 w dzien....masakra i w okienku 1.1 bo znajomy polecił.....pytasz blondynke farbowaną na czarna i myślisz,że suuuuper zaoszczędziła na gazie???? Też masz mieszkanie na dabrowskiego i masz w dodatku podłogówke o czym może anetka tylko pomarzyć...i wierz mi mniej płacisz za większe mieszkanie niż ona za"kurnik"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

dzięki Aneta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kurczę nie pamiętam musiałabym zerknąć ale jakoś 2200zł tak mi się wydaje

OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

Aneta

Ile kosztował Cie akt notorialny u tej Pani mecenas z redy?? Z tego co pamiętam masz podobne mieszkanie ok 50 m2??

Od początku chodziło mi o PCC od hipoteki umownej czyli 19 zł, a nie podatek 2%
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

opisał/ła sorki za błąd powyżej :)

widzę że Pan\Pani ZZZ opisało to co ja miałam na myśli

jeśli Tobie chodzi o 19zł to się płaci, ale nie płaci się podatku od zakupu nieruchomości bodajże 2% gdy się kupuje z rynku pierwotnego a deweloper jest płatnikiem vat
.
ja zrozumiałam że pytasz o podatek od zakupu mieszkania który przy zakupie z rynku wtórnego się płaci

Aneta byłam w US, w banku, gdzie kontaktowali się z radcą prawnym i wszyscy zgodnie twierdzą że taki podatek się płaci, zresztą notariusz też o tym mówił, znajomi którzy niedawno kupowali mieszkanie w Rumi od innego dewelopera mieli identyczna sytuację tez płacili.

ZZZ, kupiłem mieszkanie na Al. Dębowej i akt podpisywałem i taką właśnie drogę przechodziłem.
A w Urzędzie Miasta te 17zł to opłata skarbowa. Za jakiś czas (2-3 tyg chyba) mają naliczyć wysokość podatku. Jest on płatny co rok. Dla porównania mieszkanie około 60mkw to koszt roczny 80zł.

Zgodnie z ustawą o podatku od czynności cywilnoprawnych art 2 pkt 2a, gdy jedna ze stron jest opodatkowana podatkiem od towarów i usług to nie podlegają podatkowi czynności cywilnoprawne. Tak jest w przypadku kupna mieszkania na rynku pierwotnym od dewelopera (jeśli deweloper jest płatnikiem podatku vat).
prajs - czy opisana sytuacja przez Ciebie dotyczy mieszkań na Alei Dębowej, czy opisałeś inny przykład. Za co płaciłeś 17 zł w Urzędzie Miasta?