mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

Marek K moze jakies konkrety?????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z tego co wiem to bardzo dużo już podpisało akt. Nie rozumiem dlaczego się boicie? Piszecie okólnikami, a może jakiś konkret?
W akcie jest napisane o Enerdze, co tam jeszcze ma być napisane, żeby było oki?

Ja sie wypowiem raz..kto podpisal akt temu gratulacje? w lutym tez zaplacicie to samo u notariusza jeszcze raz?
to po pierwsze..po drugie prad..gratulacje naprawde dla "szczesliwcow" z aktami.sa z reka w d*pie ;]
nikt nie powinien teraz aktu podpisywac ;]
ale gratulacje tym co mysla ze sa szczesliwcami ;]

Witam, osoby zainteresowane sprawą aktów not. -piszcie bo to ważne.
karpos@o2.pl

Artur
samemu przypisujesz na siebie, dostajesz przy odbiorze karteczkę i z tym idziesz. Gazownia jest w Rumi. Jakbyś jechał w kierunku Gdyni z Redy i jeszcze przed castoramą, na rogu jest sklep z łazienkami "concept" i w tą uliczkę trzeba wjechać.

mieszkańcy bud. nr 3 co jest z naszymi drzwiami wejściowymi w klatce A?? i czy mieliście już odbiór garażu i piwnic??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

pytanko

gaz odrazu po odbiorze trzeba przepisac na siebie i czy ta gazownia gdzie sie miesci??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam

sasiedzi jak tam odbiory w budynku nr 4?? Jeśli ktos jest na forum z budynku nr 4 to prosze o info.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajnie by było gdyby osoby ktore podpisały akty napisały czy wszystko gra z tymi aktami, jak nie tu to moze na maila.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam

co tu sie dzieje ludzie ;]

czesc jeszcze nie mieszka a malo co sie nie pobije ;] spokojnie spokojnie

czy ktos juz podpisal akt? czy wszystko jest dolaczone do aktu tzn oswiadczenia jakies itp?
ostatnio nie bylam aktywna i zagubilam sie :(

blok1
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

do użytkowników kotłów urlich.....po pierwsze....serwisant przy pierwszym uruchomieniu powinien wyregulować kocioł tak by ten kod sie nie pokazywał...po drugie można to zrobić samemu w książce instruktażowej,jest to opisane w kodzie serwisowym num.4.....nastawa jest 33......zwiekszyć należy do maksimum czyli 99.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy jutrzejsze spotkanie mieszkańców jest aktualne? Bo ja jestem chętna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pojawia się sporadycznie, wielu mieszkańców o tym mówi. E16 jest to brak odbioru ciepła z kotła. Wynika ze zbyt małego przepływu wody przez kocioł, np poprzez zapowietrzenie kotła. Sprawdź czy grzeją całe grzejniki, czy się czesto zapowietrzają.

Witam

mam pytanko do osób mieszkających już.

Czy często Wam się pojawia na piecu błąd E-16??
I co to jest??

Pozatym Iskiereczko jak uważasz , że forum jest głupie po co w nim uczestniczysz?!....

Iskiereczka
chyba nie będziesz miała wyjścia nie korzystać z tego prądu, bo jednak mieszkanie musi być ogrzewana zwłaszcza przy takich pogodach a piec jest na prąd.......

