Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA
~Iskiereczka
(12 lat temu)
powtarzam któryś raz mi nie zależy na tym by odebrać mieszkanie, mam gdzie mieszkać, na głowę też mi nie kapie. Co do pretensji to do nikogo nie mam pisałam, że to każego sprawa i że po co się odbiera mieszkanie skoro krótko mówiąc MB nie wywiązał się z umowy, a że to zostało odebrane za pretensje to trudno w moim mniemaniu tego na myśli nie miałam. Inna kwestia z Energą jest gdy MB otrzymał pismo z Energy w sprawie przyłączen, że mają być docelowo niby do końca kwietnia czy tam grudnia 2012 jak dla mnie ta sprawa zmienia postać rzeczy. jest pismo , które zapewnia mmniem, że ptrzyłącza będą zrobione więc nie widzę problemu i o takie będę się ubiegać na pewno by mieć podpórkę. tak się składa, że bez odpowiednich dokumentów ani pozwolenia na użytkowanie i wykonania wszystkich prac zawartych w umowie nie mam zamiaru odbierać mieszkania, ale z chęcią skontroluję co mają zrobione i po to właśnie umawiam się na tzw odbiór, ale na pewno niczego nie podpiszę jak czegoś mi zabraknie w papierach bądź nie zostanie wykonane i jak będzie trzeba to zczekam nawet do końca roku.
co do prądu to oczywiście na rękę NIE MI ale mieszkańcom, którzy odebrali mieszkanie jest nie płacić za prąd. Co do restrykcyjnego podejścia to oczyłwiście, że będę ale nie w kwestii durnej Energy co można podpiąć pod punkt w umowie nie wiem czy inni go mają ale z winy osób trzecich co się w to idealnie wpasowuje, chyba że ktoś ma na to inne spojrzenie. Więc nie będę sie o to wykłucała. Pisac czasami można oczywiście ale nie mam przed sobą umowy i można o jakimś tam punkcie zapomniec jak to właśnie z winy osób trzecich. Co do grzania to oczywiście będę ale najpierw po pierwsze musze odebrać mieszkanie co zapewne potrwa jeszce dłuższy czas,a do tego czasu przyłącza będą zrobione, bo inaczej Mb nie otrzyma pozwolenia na użytkowanie a co za tym idzie ja nie odbiorę mieszkania.
Dziwi mnie podejście co niektórych bo nie rozumiem jak mozna się wykłucac po fakcie, jak każdy kto odbierał mieszkanie, a miał wpisane w protokół co jeszcze MB musi zrobić np. hala garażowa czy tam piwnica, zgodziliście sie aby zostało to zrobione w innym terminie. Inna sprawa by była gdyby sie nie odebrało mieszkania, to wtedy można żłożyc pismo o niedotrzymanie warunków umowy gdzie liczony jest za każdy dzien zwłoki 0,02% ale każdy odebrał i po co te afery siać. Wspólnota wsólnotą i tak każdy będzie sie martwił jak co do czego przyjdzie o własną brzydko młówiąc d*pę. Ustali się co trzeba i tyle by było z tej całej wspólnoty, jakies tam zebrania co jakiś czasi tyle. Nie kupuję mieszkania bo to by szukac sobie przyjaciół czy znajomych nie ma dla mnie znaczenia kto będzie mieszkał, ale nie ukrywam, że dobrze by byo gdyby panowała pozytywna atmosfera, a z tym niestety z doświadczenia wiem nie zawsze jest tak kolorowo z lokatorami. Wypadało by zastanowić się nad kwestią jaka jest prawidłowa koleje rzeczy, czy njajpierw odebrac mieszkanie i wpisac w protokół co MB ma jeszcze zrobić i potem dopiero miec pretensje, że MB nie dopełnił umowy (bo hala niez robiona bo to i tamto ....) czy nie odbierać i miec pretensje? bo to drugie to chyba jest zasadne w przeciwieństwie do pierwszego. Bo wygląda to tak, że każdy mieszkanko zadowolony odebrał, a nikt przecież nikogo nie zmuszał i nagle przypomniał sobie, że przecuież w umowie było napisane, że za opóżnienia w odbiorze jest 0,02% i co teraz to kombinowac jak by tu zrobic żeby dostać kaske. Chyba coś tu aby nie gra. Wymagać to można przed podpisaniem dokumentów a nie po. Każdy zgodził sie na opźnienie przy odbiorach wpisując do protokołu, że hala garażowa itd zostana odebrane w późniejszym terminie. A jeżeli tak bardzo każdy chce coś dostać od MB to wykłucajcie się o te parę dni z którymi MB sie spóźnił przy odbiorach, bo w umowie mieliście inną datę odbiorów w umowie a na inny termin dostaliście pismo, to można uznać za zasadne :) Ale nie można rządac od kogoś czegoś na co samemu wyraziło się zgodę i z potulną głową przyjęło oraz własnoręcznie podpisało.
To tyle mam do powiedzenia, jak ktoś chce jescze pisać na tym forum to bardzo proszę. Pozdrawiam sąsiadów
2
2