mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

PCC musisz zapłacić. Nawet przy podpisywaniu aktu pani notariusz o tym przypomina. Jedzie się do Wejherowa do US, wypełnia się deklarację PCC-1 i w kasie płaci się 19zł. I koniec. Potem do sądu (najpierw do kasy, która jest na Sobieskiego), a potem do Wydziału Ksiąg Wieczystych na ul. Reformatów. Wpis do hipoteki kosztuje 200zł i należy wypełnić deklarację KW-Wpis. Należy być po Pani notariusz, bo najpierw ona składa wpis do ksiąg wieczystych i ustanawiają numer. A potem można dopiero złożyć wniosek o wpis do hipoteki. Należy mieć pokserowane wszystkie papiery.
Potem do Urzędu Miasta, opłacić 17zł, złożyć deklarację w sprawie podatku od nieruchomości.
Zatem najlepiej cały dzień wziąć wolne z pracy, bo jest trochę latania i załatwiania.
Powodzenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Artur
na piecu mam ustawione 55 stopni i 1,1 poziomu w takim małym okienku (nie wiem jak to się nazywa) to jest najoszczędniej jeśli chodzi o ogrzewanie (tak nam polecił znajomy)
a na programatorze mam na noc 21C w dzień 23 i w sumie piec chodzi w dzień bo w nocy jest tak ciepło że on nawet się nie włącza bo temp nie spada do 21C
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mm
jeśli deweloper jest płatnikiem VAT to nie płacisz podatku tak jest i już, to chyba powinno cieszyć, jak nie wierzysz to zadzwoń do US, ja nie znam przepisów a pamięć, ale kupowałam mieszkanie więc wiem :)
http://gazetadom.pl/prawo/1,65546,3649460.html

A czy nie jest tak że wszyscy mieszkańcy powini mieć taką samą treść aktu notarialnego? Wiec jak? Ci co mają już akt podpisany z zapewnieniem że MATBUD będzie ponosił wszystkie koszty z przyłączem energi będą mieli inny akt, niż póżniej inni z pozostałych budynków już w przyszłości bez takiego wpisu będą mieli?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

http://kredytopedia.pl/wiki/Podpisanie_umowy_kredytowej_-_co_dalej

pcc od ustanowienia hipoteki a nie VAT. VAT to całkiem inna sprawa. Nawet w umowie kredytowej jest zawarta taka opłata jak podatek od czynnosci cywilno prawnych

Aneta,
Możesz podać podstawę prawną dlaczego nie płaci się podatku od czynnosci cywilnoprawnej - ustanowienie hipoteki (formularz PCC), gdy deweloper płaci podatek VAT?

hej Aneta

Powiedz mi jak najlepiej ustawić stacje pogodowa zeby miec ciepło w mieszkaniu i zeby było oszczednie wiem ze rok juz na dabrowskiego mieszkasz dlatego masz praktyke w tym.

przy zakupie mieszkania od dewelopera nie płaci się podatku PCC bo deweloper płaci vat

Mam pytanie do osób które złozyly wniosek o wpis hipoteki do księgi wieczystej, płaciliście juz PCC od hipoteki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

kto ma problem z kotlem firmy ULRICH prosze o kontakt a pewno pomoge
513-507-078

Widzieliście to pismo od MB? Że powyżej 300zł za prąd lokator sam sobie ma płacić. Chyba ludzie przeginają z tym prądem i rzeczywiście nie używają pieca tylko na grzałkach jadą.

Pakit28

Jak bedziesz juz po odbiorze bo z tego co wiem dziś odbierasz pisz na maila wymienimy sie spostrzezeniami odnosnie naszego budynku.

Pozdrawiam

Pakit28

ogólnie zwróćcie uwage Mb że elewacja od strony klatek jest starsznie zabrudzona jakby ten blok miał juz 10 lat.

Pakit28

jesli masz jakies pytania odnosnie odbioru to zapraszam na maila aryjczyk1981@o2.pl niechce tutaj pisać poniewaz ludzie z 1 i 2 budynku takze nie dziela sie co w sprawie aktów notarialnych sie dzieje i sie komunikuja tylko miedzy soba droga mailową.
Pozdrawiam

Artur jak z Twoim odbiorem????Dobrze pamiętam, że miałeś mieć 17 lutego??

Ja płaciłem 4200.

po ile placiliscie za metr mieszkania na tym osiedlu? interesuja mnie mieszkania od 50 do 65m2

Poza tym Marek K wczesniej pisałes/aś jako Aga, jesli jestes przeciwna podpisywania aktow dlaczego nie napiszesz tego ludziom na maila albo dlaczego nie mowilas takch rzeczy na zebraniu, za kazdym razem pod innym nickiem, teraz krytykujesz tych co podpisali, o co ci chodzi? Wiesz cos czego pozostali nie wiedza to napisz nam to, tak się chyba umawialismy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Poza tym Marek K wczesniej pisałes/aś jako Aga, jesli jestes przeciwna podpisywania aktow dlaczego nie napiszesz tego ludziom na maila albo dlaczego nie mowilas takch rzeczy na zebraniu, za kazdym razem pod innym nickiem, teraz krytykujesz tych co podpisali, o co ci chodzi?