mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA [RUMIA JANOWO]

A co ma cwany Pan Gospodarek odpisywać?? Śmieszne jest to, że w drugim piśmie gdzie wytknąłem inne opóźnienia takie jak gaz, hala garażowa czy piwnica to okazało się, że to z winy gazowni. Szkoda, że nie napisał o tym w pierwszym piśmie. Najśmieszniejsze jednak jest to, że Pan Gospodarek nawet nie przeczyta umowy zanim odpisze na pismo, które pewnie jest pisane "na kolanie" bo w każdej odpowiedzi powołuje się na punkt z umowy, który mówi o czymś zupełnie innym niż opóźnienia z winy osób trzecich. Pomimo zwrócenia przez mnie uwagi Panu G, że ten punkt ma się nijak do tego o czym pisze On z uporem maniaka w kolejnym piśmie dalej się na ten punkt powołuje. Niestety to pokazuje szacunek firmy do klienta...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zresztą sytuacja z bramą i furtką jest śmieszna, bo tak naprawdę kazdy kto tylko sięgnie do białego włącznika obok furtki może bez problemu wejśc na teren osiedla. To tak jakbyśmy wogóle nie mieli ogrodzenia, które w tej sytuacji wydaje się nawet zbędne :) Co do współpracy z MERITUM nie mam wiekszych zastrzeżeń bo przecież opłata za sprzatnie i inne jest nieunikniona, tylko jestem zdania, że za wspólne zużycie prądu nie powinniśmy płacić skoro nie ma liczników. Pismo o odszkodowanie do MATBUDU pisaliśmy ale odpowiedz Pana Gospodarka była taka - że wina lezy po stronie Energi i skoro oni płaca za nasz prąd to jesteśmy kwita :( Z checia dołączę się do zbiorowego pisma mieszkanców. Jak to mówią w grupie siła :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam,
Odebrałam mieszkanie w bud. nr 2 i jak narazie mieszkam... Woda ciepła jest, ogrzewanie działa, prąd jest za kóry nie płacę. Jesli chodzi o niezamykanie bramy wjazdowej to widzę często że jest otwarta, ale myślę że nie jest to działanie celowe. Zresztą ią dołącze się do innych chcących napisac zbiorowe pismo.

prajs Ja jestem chętny. marcin akt podejrzewam będzie w terminie ponieważ MB dostało 09-12-2011 pozwolenia na użytkowanie z zaznaczeniem, że docelowe przyłącze energetyczne ma być wykonane do końca grudnia 2012 roku a tutaj pewnie warunek będzie spełniony. Podejrzewam, że taki mnie więcej termin na wykonanie przyłącza jest w umowie z Energą bo inaczej nie podawali by tego do PINB. Ja czekam na odpowiedź prawnika czy ta sprawa jest do wygrania czy też nie. Dobrze by było napisać pisma do Energi i gazowni z prośbą o wyjaśnienia i przedstawienia terminów ich obowiązujących w umowach z MB. Jeżeli z nich będzie wynikało, że oni wszystko zrobili w terminie to myślę, że z taką podkładką można spokojnie straszyć MB oddaniem sprawy do Sądu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czekam do lutego, bo wtedy ma być akt notarialny. Jeżeli nie będzie to piszę pismo o odszkodowanie za niedotrzymanie umowy, bo bank też się zacznie upominać o ten akt.

Sąsiedzi przemili, a może tak zebrać się w grupę (ci, którzy chcą otrzymać kasę z MB za nieterminowość) i napisać jako zbiorowe? Ja jestem chętny. Kto jeszcze?

dokładnie tak popieram w 100%

Zgadzam się z Belwim i Preisem, ja również miałam odebrać mieszkanie w ubiegłym tygodniu w bud. nr 3 i miałam te same usterki, krzywe ściany itd. Martwi mnie również stan ścian na klatkach schodowych. Ale najbardziej martwi mnie to, że kierownik budowy nie potrafił podać dokładnego terminu podłączenia prądu przez Energę oraz materiał, z którego wykonane są okna. To jawne robienie sobie z nas jaj. Zapłaciliśmy nie małe pieniądze za te mieszkania, niektórzy wzięli kredyty na długie lata, nie możemy tego tak zostawić. Jak można wysyłać pismo o odbiór mieszkania, w którym nie ma zapewnionych podstawowych mediów. Pan prezes nawet nie raczył nas powiadomić, że prądu nie ma z Energi.Czy to nasza wina? wziął kasę i reszta nas nie powinna obchodzić, umowa jest umowa, a gdy coś się opóżnia to należy klienta powiadomić, a nie robić sobie z niego żarty. Ja na pewno, żadnego protokołu odbioru nie podpiszę, dopóki mieszkanie nie będzie miało prądu i wszystkiego za co zapłaciłam.

