mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

pytanko do przyszłych mieszkańców budynku nr4: dostał może ktoś z Was pismo z informacją o terminie odbioru? Bo podobno zostało już do nas wysłane w zeszłym tygodniu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest pozwolenie na użytkowanie dla dwóch pierwszych budynków ale WARUNKOWE z zastrzeżeniem, że docelowe wykonanie przyłącza energetycznego musi być wykonane do końca 2012 roku. A jak się dostaje takie pozwolenia bez wszystkich rzeczy to chyba nie muszę tłumaczyć... Kontrola z PiNB była w połowie października a decyzje wydano z datą 9 grudnia...

Artur a kto Ci powiedział, że pierwsze dwa budynki mają odbiór techniczny? Jak mogą mieć odbiór techniczny bez normalnego prądu i liczników. Nikt nie odbierze Ci budynku jak nie masz przyłącza energetycznego. Gdybyś miał odbiór techniczny, to mógłbyś już podpisywać umowę notarialną.

mam nadzieje,ze kazdy kto ma pieska,posprzata po nim,i bedzie wyprowadzal poza osiedle
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

witam, wracam do piesków i ich właścicieli jak nie będą sprzątać posypią się mandaty
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Artur a zapytałeś czy już skończyli robić przyłącze docelowe dla całego osiedla? Może jeszcze nie jest wykonane i nadal "lecimy" na prądzie tymczasowym i pewnie to jest przyczyną braku możliwości założenia liczników. Chyba, że była taka informacja w bloku, która mi umknęła.

w zasadzie ja tego problemu z energa nie rozumiem skoro pierwsze 2 budynki sa juz po odbiorach technicznych dlaczego energa nie przyjezdza i nie podłancza tych budynków i nie montuje liczników??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo jesli jest prad ale nie z enegry to skad??

dzwoniłem dziś do energi i powiedziano mi ze jak bedzie odbiór techniczny całego budynku wtedy mozna do nich przyjechac i złozyc wniosek o załozenie licznika wtedy energa w ciagu 7 dni zamontuje licznik na prąd.

OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

Czyli mam rozumiec ze zarzadca przychodzi ze swoim psem na teren osiedla i piesek robi swe potrzeby na terenie naszego osiedla i sprzataczka tego nie sprzata?? Jesli tak to uwazam ze sasiedzi którzy juz zamieszkują powinni sprzataczce zwrócić uwage że jesli piesek przychodzi to ma po nim miny sprzatac lub wcale z psem nie wchodzic.Ogólnie uwazam z tego co słysze to trzeba jak najszybciej zarzadce zmienic bo widze ze to jest porazka skoro łaske robi ze nie odsniezy wjazdów do hali garazowej to jest jakies nie dorzeczne wymówki. Płacimy wiec wymagamy podstaw takich jak odsniezenie chodników o porze rannej mysle tu o 6 bo miedzy 6 a 8 najwiecej osób wychodzi do pracy a nie ze sobie przychodzi jak sie wyspi jak my musimy wstac do pracy rano to i sprzataczka powinna zasówac na pełnych obrotach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA [RUMIA JANOWO]

to rzeczywiście nie fajne jak pies załatwia się na posesji trawnika. Nie wiem co właściciele sobie myślą ale mi zupełnie to się nie podoba. Wokół są takie tereny, że można psa wyprowadzać poza teren naszego osiedla. Sama mam psa i nie bardzo rozumiem zachowanie właścicieli. Szanujmy to co mamy. Poza tym na pewno będą też dzieci na tym osiedlu, które zapewne będą chciały sobie pobiegać, więc nie uważam by było to ani przyjemne dla widoku ani higieniczne. Ale zapewne te sprawy poruszy się na zebraniu wspólnoty, a bynajmniej powinno.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrze ktos napisał rozeznanie w weekend było. Pan, Pani i pies i coraz więcej kup na trawniku (teraz schowane pod sniegiem :/)

w niektórych kwestiach jak się do nich mówi to jak do słupa, jedynie Pani Sylwia z biura wydaje się być rzetelna, przynajmniej z nią udało się wszystko pozałatwiać jak należy. Nawet były kierownik jak się do niego mówiło by coś poprawił to nic. Czekam już kilka msc na poprawę odpływu w łazience i co dalej to samo. bo jak to się dowiedziałam, jak na razie nie mają czasu i to zrobią. Zobaczymy na odbiorze. Sama nie wiem czy odbierać to mieszkanie, tylko mnie kur...a bierze jak o tym pomyślę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiecie co ..