powtarzam któryś raz mi nie zależy na tym by odebrać mieszkanie, mam gdzie mieszkać, na głowę też mi nie kapie. Co do pretensji to do nikogo nie mam pisałam, że to każego sprawa i że po co się odbiera mieszkanie skoro krótko mówiąc MB nie wywiązał się z umowy, a że to zostało odebrane za pretensje to trudno w moim mniemaniu tego na myśli nie miałam. Inna kwestia z Energą jest gdy MB otrzymał pismo z Energy w sprawie przyłączen, że mają być docelowo niby do końca kwietnia czy tam grudnia 2012 jak dla mnie ta sprawa zmienia postać rzeczy. jest pismo , które zapewnia mmniem, że ptrzyłącza będą zrobione więc nie widzę problemu i o takie będę się ubiegać na pewno by mieć podpórkę. tak się składa, że bez odpowiednich dokumentów ani pozwolenia na użytkowanie i wykonania wszystkich prac zawartych w umowie nie mam zamiaru odbierać mieszkania, ale z chęcią skontroluję co mają zrobione i po to właśnie umawiam się na tzw odbiór, ale na pewno niczego nie podpiszę jak czegoś mi zabraknie w papierach bądź nie zostanie wykonane i jak będzie trzeba to zczekam nawet do końca roku.
co do prądu to oczywiście na rękę NIE MI ale mieszkańcom, którzy odebrali mieszkanie jest nie płacić za prąd. Co do restrykcyjnego podejścia to oczyłwiście, że będę ale nie w kwestii durnej Energy co można podpiąć pod punkt w umowie nie wiem czy inni go mają ale z winy osób trzecich co się w to idealnie wpasowuje, chyba że ktoś ma na to inne spojrzenie. Więc nie będę sie o to wykłucała. Pisac czasami można oczywiście ale nie mam przed sobą umowy i można o jakimś tam punkcie zapomniec jak to właśnie z winy osób trzecich. Co do grzania to oczywiście będę ale najpierw po pierwsze musze odebrać mieszkanie co zapewne potrwa jeszce dłuższy czas,a do tego czasu przyłącza będą zrobione, bo inaczej Mb nie otrzyma pozwolenia na użytkowanie a co za tym idzie ja nie odbiorę mieszkania.
Dziwi mnie podejście co niektórych bo nie rozumiem jak mozna się wykłucac po fakcie, jak każdy kto odbierał mieszkanie, a miał wpisane w protokół co jeszcze MB musi zrobić np. hala garażowa czy tam piwnica, zgodziliście sie aby zostało to zrobione w innym terminie. Inna sprawa by była gdyby sie nie odebrało mieszkania, to wtedy można żłożyc pismo o niedotrzymanie warunków umowy gdzie liczony jest za każdy dzien zwłoki 0,02% ale każdy odebrał i po co te afery siać. Wspólnota wsólnotą i tak każdy będzie sie martwił jak co do czego przyjdzie o własną brzydko młówiąc d*pę. Ustali się co trzeba i tyle by było z tej całej wspólnoty, jakies tam zebrania co jakiś czasi tyle. Nie kupuję mieszkania bo to by szukac sobie przyjaciół czy znajomych nie ma dla mnie znaczenia kto będzie mieszkał, ale nie ukrywam, że dobrze by byo gdyby panowała pozytywna atmosfera, a z tym niestety z doświadczenia wiem nie zawsze jest tak kolorowo z lokatorami. Wypadało by zastanowić się nad kwestią jaka jest prawidłowa koleje rzeczy, czy njajpierw odebrac mieszkanie i wpisac w protokół co MB ma jeszcze zrobić i potem dopiero miec pretensje, że MB nie dopełnił umowy (bo hala niez robiona bo to i tamto ....) czy nie odbierać i miec pretensje? bo to drugie to chyba jest zasadne w przeciwieństwie do pierwszego. Bo wygląda to tak, że każdy mieszkanko zadowolony odebrał, a nikt przecież nikogo nie zmuszał i nagle przypomniał sobie, że przecuież w umowie było napisane, że za opóżnienia w odbiorze jest 0,02% i co teraz to kombinowac jak by tu zrobic żeby dostać kaske. Chyba coś tu aby nie gra. Wymagać to można przed podpisaniem dokumentów a nie po. Każdy zgodził sie na opźnienie przy odbiorach wpisując do protokołu, że hala garażowa itd zostana odebrane w późniejszym terminie. A jeżeli tak bardzo każdy chce coś dostać od MB to wykłucajcie się o te parę dni z którymi MB sie spóźnił przy odbiorach, bo w umowie mieliście inną datę odbiorów w umowie a na inny termin dostaliście pismo, to można uznać za zasadne :) Ale nie można rządac od kogoś czegoś na co samemu wyraziło się zgodę i z potulną głową przyjęło oraz własnoręcznie podpisało.

