Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA
Słuchajcie jak kiedyś dzwoniłem do Energii czy rozmawiałem ze znajomymi, którzy budowali dom to standardem jest to, że ktokolwiek podpisuje umowę z Energą na wykonanie przyłącza docelowego to jest w niej zawarty termin 2 lata na wykonanie tego przyłącza przez Energę. Trwa to tyle bo jak to w naszym kraju bywa przeciągają się przetargi, trwa załatwianie masy pozwoleń itp. I MB o tym doskonale wie bo nie buduje osiedli od wczoraj. Sprawa by wyglądała zupełnie inaczej gdyby powiedzieli od razu wprost "możemy oddać mieszkania szybciej, ale istnieje prawdopodobieństwo że nie będzie przyłącza albo czekamy do jego wykonania żeby było wszystko", ale nikt tak w firmie nie powiedział i skoro w umowie zapewniają, że ma być oddane to chyba wiedzą o czym piszą prawda?? Ja od sierpnia co chwila słyszałem inną wersję o prądzie i ciągle był on przekładany. Po co taka dziecinada zamiast powiedzieć jasno o co chodzi. Co do zapewnień MB o pewnym prądzie na koniec lutego to co będzie kiedy mrozy będą trzymać np. do połowy marca?? Już wiadomo, że tych prac nie można wykonać przy ujemnej temperaturze i wtedy będzie zwalanie na pogodę?? Dlatego będę walczył o wypłatę kary bo Ja podpisywałem umowę z firmą MB a nie Energą itp. Równie dobrze można w nieskończoność zwalać winę na poszczególnych podwykonawców i powoli wychodzi na to, że kupiliśmy od MB mieszkania a oni nie są za nic odpowiedzialni.
Co do aktu to jestem w kropce bo z jednej strony zmaleje rata kredytu, ale z drugiej podpisywać akt bez przyłącza docelowego jest sporym ryzykiem.
0
0