Mnie już rozwala ta cała komunikacja z MB i zarządcą.
Spadł śnieg nie można wyjechać z garażu bez rozpędu, wyjeżdżając spokojnie można cofnąć się ślizgiem w garaż, ach...

Oczywiście odśnieżanie rano brak. MB twierdzi że mata działa, lecz w 1 budynku nieco mniej niż w 2 . To wszystko jakiś żart, jest śnieg i przymrozek mata działa w pełni albo nie, to wtedy ktoś z ekipy "Zarządcy" niech przychodzi o 6 i odśnieża.

Sprzątaczka bierze tyle co zarządca cytując Panią Zarządce "jest to firma sprzątająca" skład Pani Pan i piesek :) którzy robią rozeznanie w weekend po osiedlu. Jeśli się mylę to mnie poprawcie bo może to nie ekipa sprzątająca.

Za śmieci płacimy jak za zboże a teraz jest tylko jeden śmietnik, zarządca miał wstawić pojemniki na segregację, ale ich brak, i co telefon to inna odpowiedz mi już brakuje słów

Energia która jest pobierana na późniejszy okres, ale co my chcemy zbierać na później niech teraz nie pobiera pieniędzy za coś co nie płaci do MB.....

Z tego co pisze mieszkanka dla mnie w tym momencie sprawa jest jasna. Energa wykonuje Swoją robotę w/g terminu zawartego w umowie pomiędzy MB a nią. Dlatego nie będzie podłączona mata grzewcza i latarnie bo to już by były za duże koszta dla MB a nie tłumaczenie padnięciem prądu. Gdyby faktycznie Energa spóźniała się z wykonaniem inwestycji wtedy MB miałby to gdzieś i wszystko byłoby podłączone bo potem walczyliby o odszkodowanie od Energii za poniesione straty.

Ja nie rozumiem jak można cieszyć się, że mieszkam i nie płacę za prąd w takiej sytuacji. Przecież jak podpisujesz protokół odbioru mieszkania, to akceptujesz stan faktyczny, czyli to, że nie ma prądu z energii również. A co jak minie rok i MAT BUD się zwinie, a my zostaniemy bez prądu. Oni powiedzą, no przecież Pani podpisała odbiór. Nie znam się na prawie budowlanym, ale żaden nadzór budowlany nie odbierze budynku bez przyłącza energetycznego właściwego a nie budowlanego. I co kupimy sami agregat prądotwórczy, jak mieszkańcy Orleksu...?To naprawdę poważna sprawa.

A ja mam pytanie do sąsiadów z budynku nr 3. Nie odebrałam mieszkania. Dostałam kopię pozwolenia na użytkowanie lokalu mieszkalnego, oczywiście jak się wczytałam, to owszem jest pozwolenie ze Starostwa ale tylko na bud. 1 i 2. No i jak już wcześniej pisaliście na czas do 31.12.2012 r. Bo nie ma prądu z Energii. Tak naprawdę to jestem pełna obaw, że zostaniemy na lodzie. Według umowy rękojmia działa 12 mies. od odbioru mieszkania na lokal mieszkalny i 36 mies. na elewację budynku i dach. A co jak Energa nie wykona prac na czas? nadzór budowlany każe się nam wyprowadzać?

DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!

Zwrot dopiero po odebraniu mieszkania można otrzymać na co MB ma 30 dni.

WITAM.Mam pytanie do mieszkańców czy otrzymali od MB zwrot kosztów za białą armaturę i parapety z których zrezygnowali.Mam do zapłacenia ostatnią ratę chciałem odliczyć koszty armatury lecz MB się nie zgadza. Mam zapłacić całość I czekać na zwrot ??? Pozdrawiam.

Inne tematy z forum

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...