To tyle mam do powiedzenia, jak ktoś chce jescze pisać na tym forum to bardzo proszę. Pozdrawiam sąsiadów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Iskiereczka gratuluje podejścia...skoro forum jest głupie to po co na nim piszesz??

Oto twoja wypowiedź z 17-01-2012

"w niektórych kwestiach jak się do nich mówi to jak do słupa, jedynie Pani Sylwia z biura wydaje się być rzetelna, przynajmniej z nią udało się wszystko pozałatwiać jak należy. Nawet były kierownik jak się do niego mówiło by coś poprawił to nic. Czekam już kilka msc na poprawę odpływu w łazience i co dalej to samo. bo jak to się dowiedziałam, jak na razie nie mają czasu i to zrobią. Zobaczymy na odbiorze. Sama nie wiem czy odbierać to mieszkanie, tylko mnie kur...a bierze jak o tym pomyślę."

Wypowiedź z 02-02-2012

"Jak deweloper nie wywiązuje się z umowy to musi ponieść konsekwencje i nie widzę tu innego rozwiązania jak walczyć o swoje. MB robi co chce a ja płaciłam raty zawsze w terminie, z każdego punktu w umowie wywiązałam się jak trzeba więc tego samego oczekuję od dewelopera. I nie interesuje mnie co MB ma za problem z Energą i jak się dogadują miało być zrobione i koniec. Nie interesuje mnie po której stronie leży wina, umowa jest jedna i trzeba się jej trzymać dlatego teraz będę restrykcyjnie żądać wywiązania się z każdego najmniejszego punku."

A dzisiaj piszesz, że należy zluzować bo nawet na rękę jest korzystanie z darmowego prądu i szukać pozytywów. Więc jak to jest podchodzić restrykcyjnie i wymagać umowy czy zluzować i się nie przejmować? Dziwne masz podejście i zaskakująco zmieniasz zdanie. Piszesz o wygrzewaniu murów a jak chcesz to zrobić bez grzania w mieszkaniu no i w jaki sposób chcesz grzać skoro nie będziesz korzystać z prądu?? Będziesz czekać do lata aż przyjdą upały??

Co do odbiorów pisze tylko za Siebie, mogłem Sobie pozwolić na to żeby to przeciągać inni być może mieli inne sytuacje. A walczę o liczniki i prąd nie tylko dla Siebie ale i dla reszty mieszkańców. Podobno mamy z czasem tworzyć wspólnotę a nie patrzeć jeden na drugiego wilkiem...

Iskiereczka, ale ten czarny scenariusz dotyczy również Ciebie, jeśli zapłaciłaś za mieszkanie. A czy je odebrałaś czy nie, to nie ma wielkiego znaczenia, ponieważ Ci którzy odebrali mają wszystkie braki wpisane w protokołach odbioru.
I chyba to Ty jesteś osobą, która mimo że nie mieszka to ma największe pretensje do innych, chyba za to, że odebrali mieszkania, a Ty nie.
Jeśli jest to dla Ciebie strata czasu, forum jest za głupie - czyli jego użytkownicy - mieszkańcy tego samego osiedla, to po prostu tu nie zaglądaj. Rozważ jeszcze możliwość nie odbierania mieszkania w ogóle, bo będziesz musiała z takimi głupimi mieszkańcami współmieszkać.

najlepiej będzie jak każdy będzie dbał o własne sprawy. A tak na marginesie to na tym forum można napisać wszystko a każdy to łapie jak "ciepłe bułeczki".
To już mój ostatni post na tym forum, życzę powodzenia Wszystkim sąsiadom w załatwieniu pomyślenie spraw z MB.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szczerze mówiąc to stwierdzam, że to forum jest strasznie głupie, strata czasu., bo każdy tylko się wykłóca czy ma pretensje albo jak to woli coś mu nie gra, nie leży po fakcie.
jedynie beLwi muszę się zgodzić, z tym że próbowałeś nie obierać mieszkania właściwie jako jedyny, ale jak widać sprawy kredytowe o których pisałeś wygrały czy jak wolisz zmusiły Ciebie do podjęcia takiej decyzji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0