Tak czytam i widzę, że nikt nie zwrócił uwagi na wymiary okien i materiał, z którego są wykonane wielkie okna. Fakt są fajne, ale dzwoniłam do firmy, która te okna wyprodukowała i nie daje żadnej gwarncji na te okna. Pytałam innych fachowców i okazuje się, że okna o takiej powierzchni, mogą się wyginać, bo powinny być wykonane z innego materiału lub być podzielone poprzeczką. Firma, która wykonała te okna nie daje gwarancji na nie, podczas gdy na inne daje min. 5 lat. Na te okna daje gwarancję tylko MAT-Bud i tylko 2 lata.

Dziękuję za szczegóły.Pozdrawiam

witam,
-brak grzejnika w łazience {zamawialiśmy inny niż w standardzie}
-przyłącze wody nie na tej stronie ściany w łazience{niż uzgodniliśmy wcześniej}
-brak 2-giej kratki wentylacyjnej w kuchni
-krzywe ściany w kuchni{kąty w rogach niezachowane}
-ubytki fug na balkonie

pozdrawiam i życzę spokojnych odbiorów
ps.obsługa miła i moje usterki przyjęto z fachowym podejściem zrozumieniem

my też nie podpisaliśmy odbioru jeszcze...kilka poprawek jest do zrobienia np. sufit pękał...kolejny odbiór 16 razem z hala i piwnica.

Lasek , a co było nie tak?
My mamy odbiór w przyszłym miesiącu, na co się przygotować?
Pozdrawiam
Patrycja

witam ,a my byliśmy w dniu dzisiejszym odebrać mieszkanie ale nie podpisaliśmy odbioru.....

mu jesteśmy po odbiorze mieszkania. Wszystko przebiegło bez zarzutów, do niczego się nie przyczepiliśmy. Tylko jeden mały zonk, odpływ do wc zamurowali hehe. Za prąd płaci MB i niby jeszcze 1-1,5 mca tak ma być. No i hale garażowa z piwniczką mają być za 2tyg.

Możecie podpowiedzieć co należy teraz dalej robić? jedynie wiemy że do gazowni podjechać.

to fakt jedyny plus z tym prądem niech płaci MB przynajmniej sobie zyskaliście tym ze wykonczyliscie mieszkanie i teraz sobie mieszkacie

Nie wiem czy to jest przyłącze docelowe czy jakie. Wiem że od pewnego czasu coś zmienili z tym prądem. Ciągnęli jakiś kabel od skrzynki przy królewskim i od tego czasu prąd jest cały czas i żadne korki nie wysiadają i można normalnie mieszkać. Ale powiem Wam , że dla mnie to oni mogą ten prąd podłączyć nawet i za 10 lat, może by się Mat-Bud nauczył, że trzeba takie sprawy załatwiać szybciej. Póki co cieszmy się, że rachunek za prąd nie przychodzi do nas tylko do MB i to oni go opłacają.

A dzisiaj nikt mieszkania nie odebrał?? My idziemy jutro zobaczymy co i jak:) i dam znac:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A Ja mam pytanie do tych osób, które mieszkają bądź często bywają a Swoich mieszkaniach.Czy już jest docelowe przyłącze energetyczne. Pytam ponieważ z pozwolenia na użytkowanie wynika, że jest udzielone warunkowo od wykonania do 31.12.2012 tegoż przyłącza!!!!!! Także będzie na prawdę fajnie jak do końca obecnego już roku będziemy wszyscy czekali na prąd a MB standardowo będzie obwiniał ENERGĘ.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam pytanko do mieszkańców Alei Dębowej. Nabyłam mieszkanie w innej inwestycji MAt-Bud i ciekawi mnie w jakim stanie były ściany. Czy trzeba je było cekolować przed pomalowaniem? Na co trzeba zwrócić uwagę przy odbiorze mieszkania? Jakiego typu poprawki były konieczne w waszych mieszkankach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...